Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Επειδή η Πρώτη Σελίδα εδώ που διαβάζετε δεν μπορεί να χωρέσει όλα τα άρθρα σας συμβουλεύουμε να πηγαίνετε κάτω και να πατάτε «παλαιότερες αναρτήσεις». Επίσης η ιστοσελίδα μας μεταφράζεται αυτόματα σε 98 γλώσσες! Εάν κάποιος δικός σας δεν διαβάζει στην Ελληνική πληροφορείστε τους για αυτή την δυνατότητα. Πως γίνετε αυτό; Απλούστατα εδώ αριστερά βλέπετε Translate και ακριβώς από κάτω επιλογή γλώσσας. Κάνε κλικ στο ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΛΩΣΣΑΣ αμέσως όλα τα κείμενα/άρθρα μεταφράζονται. Δεν είναι 100 τα 100 ακριβής αλλά βγάζεις νόημα. Ευχαριστούμε για την ανάγνωση και τη συντροφιά σας.

Λαμβάνουμε πάρα πολλά μηνύματα. Όλα τα μηνύματα να τα στέλνετε στο paneliakos@aol.com

You may read this Web Page in 98 languages! You can go herein on the left that says Translate and click under where it says Επιλογή γλώσσας. Choose the language you want and click again. The entire web page will change. Notice, the translation is very close but not 100%.

Τετάρτη, 29 Ιανουαρίου 2014

"Μυρίζουν" εκλογές - Μοιράζουν 700 εκατ. ευρώ σε ευπαθείς ομάδες

Τετάρτη, 29 Ιανουαρίου, 2014Λίγο πριν τις κάλπες του Μαΐου το υπουργείο Οικονομικών θα μοιράσει χρήματα - Τώρα λένε πως "το πρωτογενές πλεόνασμα θα είναι πάνω από 1 δισ. ευρώ" - Στην Υγεία και την Παιδεία 17,5 εκατ. ευρώ από τις μίζες στα εξοπλιστικά

Όλο και πιο έντονο γίνεται το άρωμα των εκλογών όσο πλησιάζουμε στο σημείο «μηδέν», δηλαδή στις αποφάσεις για το Χρέος και στις κάλπες για το Ευρωκοινοβούλιο. Υψηλόβαθμος αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών, έχοντας λάβει τα νεώτερα στοιχεία από το πεδίο της Γενικής Κυβέρνησης- κυρίως από Ταμεία και νοσοκομεία- εκτίμησε ότι το πρωτογενές πλεόνασμα του 2013 θα είναι τελικά πάνω από 1 δισ. ευρώ, ξεπερνώντας κατά πολύ τις επίσημες προβλέψεις για 813 εκατ. ευρώ.
Αυτό σημαίνει πολύ απλά, ότι μετά από την επικύρωση των στοιχείων από τη EUROSTAT τον Απρίλιο, η κυβέρνηση θα είναι σε θέση να μοιράσει περίπου 700 εκατ. ευρώ σε ευπαθείς ομάδες, λίγο πάνε οι πολίτες στις κάλπες του Μαΐου.
Παράλληλα με επίσημες ανακοινώσεις τους, οι κ.κ. Χρήστος Σταϊκούρας, Αδωνις Γεωργιάδης και Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος προσδιόρισαν πώς θα διατεθούν τα περίπου 17,5 εκατ. ευρώ που έχουν καταθέσει στον ειδικό λογαριασμό οι κατηγορούμενοι για μεγάλα σκάνδαλα (σύμφωνα με πληροφορίες ο Αντώνης Κάντας κατέθεσε άλλες 230.000 ευρώ). Έτσι, περίπου 13 εκατ. ευρώ θα διατεθούν- θα σταλεί ειδική εγκύκλιο στα νοσοκομεία- για τη κάλυψη τακτικών χειρουργείων σε ανασφάλιστους (τα έκτακτα χειρουργεία ούτως ή άλλως καλύπτονται), ενώ τα υπόλοιπα θα διατεθούν για τις στεγαστικές ανάγκες περίπου 3.000 φοιτητών που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και για την αγορά υπολογιστών για τους τυφλούς μαθητές.
Αναφορικά με τις διαπραγματεύσεις με την Τρόικα, οι επικεφαλής της οποίας δεν αναμένεται να επιστρέψουν στην Αθήνα νωρίτερα από τα μέσα Φεβρουαρίου σύμφωνα με το οικονομικό επιτελείο, ο ίδιος αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών σημείωσε ότι φαίνεται να αμβλύνεται η πίεση για τα δημοσιονομικά του 2014 και να μεταφέρεται στη «τρύπα» του 2015 και στην εφαρμογή των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων (π.χ. εργαλειοθήκη ΟΟΣΑ). Αυτό που διαβεβαιώνουν από το οικονομικό επιτελείο είναι ότι σε κάθε περίπτωση η διαπραγμάτευση δεν θα καταλήξει σε νέα φορολογικά μέτρα και συγκεκριμένα στη κατάργηση των φοροαπαλλαγών που έχουν απομείνει, συμπληρώνοντας ότι τα μέτρα που προτείνει η ελληνική πλευρά και τα οποία δεν ξεπερνούν το 1 δις ευρώ, αφορούν σε διαρθρωτικές παρεμβάσεις κυρίως στη περιοχή του Δημοσίου.

Πηγή: iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου