Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2019

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Δευτέρα, 14 Ιανουαρίου, 2019


  • Τρίτη ξεκινά, Τετάρτη βράδυ ψηφίζεται η πρόταση μομφής.Η επιστολή Τσίπρα . Να ξεκινήσει η συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση την Τρίτη, αργά το μεσημέρι και να ολοκληρωθεί την Τετάρτη το βράδυ με την ψηφοφορία, θα εισηγηθεί ο Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης στην έκτακτη Διάσκεψη των Προέδρων.  Αραγε νομίζουν ότι μας ενδιαφέρει πλέον;
  • Προσαγωγές έξω από το Μέγαρο Μουσικής πριν από την ομιλία Τσίπρα. Επιχείρησαν να αναρτήσουν πανό με σύνθημα για δημοψήφισμα επί της Συμφωνίας των Πρεσπών - Προσήχθησαν και κρατούνται στην Κρατική Ασφάλεια .
  • Τσίπρας, ΕΕ και ΝΑΤΟ δίνουν συγχαρητήρια στον Ζάεφ για την αναθεώρηση. Στην ελληνική Βουλή περνά πλέον το «μπαλάκι» για την κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών. .
  • Εγκρίθηκε η αναθεώρηση στα Σκόπια, στην Αθήνα το «μπαλάκι» των Πρεσπών. Με 81 έδρες, μία περισσότερη από ό,τι απαιτούνταν, ο Ζόραν Ζάεφ ολοκλήρωσε την συνταγματική αναθεώρηση που προβλέπει μετονομασία της ΠΓΔΜ σε «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας». .
  • Μέρκελ: Η Ελλάδα είναι ένα σημαντικό μέλος της ΕΕ. Αναφερόμενη στο μεταναστευτικό-προσφυγικό, η Καγκελάριος της ΟΔΓ, είπε ότι «η συνεισφορά της Ελλάδας είναι τεράστια και διατυπώνεται, ομοίως όπως και από εμένα, η μη ικανοποίησή της από το γεγονός ότι δεν υπάρχει μια ενιαία γνώμη για έναν αλληλέγγυο χειρισμό του θέματος αυτού». .
  • Δύο νεκροί από χιονοστιβάδα στο Bansko της Βουλγαρίας. Σύμφωνα με πηγές του υπουργείο Εξωτερικών ανέφεραν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι δεν αναφέρονται προς το παρόν Έλληνες μεταξύ των τραυματιών από τη χιονοστιβάδα στο χιονοδρομικό κέντρο του Μπάνσκο στη Βουλγαρία. .
Κόσμος
  • Τουρκία: Ενισχύσεις στα σύνορα με τη Συρία στέλνει η Άγκυρα. Σκοπός αυτής της αποστολής είναι η ενίσχυση των στρατιωτών που σταθμεύουν ήδη στα σύνορα, κοντά στην επαρχία Ιντλίμπ, το τελευταίο μεγάλο προπύργιο των ανταρτών στη Συρία. .
  • Ο Καναδάς έδωσε άσυλο σε 18χρονη από την Σ. Αραβία που απαρνήθηκε το ισλάμ. Η 18χρονη από τη Σαουδική Αραβία που είχε διαφύγει στην Ταϊλάνδη υποστηρίζοντας ότι συγγενείς της την κακοποιούσαν και απειλούσαν να τη σκοτώσουν έλαβε άσυλο από τον Καναδά, όπως έγινε γνωστό από τον επικεφαλής της ταϊλανδικής υπηρεσίας μετανάστευσης. .
  • Χαντ: Προειδοποίηση για «ακύρωση» του Brexit αν καταψηφιστεί η συμφωνία . «Ο μεγάλος κίνδυνος και αυτό που ανησυχεί τον κόσμο είναι μήπως δεν υλοποιήσουμε αυτό για το οποίο ψήφισαν οι πολίτες», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Χαντ .
  • Ο Σκορτσέζε σκηνοθετεί - ξανά- τον Μπομπ Ντίλαν για λογαριασμό του Netflix. Το Netflix περιγράφει το κινηματογραφικό έργο ως "εν μέρει ντοκιμαντέρ, εν μέρει συναυλιακή ταινία, εν μέρει πυρετώδες όνειρο" χωρίς να ανακοινώνει ημερομηνία προβολής. .
  • Στα πρόθυρα πολιτικής κρίσης η Αλβανία με νέα κόντρα Ράμα - Μέτα. Ο πρόεδρος Μέτα αρνήθηκε να κυρώσει τον διορισμό καινούργιου ΥΠΕΞ που είχε προτείνει ο πρωθυπουργός Ράμα, καθώς εντείνεται η αντιπαράθεση στα ανώτερα κλιμάκια του αλβανικού κράτους. .
Πολιτική
  • Διαβεβαιώσεις Κατρούγκαλου σε Ντιμιτρόφ για υπερψήφιση της συμφωνίας . Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν την Κυριακή ο υπουργός Εξωτερικών των Σκοπιών Νικόλα Ντιμιτρόφ με τον έλληνα αναπληρωτή υπουργό, Γιώργο Κατρούγκαλο. .
  • Στημένο διαζύγιο ανάμεσα σε Τσίπρα - Καμμένο καταγγέλλει η αντιπολίτευση. Ο Πάνος Καμμένος, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε αμέσως μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό, δήλωσε ότι οι ΑΝΕΛ δεν θα δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, αφού αυτή η ψήφος «υποκρύπτει» θέμα εμπιστοσύνης στην Συμφωνία των Πρεσπών. Έντονες αντιδράσεις από την αντιπολίτευση. .
  • Τρίτη ξεκινά, Τετάρτη βράδυ ψηφίζεται η πρόταση μομφής.Η επιστολή Τσίπρα . Να ξεκινήσει η συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση την Τρίτη, αργά το μεσημέρι και να ολοκληρωθεί την Τετάρτη το βράδυ με την ψηφοφορία, θα εισηγηθεί ο Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης στην έκτακτη Διάσκεψη των Προέδρων .
  • Ποιος είναι ο νέος υπουργός Άμυνας ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης. Ο Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ είναι παντρεμένος και έχει δύο παιδιά. .
  • Παπαχριστόπουλος: Εμείς είμαστε οι 4 των ΑΝΕΛ που στηρίζουμε την κυβέρνηση. Ο κ. Παπαχριστόπουλος τόνισε ότι ποτέ ο Πάνος Καμμένος δεν του ζήτησε να παραδώσει την έδρα του, λόγω της θέσης του υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών .
Οικονομία
  • Παράταση μέχρι τέλη Ιανουαρίου για τα τέλη κυκλοφορίας. Παρατείνεται μέχρι τέλος Ιανουαρίου η προθεσμία πληρωμής των τελών κυκλοφορία οχημάτων. .
  • Σχέδια της Εθνικής Τράπεζας για θυγατρικές-δίκτυο και εθελουσια έξοδο. Διετή παράταση της προθεσμίας για την πώληση της θυγατρικής της Εθνικής Ασφαλιστικής έχει ζητήσει η Εθνική Τράπεζα από την Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της ΕΕ (DG Comp .
  • Η Ελλάδα κατάφερε να αυξήσει τις δαπάνες για έρευνα αλλά παραμένει ουραγός. Μεταξύ 2016 και 2017 η Ελλάδα κατάφερε να αυξήσει τις δαπάνες για έρευνα και ανάπτυξη κατά 300 εκατομμύρια ευρώ. Περίπου το ήμισυ αναλογεί στον ιδιωτικό τομέα. .
  • Κίνα: Ναι στo blockchain αλλά με κανόνες και έλεγχο από το κράτος. Σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερς, ότι οι κανονισμοί που θα τεθούν σε ισχύ τον Φεβρουάριο, «θα προωθήσουν την υγιή και οργανωμένη ανάπτυξη του blockchain». .
  • ΣΕΒ: Αμετάβλητο το οικονομικό κλίμα τον Δεκέμβριο. Σχεδόν αμετάβλητο παρέμεινε το οικονομικό κλίμα τον Δεκέμβριο του 2018, σύμφωνα με τον ΣΕΒ, καθώς η επιδείνωση των προσδοκιών στη βιομηχανία και στις κατασκευές αντισταθμίστηκε από τη νέα βελτίωση της καταναλωτικής εμπιστοσύνης και την μάλλον συγκυριακή ανάκαμψη των επιχειρηματικών προσδοκιών στο λιανικό εμπόριο. .
Αθλητισμός
  • Προβληματισμός για Ουζουνίδη και στήριξη Μελισσανίδη. Ανοιχτό θέμα προπονητή στην ΑΕΚ, αλλά… Έντονος είναι προβληματισμός στο «στρατόπεδο» της Ένωσης για τον Μαρίνο Ουζουνίδη, με τον Δημήτρη Μελισσανίδη να τον στηρίζει προς το παρόν. .
  • WSJ: Η αστυνομία του Λας Βέγκας θέλει DNA από τον CR7. Η αστυνομία του Λας Βέγκας διέταξε να υποβληθεί ο Κριστιάνο Ρονάλντο σε τεστ DNA, προκειμένου να συγκριθούν τα αποτελέσματα με τα ίχνη του γενετικού υλικού που βρέθηκαν στα ρούχα της γυναίκας, η οποία τον κατηγορεί για σεξουαλική βία. .
  • Euroleague: Η Ρεάλ «πυροβόλησε» τον Ολυμπιακό. Με πολλά προβλήματα στην άμυνα, αλλά και τρομερή ευστοχία από τη Ρεάλ, ο Ολυμπιακός γνώρισε την ήττα (94-78) στη Μαδρίτη και έπεσε στο 11-7. .
  • All Star Game: Πρώτος σε ψήφους στην Ανατολή o Γιάννης. Θραύση κάνει στην Ανατολή ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, για την ψηφοφορία του All Star Game! .
  • Ανακοίνωσε Πρίγιοβιτς η Αλ Ιτιχάντ!. Οριστικά παίκτης της Αλ Ιτιχάντ ο Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς, που αποκτήθηκε με την καταβολή ρήτρας 10 εκατ. ευρώ στον ΠΑΟΚ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου