Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014

Απεβίωσε ο πρώην Διευθυντής Ελλ. Παιδείας Νικόλαος Κλαδόπουλος

Τετάρτη, 29 Ιανουαρίου, 2014

ΚλαδόπουλοςΤου Θεόδωρου Καλμούκου

ΒΟΣΤΩΝΗ. Απεβίωσε τη Δευτέρα 27 Ιανουαρίου σε ηλικία 87 ετών ο θεολόγος καθηγητής Νικόλαος Κλαδόπουλος, πρώην διευθυντής του Τμήματος Ελληνικής Παιδείας της Αρχιεπισκοπής Αμερικής, επί αρχιεπισκοπίας του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Βορείου και Νοτίου Αμερικής Ιακώβου, του οποίου υπήρξε εκ των πλέον στενών συνεργατών.
Ο αείμνηστος γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη στις 23 Απριλίου του 1926 και μεγάλωσε στη γειτονιά του Φαναρίου πλησίον του Οικουμενικού Πατριαρχείου, ενώ όταν έφηβος έπαιζε ποδόσφαιρο στην γνωστή ποδοσφαιρική ομάδα Φενέρ Μπαχτζέ.
Σπούδασε Θεολογία στην Θεολογική Σχολή της Χάλκης. Ερχόμενος στις Ηνωμένες Πολιτείες έκανε μεταπτυχιακές σπουδές σε Αμερικανικά πανεπιστήμια, ενώ έλαβε το διδακτορικό του δίπλωμα από την Θεολογική Σχολή του Αριστοτελείου πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Η διδακτορική του διατριβή με τίτλο, «η γνώσις του Θεού κατά τον Διονύσιο τον Αρεοπαγίτη» ήταν για την εποχή της μία από τις καλύτερες Θεολογικές πραγματείες για το συγκεκριμένο θέμα περί της <γνώσεως και αγνωσίας του Θεού> στην γραμματολογία του Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτη.
Ο αείμνηστος Νικόλαος Κλαδόπουλος ήταν βαθύς γνώστης της ιστορίας του Οικουμενικού Πατριαρχείου, καθώς επίσης και της εκκλησιαστικής βυζαντινής μουσικής, ενώ δίδαξε την Ελληνική γλώσσα σε Σχολεία της Αρχιεπισκοπής.
Το σκήνωμα του θα τεθεί σε κοινό προσκύνημα την Πέμπτη 30 Ιανουαρίου από τις 2 έως τις 5 το εσπέρας και από τις 7 έως τις 9 το βράδυ στο νεκροπομπείο Frederick Funeral Home, 192 – 15 Northern Blvd. Flushing, New York. Η Νεκρώσιμη Ακολουθία του θα τελεστεί στον Αρχιεπισκοπικού Καθεδρικό ναό της Αγίας Τριάδος στο Μανχάταν 319 East 74 Street, New York, την Παρασκευή στις 11 π. μ. ενώ θα προηγηθεί προσκύνημα του σκηνώματος του από 10 έως της 11 στον Ναό.
Καταλείπει την σύζυγό του Μαρία-Γεωργία, τα παιδιά του Δρ. Χρήστο Κλαδόπουλο, Θεόδωρο και Μαρία Κλαδοπούλου, Αικατερίνη και Δρ. Αναστάσιο Μεγδάνη και τα εγγόνια του Γεώργιο, Νικόλαο, Αγγελική, Νικόλαο και Γεωργία.
Πηγή: Εθνικός Κήρυξ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου