Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014

Συνελήφθη ιερέας μέλος εγκληματικής ομάδας που πουλούσε παράνομα εκκλησιαστικές εικόνες

Συνελήφθη ιερέας μέλος εγκληματικής ομάδας που πουλούσε παράνομα εκκλησιαστικές εικόνες ΠΑΡΑΣΚΕΥΉ, 24 Ιανουαρίου, 2014

Του Πάνου Στεφανή

Κατασχέθηκε πλήθος αντικειμένων, όπως εικόνες, βιβλίο «Πεντηκοστάριο», λειψανοθήκες με λείψανα Αγίων, Ευαγγέλιο, Ευχολόγιο, ξύλινοι σταυροί και μεταλλικό νόμισμα.  Εγκληματική ομάδα που δραστηριοποιούταν στην πώληση εκκλησιαστικών εικόνων και άλλων αντικειμένων μεγάλης θρησκευτικής, συλλεκτικής και χρηματικής αξίας εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Λάρισας στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας.  Συνελήφθησαν συνολικά πέντε μέλη της, τέσσερις Ελληνες, και συγκεκριμένα 34χρονος ιερέας, 42χρονος και δύο γυναίκες 55 και 56 ετών, καθώς και ένας 42χρονος Αλβανός.  Η δράση τους έλαβε τέλος μετά από αξιοποίηση πληροφοριών, όταν σε προκαθορισμένο ραντεβού σε καφετέρια περιφερειακά της Λάρισας, δύο από τους συλληφθέντες επιχείρησαν να πουλήσουν σε αστυνομικό που προσποιήθηκε  τον ενδιαφερόμενο αγοραστή δύο εικόνες, ένα Πεντηκοστάριο και ένα ασημένιο φωτοστέφανο αντί 60.000 ευρώ.
Οπως προέκυψε, ο αλλοδαπός παρέλαβε τα κατασχεθέντα αντικείμενα πριν από δύο χρόνια από τον 34χρονο ιερέα προκειμένου να τα πουλήσει και στη συνέχεια τα έδωσε προς φύλαξη στην 56χρονη. Η τελευταία, αφού τα κράτησε στην κατοχή της για περίπου έναν χρόνο, με τη σειρά της τα παρέδωσε στην 55χρονη, η οποία τα απέκρυψε στο σπίτι της και προχθές το πρωί τα παρέδωσε στον αλλοδαπό συλληφθέντα για να πωληθούν.
Κατασχέθηκε πλήθος αντικειμένων, όπως εικόνες, βιβλίο «Πεντηκοστάριο», λειψανοθήκες με λείψανα Αγίων, Ευαγγέλιο, Ευχολόγιο, ξύλινοι σταυροί και μεταλλικό νόμισμα, που εμπίπτουν στο νόμο περί προστασίας αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς. 
Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου