Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

ΚΤΥΠΑ ΕΔΩ ΣΤΑ ΜΠΛΕ ΓΡΑΜΜΑΤΑ. Κοίτα τι κάνει ο κορωνοϊός σε όλο το κόσμο.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ.

Μετά με το «ποντικάκι» κοιτάξτε τι γίνεται σε κάθε χώρα σε όλο τον κόσμο. Η σελίδα ανανεώνεται τακτικά οπότε κοίταζε όσες φορές θέλεις

Λόγω της κατάστασης με τον κορωνοϊό τα άρθρα που ανεβάζουμε στο panelikos.com καθημερινά είναι περισσότερα από πριν. Όλα τα άρθρα μπορείτε να τα διαβάζετε έστω και εάν δεν είναι στην αρχική σελίδα που είσαστε τώρα. Πάρτε το ποντικάκι και πηγαίνετε κάτω δεξιά και πατήστε Παλαιότερες Αναρτήσεις και θα πάτε στην προηγούμενη σελίδα και εάν κάνετε το ίδιο και στην επόμενη σελίδα-σελίδες θα διαβάζετε όλα τα άρθρα. Σας ευχόμαστε ΥΓΕΙΑ, όλα τα άλλα έρχονται μετά.

Σκότωσε τον κορωνοϊό. Και εσύ μπορείς. Πάρε τα μέτρα σου.

Τετάρτη, 29 Ιανουαρίου 2014

Η Ομοσπονδία Νέας Αγγλίας με ανακοινωθέν της εξηγεί για την Μυρτώ

Του Θεόδωρου Καλμούκου


Το συμβούλιο της Ομοσπονδίας Νέας Αγγλίας
SYMBOULIO OMOSPONDIAS 1ΒΟΣΤΩΝΗ. Η Ομοσπονδία Ελληνοαμερικανικών Σωματείων Νέας Αγγλίας, εξέδωσε ανακοινωθέν για το θέμα της Μυρτώς Παπαδομιχελάκη, στο οποίο εξηγεί τις ενέργειές της για την έμπρακτη στήριξη του κοριτσιού το οποίο νοσηλεύθηκε επί επτά μήνες στη Βοστώνη, ενώ ταυτόχρονα αντικρούει τα διάφορα ιοβόλα δημοσιεύματα και δορυφορικές τηλελαγνείες, που στροβιλίζοντας την αληθινή φύση των γεγονότων συκοφάντησαν ασύστολα την Ομοσπονδία, με αφορμή την απαίτηση της μητέρας της Μυρτώς, Μαρίας Κοτρότσου, να της δοθούν τα συγκεντρωθέντα χρήματα.
Υπενθυμίζεται ότι η Ομοσπονδία Νέας Αγγλίας ορμώμενη από αισθήματα συμπόνιας και φιλανθρωπίας προέβη σε ερανική προσπάθεια και διοργάνωση χοροεσπερίδας από τις οποίες συγκέντρωσε το ποσό των 131 χιλιάδων δολαρίων για την αγορά μηχανήματος επικοινωνίας της Μυρτώς όπως είχε επίσημα εξαγγελθεί αρχικά και στη συνέχεια για την κάλυψη των εξόδων της εγχείρησης στην οποία υπεβλήθη στο Νοσοκομείων Παίδων.
Στο ανακοινωθέν αναφέρεται ανάμεσα στα άλλα, ότι «τις τελευταίες ημέρες γινόμαστε αποδέκτες επιθετικών δημοσιευμάτων σχετικά με τη στάση που τηρούμε αναφορικά με τη δωρεά που οργανώσαμε για την 16χρονη Μυρτώ Παπαδομιχελάκη. Παράλληλα, διαβάζουμε δημοσιογραφικές εκτιμήσεις και δηλώσεις σε ΜΜΕ, οι οποίες αμφισβητούν τα κίνητρά μας και εν γένει την ηθική μας ακεραιότητα, παρουσιάζοντάς μας ευθέως ως αδίστακτους ανθρώπους, οι οποίοι εκμεταλλεύτηκαν ένα ανθρώπινο δράμα προκειμένου να εξυπηρετήσουν δικούς τους, ιδιοτελείς σκοπούς.
Δεν θα μπούμε στη διαδικασία να απαντήσουμε σε κάθε δημοσίευμα ξεχωριστά -άλλωστε η κατάσταση έχει ξεφύγει από τα όρια του θεμιτού- οφείλουμε, όμως, αρχικά επικοινωνιακά και στη συνέχεια, ενδεχομένως, με άλλα μέσα, αφενός να ξεκαθαρίσουμε το τοπίο και αφετέρου να διασφαλίσουμε την τιμή και την υπόληψή μας».
XOROS MYRTO 1Αναγράφεται επίσης, πως, «επαναλαμβάνουμε την πάγια θέση την οποία έχουμε εκφράσει από την πρώτη στιγμή που ξέσπασε αυτός ο κυκεώνας αμφισβήτησης: Τα χρήματα που συγκεντρώσαμε, χάρη στην ευγενική προσφορά των δωρητών μας, θα διατεθούν για τον σκοπό για τον οποίο συγκεντρώθηκαν: Για τις ιατρικές ανάγκες της Μυρτώς, οι οποίες δεν καλύπτονται από το ελληνικό κράτος. Δηλαδή, το μηχάνημα Tobii, τη χειρουργική επέμβαση που υπεβλήθη στο Children’s Hospital και ό,τι άλλο προκύψει, με τα χρήματα που έχουν περισσέψει».
Η Ομοσπονδία διευκρινίζει στο ανακοινωθέν της τα ακόλουθα:
«Πληροφορηθήκαμε ότι η μητέρα της Μυρτώς Παπαδομιχελάκη, Μαρία Κοτρότσου, εξέφρασε την επιθυμία της να επιστραφούν τα χρήματα στους δωρητές, διαχωρίζοντας πλήρως τη θέση της από την Ομοσπονδία. Παρόλα αυτά, μέχρι σήμερα δεν έχει αναιρέσει το αίτημα που εκφράζει μέσω της επιστολής που υπογράφει ο δικηγόρος της, κ. Φινοσέ, βάσει του οποίου επιθυμεί τα χρήματα να μεταφερθούν σε ειδικό λογαριασμό τραστ, υπό την διαχείρισή της.
Διαβάσαμε ότι τόσο η κ. Κοτρότσου όσο και ο πατέρας της Μυρτώς, κ. Γιάννης Παπαδομιχελάκης, αποστασιοποιήθηκαν και κατέκριναν την προσπάθεια συγκέντρωσης χρημάτων, που ξεκίνησε ως ιδέα της 16χρονης Σοφίας Λαμπροπούλου και υλοποιήθηκε από την Ομοσπονδία. Θα υπενθυμίσουμε, όμως, ότι τόσο ο κ. Παπαδομιχελάκης είχε ευχαριστήσει επανειλημμένως τους πρωτοστάτες της προσπάθειας -πριν και μετά τη χοροεσπερίδα- ενώ η κ. Κοτρότσου έδωσε κανονικά το παρών στη φιλανθρωπική εκδήλωσή μας και επίσης εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της, με δεδομένα τα οποία ήταν γνωστά. Δεν γνωρίζουμε τι μεσολάβησε για αυτήν την στροφή 180 μοιρών».
Σε άλλο σημείο, το ανακοινωθέν, αντικρούοντας τις αιτιάσεις, αναφέρει: «εφόσον ‘έχουμε παραβεί το νόμο’, γιατί η γνωμοδότηση του Γενικού Εισαγγελέα Μασαχουσέτης ήταν θετική για τις κινήσεις μας;». Κατακλείνει λέγοντας πως «διευκρινίζουμε πως, παρά την ένταση των τελευταίων ημερών, οι διαθέσεις μας απέναντι στην οικογένεια της Μυρτώς παραμένουν ίδιες. Πιστεύουμε ότι δεν είμαστε ούτε αντίπαλοι, ούτε εχθροί. Αναλάβαμε μια πρωτοβουλία για την οποία δεν μετανιώνουμε, συγκεντρώσαμε τα χρήματα, τα οποία βρίσκονται στον λογαριασμό. Για άρση και της τελευταίας αμφιβολίας, καλούμε τον δικηγόρο της κ. Κοτρότσου, παρουσία του αρμοδίου λειτουργού, να ελέγξει όλες τις κινήσεις των λογαριασμών της Ομοσπονδίας από την 1η Σεπτεμβρίου μέχρι σήμερα. Διατηρούμε την ελπίδα ότι θα επικρατήσει η λογική και τα όποια προβλήματα θα διευθετηθούν».
OMOSPONDIA - MYRTW 3Η Ομοσπονδία δεν αποκλείεται να κινηθεί εναντίον των συκοφαντών της. Αναφέρει ότι «σε ό,τι αφορά στη λάσπη που κάποιοι εκτοξεύουν στον ανεμιστήρα, τους καλούμε να παρουσιάσουν έγγραφα και στοιχεία για τις υποτιθέμενες παρατυπίες μας. Ειδάλλως, τους καταγγέλλουμε ως κοινούς συκοφάντες και επειδή, καλώς ή κακώς, υπάρχει μια νομοθεσία η οποία τηρείται, τους προειδοποιούμε ότι σύντομα θα λογοδοτήσουν εκεί που πρέπει».
Πηγή: Εθνικός Κήρυξ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου