Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014

Τα ίδια έπαθε και ο Σύλλογος Πατμίων Νέας Υόρκης

ΠΑΡΑΣΚΕΥΉ, 24 Ιανουαρίου, 2014

Του Θεόδωρου Καλμούκου
Η κοπή της βασιλόπιτας από το Σύλλογο Πατμίων
ΒΟΣΤΩΝΗ. Δυσκολίες με τις οποίες βρέθηκε αντιμέτωπη η Ομοσπονδία Ελληνοαμερικανικών Σωματείων Νέας Αγγλίας, με την περίπτωση των χρημάτων του εράνου και της κοινωνικής εκδήλωσης για την Μυρτώ Παπαδομιχελάκη, τα οποία διεκδικεί η οικογένειά της, ενώ έχει διασυρθεί βάναυσα η Ομοσπονδία και η Ομογένεια, αντιμετώπισε παρεμφερώς πριν από χρόνια και ο Σύλλογος Πατμίων Νέας Υόρκης «Ξάνθος ο Φιλικός». Η μόνη διαφορά είναι ότι τότε δεν συκοφαντήθηκε ο Σύλλογος, όπως συνέβη με την Ομοσπονδία και την Ομογένεια Νέας Αγγλίας, αλλά και γενικότερα, από δορυφορικά κυκλώματα τηλελαγνείας, μήτε από ιοβόλους της παραδημοσιογραφίας, διότι δεν υπήρχαν καν.
Η Ομοσπονδία Νέας Αγγλίας, η οποία ξεκινώντας με αγνά, φιλάνθρωπα και αλληλέγγυα ελατήρια για να βοηθήσει έμπρακτα την Μυρτώ Παπαδομιχελάκη, έμπλεξε σ’ έναν φαύλο κύκλο συκοφαντιών, που έχει ως αποτέλεσμα την αποκαρδίωση ιδιαίτερα των νέων παιδιών, ενώ όπως όλα δείχνουν θα κλείσει άπαξ διά παντός και η πόρτα για οιανδήποτε μελλοντική βοήθεια και συμπαράσταση σε άλλα παιδιά από την Ελλάδα που θα έχουν ανάγκη.
Το θέμα συζητήθηκε εξωδίκως ανάμεσα σε μέλη του Συλλόγου Πατμίων, στα οποία επανήλθαν οι μνήμες τής τότε περιπέτειας του Συλλόγου τους, ο οποίος σήμερα έχει περάσει στα χέρια της νέας γενιάς και πρόσφατα είχε με επιτυχία την εκδήλωση της παραδοσιακής κοπής της βασιλόπιτάς του.
Σε συνέντευξή του στον «Ε.Κ.» ο πρώην πρόεδρος του Συλλόγου Βασίλης Κωνσταντάς, ο οποίος διακρίνεται για την πολύχρονη προσφορά και δραστηριότητά του στα ομογενειακά κοινά, είπε: «Κάτι παρόμοιο που συνέβη στην Ομοσπονδία της Νέας Αγγλίας με τα χρήματα του εράνου που ζητά να πάρει η μητέρα της Μυρτώς, συνέβη και στον δικό μας Σύλλογο των Πατμίων πριν περίπου είκοσι χρόνια και ήταν τότε πρόεδρος ο Ιωάννης Μπουρνής, ο οποίος πέθανε πριν δύο μήνες».
Εξήγησε πως «σε μία συνάντηση που είχαμε ήλθε μία κυρία, που καταγόταν από την Αθήνα και η οποία αναζητούσε βοήθεια για το παιδί της το οποίο, αν θυμάμαι καλά, έπασχε από σκολίωση στην σπονδυλική στήλη. Συγκινηθήκαμε όλοι και προθυμοποιήθηκε ο αείμνηστος Ιωάννης Μπουρνής και ανοίξαμε έναν λογαριασμό και μαζέψαμε γύρω στις 20 με 25 χιλιάδες δολάρια -δεν θυμάμαι ακριβώς- και άρχισε να μας ζητά να της δώσουμε τα λεφτά. Εν τω μεταξύ, αυτή η κυρία γύριζε από μαγαζί σε μαγαζί και ψώνιζε, και παράλληλα ζητούσε και από άλλους ανθρώπους λεφτά από μόνη της».
Στην ερώτηση, είχατε πει για ποιον σκοπό θα τα προορίζατε τα χρήματα που θα συγκεντρωνόταν, είπε «ναι, ότι θα συμβάλαμε στην πληρωμή των ιατρικών εξόδων, αλλά εκείνη επέμενε να της δώσουμε τα λεφτά στο χέρι της».
Ο κ. Κωνσταντάς είπε επίσης πως καταφύγαμε στο «Ελληνικό Προξενείο, πήγαμε μία αντιπροσωπεία από τρία άτομα, εξηγήσαμε τι ακριβώς συνέβαινε. Είπαμε ότι τα χρήματα είναι για τα ιατρικά έξοδα, δεν είναι ούτε για την μητέρα, ούτε για την σταδιοδρομία του παιδιού που ήθελε να ανοίξει περίπτερο». Ο κ. Κωνσταντάς συμπλήρωσε πως «το Ελληνικό Προξενείο έκανε έρευνα με την οποία διαπιστώθηκε ότι είχαν ασφάλεια του ΟΓΑ, η οποία κάλυπτε όλα τα έξοδα της ιατρικής περίθαλψης μέχρι και τα έξοδα της εδώ παραμονής της».
Στην ερώτηση τι κάνατε τα χρήματα που είχατε συγκεντρώσει, απάντησε ότι «τα δώσαμε στο Ελληνικό Προξενείο με την υπόσχεση ότι θα κρατηθούν πέντε χρόνια κι αν χρειαστεί αυτό το παιδί θεραπεία και δεν καλύπτονται τα έξοδα από την Ελλάδα να δοθούν για την θεραπεία του, αν όχι, να δοθούν για άλλον άνθρωπο από την Ελλάδα που θα έχει ανάγκη».
Μιλώντας για την περίπτωση της Ομοσπονδίας Νέας Αγγλίας και τις απαιτήσεις της μητέρας της Μυρτώς, είπε, «λυπάμαι διότι αυτή η κυρία διασύρει την Ομογένεια και λυπάμαι επίσης διότι αν τύχει μία άλλη τέτοια περίπτωση οι περισσότεροι σύλλογοι και ομοσπονδίες δεν θα κάνουν κάτι. Γιατί τώρα αυτή η κυρία λέει να επιστραφούν τα χρήματα στους δωρητές, δηλαδή δεν τα χρειάζεται, είναι όλα πληρωμένα;».
Εξάλλου, ο Θεόδωρος Μενής, πρόεδρος του Συνδέσμου Φιλάθλων Ολυμπιακού, ο οποίος είχε πληροφορηθεί από τον «Ε.Κ.» ότι η Μυρτώ βρισκόταν για θεραπεία στη Βοστώνη και ότι θα γινόταν ερανική προσπάθεια και χοροεσπερίδα, συγκέντρωσε το ποσό των δύο χιλιάδων δολαρίων και το κόμισε αυτοπροσώπως στη Βοστώνη τη βραδιά της εκδήλωσης, το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2013. Ο κ. Μενής δήλωσε στον «Ε.Κ.» πως «αισθάνομαι κυριολεκτικά αηδία, γελοιοποίησε την Ομογένεια στην Ελλάδα..
[12:03:05 PM] CHRYSOULA: Ο κ. Μενής δήλωσε στον «Ε.Κ.» πως «αισθάνομαι κυριολεκτικά αηδία, γελοιοποίησε την Ομογένεια στην Ελλάδα ειδικά, ότι μας χρησιμοποίησε αυτή η γυναίκα, είναι κρίμα για το παιδί της». Τόνισε ακόμα πως «αν γνώριζα ότι θα διέσυρε την Ομοσπονδία και την Ομογένεια δεν θα συγκέντρωνα αυτό το ποσό των δύο χιλιάδων, ούτε θα ερχόμουν στη Βοστώνη». Και πρόσθεσε πως «αυτή τη στιγμή υπάρχουν κι άλλα άτομα που έχουν ανάγκη και άνθρωποι οι οποίοι έδωσαν την συνεισφορά τους για την Μυρτώ μου λένε να μην μας ζητήσεις ξανά χρήματα για οποιονδήποτε άλλον».
Ο κ. Μενής μίλησε με απογοήτευση εναντίον των κυκλωμάτων τηλελαγνείας και άλλων διασπορέων συκοφαντιών σε βάρος της Ομογένειας της Βοστώνης και γενικότερα.
Τόνισε, πως «αυτό που πρέπει να γίνει είναι να αποκατασταθεί το όνομα της Ομογένειας γιατί είναι ντροπή για όλους αυτούς τους ανθρώπους, οι οποίοι εργάστηκαν με την ψυχή τους κι γι’ αυτό το 16χρονο κοριτσάκι, την Σοφία Λαμπροπούλου, για το οποίο βγήκε με τέτοιο θράσος αυτή η γυναίκα (η μητέρα της Μυρτώς) να το κατηγορήσει ότι το έκανε για να μπει σε καλό πανεπιστήμιο, αυτά είναι πρωτάκουστα».
Πηγή: Εθνικός Κήρυξ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου