Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Τρίτη, 28 Ιανουαρίου, 2014

  • Με την αγωνία των συνεχών μετασεισμών, αλλά και των κακών καιρικών συνθηκών ζουν οι κάτοικοι στην Κεφαλονιά, ενώ συνεχίζονται οι έλεγχοι των σπιτιών από τα ειδικά συνεργεία μηχανικών. «Το Κράτος θα είναι παρόν στο νησί» δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης. Μέχρι το μεσημέρι αναμένεται να φτάσει και το δεύτερο πλοίο για την φιλοξενία όσων δεν μπορούν να επιστρέψουν στα σπίτια τους.
  • Πρόσκαιρη επιδείνωση από τα δυτικά θα παρουσιάσει ο καιρός νωρίς το πρωί της Τρίτης, με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές, τις καταιγίδες και τις χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά της ηπειρωτικής χώρας.
  • Στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθεται την Τρίτη ο 23χρονος αλλοδαπός, ο οποίος κατηγορείται για τη βάναυση κακοποίηση της 16χρονης, πριν από δύο καλοκαίρια στην Πάρο. Η ίδια η 16χρονη Μυρτώ, αφού πέρασε επτά μήνες σε κέντρο αποκατάστασης των ΗΠΑ, επέστρεψε στην Ελλάδα και συνεχίζει τον αγώνα της σε ειδικό κέντρο στη Λάρισα.
  • Συνάντηση με τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν θα έχει την Τρίτη στις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, δύο χρόνια μετά την τελευταία τους επαφή στη Μόσχα. Στόχος, να αναθερμανθούν οι διμερείς σχέσεις με έμφαση στην οικονομική συνεργασία.
  • «Απεργιακή συγκέντρωση» στη διοίκηση της Σταθερές Συγκοινωνίες ΑΕ (ΣΤΑΣΥ ΑΕ) στην οδό Αθηνάς, διοργανώνει στη 1 μετά το μεσημέρι της Τρίτης, το Σωματείο Λειτουργίας εργαζόμενων Αττικό ΜΕΤΡΟ (ΣΕΛΜΑ).

Κόσμος

  • Στην άτυπη ευρω-ρωσική Σύνοδο στις Βρυξέλλες θα βρεθεί ο ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, που θα συναντηθεί με την ηγεσία της ΕΕ με φόντο τις αρκετές διαφωνίες και κυρίως την ουκρανική κρίση. Η σύνοδος «κόπηκε» στη μία ημέρα, από τις αρχικές δύο ημέρες εργασιών, με τη Μόσχα να αναφέρει ότι δεν προβλέπεται να υπογραφή συμφωνιών στη διάρκειά της.
  • Σε συμβιβαστική συμφωνία με την αμερικανική κυβέρνηση κατέληξαν εταιρείες-κολοσσοί του Διαδικτύου ώστε να έχουν ευρύτερο περιθώριο να δημοσιοποιούν πότε και ποια στοιχεία χρηστών τους ζητούνται από υπηρεσίες πληροφοριών. Οι εταιρείες -η Google, η Microsoft, η Yahoo!, το Facebook και το LinkedIn- είχαν επιμείνει να μπορούν να «μιλήσουν ελεύθερα» για το ζήτημα θέλοντας να υπερασπιστούν εαυτόν μετά τις αποκαλύψεις του Σνόουντεν.
  • Η NSA και η βρετανική GCHQ έχουν αναπτύξει πρόγραμμα με το οποίο μπορούν να συλλέγουν μεγάλες ποσότητες προσωπικών δεδομένων αξιοποιώντας τα κένα σε καθημερινές εφαμοργές για smartphone, ακόμη και τις πιο αθώες, σύμφωνα με έγγραφα από τον «φάκελο Σνόουντεν» που επικαλούνται ο Guardian και οι New York Times. Αν και η έκταση του προγράμματος δεν είναι σαφής, εξαιτίας των εφαρμογών οι υπηρεσίες μπορούν να συλλέξουν στοιχεία για την τοποθεσία του κάθε χρήστη, την πολιτική του θέση ή και τον σεξουαλικό προσανατολισμό.
  • Στην έκτακτη συνεδρίαση της ουκρανικής Βουλής, που είχε προαναγγελθεί την προηγούμενη εβδομάδα μεσούσης της έντασης, στρέφονται τα βλέμματα της χώρας και της Ευρώπης: Το Σώμα αναμένεται να αποσύρει τους σκληρότερους νόμους που ψήφισε για τις διαδηλώσεις, αλλά η πίεση της αντιπολίτευσης για επιπλέον κινήσεις παραμένει. Στο παρασκήνιο περνά η απειλή της κήρυξης κατάστασης έκτακτης ανάγκης, με τους διαδηλωτές να έχουν σταματήσει την κατάληψη του υπουργείου Δικαιοσύνης. Στο Κίεβο η Κάθριν Άστον.
  • Τουλάχιστον 45 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε επίθεση που σημειώθηκε σε αγορά στις ασταθείς βορειοανατολικές περιοχές της Νιγηρίας, η οποία αποδίδεται από τις αρχές στην ισλαμιστική οργάνωση Μπόκο Χαράμ, ανακοίνωσε τη Δευτέρα η αστυνομία εκτιμώντας ότι ο αριθμός των νεκρών θα αυξηθεί περαιτέρω.

Οικονομία

  • «Σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες» είναι ο υπολογισμός του φόρου υπεραξίας, γεγονός που έχει προκαλέσει «έμφραγμα» στην κτηματαγορά. Ουσιαστικά από την αρχή του χρόνου έχουν «παγώσει» οι αγοραπωλησίες ακινήτων ενώ οι συμβολαιογράφοι απέχουν από τα καθήκοντά τους.
  • Στο πρόβλημα της ανεργίας στην Ελλάδα, αλλά και στα υπόλοιπα κράτη μέλη της Ευρωζώνης αναμένεται να αναφερθεί από τις Βρυξέλλες η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ. Η γαλλίδα αξιωματούχος θα παρουσιάσει τη βίβλο του ΔΝΤ για την απασχόληση και την ανάπτυξη.

Αθλητισμός

  • Αυξήθηκαν οι ελπίδες συμμετοχής του Ρανταμέλ Φαλκάο στο Μουντιάλ. Ο Κολομβιανός επιθετικός της Μονακό, παραχώρησε την Δευτέρα συνέντευξη Τύπου στη Λισαβόνα μετά τον σοβαρό τραυματισμό του στους χιαστούς και τη χειρουργική επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε και δήλωσε: «Μου εξήγησαν ότι η κατάσταση μου είναι σοβαρή, αλλά άφησαν ένα μικρό περιθώριο ελπίδας ότι μπορεί να προλάβω το Παγκόσμιο Κύπελλο. Είμαι σίγουρος ότι όλα θα πάνε καλά. Θα δίνω τα πάντα κάθε μέρα». Το πρώτο στάδιο αποκατάστασης ξεκινά άμεσα και θα διαρκέσει τρεις εβδομάδες.
  • Τη δυνατότητα ανακαίνισης και εκσυγχρονισμού των γηπέδων της Σούπερ Λιγκ και της Football League, με σχέδιο νόμου, ανακοίνωσε την Δευτέρα το ΥΠΕΚΑ και ο Υπουργός, Σταύρος Καλαφάτης. Το γεγονός αυτό, πρακτικά ανοίγει τον δρόμο για τα έργα στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, μία από τις περιπτώσεις που εμπλέκονται άμεσα στο συγκεκριμένο άρθρο του νόμου.
  • Ανακοίνωση με την οποία τοποθετήθηκαν για όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες, αναφορικά με το μέλλον αρκετών ποδοσφαιριστών του Πανιωνίου, εξέδωσαν οι ίδιοι οι παίκτες που ανήκουν στο σόστερ της ομάδας. Και επειδή λίγο πριν εκπνεύσει η μεταγραφική περίοδος του Ιανουαρίου, οι φήμες φουντώνουν με διάφορα σενάρια γύρω από «κυανέρυθρους», οι ίδιοι προτίμησαν να ξεκαθαρίσουν πως μέχρι το φινάλε της σεζόν, όλοι έχουν στο μυαλό τους, μόνο την ομάδα της Νέας Σμύρνης και τίποτα άλλο. Παράλληλα, έστειλαν και μήνυμα στη διοίκηση, καλώντας όποιον θέλει να ακολουθήσει τις προσπάθειές τους.
  • Πηγή: Σαν Σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου