Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Παρασκευή, 31 Ιανουαρίου, 2014

  • Σε κλοιό κακοκαιρίας θα βρεθεί το Σαββατοκύριακο το μεγαλύτερο μέρος της χώρας με βροχές και ισχυρές καταιγίδες, ενώ χιόνια θα πέσουν από το βράδυ του Σαββάτου και σε ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου, της δυτικής Μακεδονίας και της Θεσσαλίας.
  • Συγκεντρώσεις σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις πραγματοποιεί το μεσημέρι της Παρασκευής η ΟΛΜΕ, διαμαρτυρόμενη για τη διαθεσιμότητα των εκπαιδευτικών. Για τις 7 Φεβρουαρίου, ημέρα εκδίκασης της υπόθεσης της διαθεσιμότητας στο ΣτΕ, η Ομοσπονδία έχει κηρύξει 24ωρη απεργία.
  • Προσπάθειες προσέγγισης κάνουν το ΠΑΣΟΚ με την Κίνηση των «58», αφού σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία του Ευ.Βενιζέλου με τον Γιάννη Βούλγαρη (μέλος του Συντονιστικού των «58«). Την ίδια ώρα, χωρίς συμφωνία έληξε η συνάντηση του Φώτη Κουβέλη με τον Ανδρέα Λοβέρδο.
  • Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την επανεμφάνιση μελών της Χρυσής Αυγής στο σημείο όπου δολοφονήθηκε ο Παύλος Φύσσας, διοργανώνουν στις 6 το απόγευμα της Παρασκευής, στην οδό Π.Τσαλδάρη, ο ΣΥΡΙΖΑ Κερατσινίου-Δραπετσώνας και άλλες αριστερές οργανώσεις.
  • Πυροβολισμοί σημειώθηκαν το βράδυ της Πέμπτης στη Λαγουμιτζή, στον Νέο Κόσμ, κατά τη διάρκεια καταδίωξης ενός ταξί από δύο ομάδες της ΔΙΑΣ, αφού αρχικά αυτό δεν σταμάτησε σε σήμα αστυνομικών.

Κόσμος

  • Κλείνουν την Παρασκευή οι εργασίες της διάσκεψης της Γενεύης ΙΙ για τη Συρία με τις δύο πλευρές να μην έχουν μετακινηθεί ούτε κατά κεραία από τις θέσεις τους και τον διαμεσολαβητή του ΟΗΕ να δηλώνει «εξαιρετικά απογοητευμένος» που δεν υπήρξε σύγκλιση ούτε καν στο ζήτημα της παράδοσης ανθρωπιστικής βοήθειας στη Χομς. Μόνη επιτυχία μπορεί να θεωρηθεί ότι οι δύο πλευρές δεν έκλεισαν κάθε δίαυλο κατά τον πρώτο γύρο των συνομιλιών στην Ελβετία, με τον επόμενο γύρο να αναμένεται στις 10 Φεβρουαρίου.
  • Τον αντιναύαρχο Μάικλ Ρότζερς πρότεινε και επίσημα η αμερικανική κυβέρνηση για τη θέση του επικεφαλής της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφάλειας (NSA), μία υποψηφιότητα που ερμηνεύεται ως «ψήφος εμπιστοσύνης» της κυβέρνησης Ομπάμα στην υπηρεσία που βάλλεται για το ευρύτατο πρόγραμμα παρακολουθήσεων.
  • Δικαστήριο της Φλωρεντίας ανέτρεψε τη δικαστική αθώωση της Αμάντα Νοξ επαναφέροντας την αρχική καταδίκη, επιβάλλοντας στην Αμερικανίδα φοιτήτρια ποινή κάθειρξης 28 ετών και έξι μηνών για το φόνο της Βρετανίδας συγκατοίκου της Μέρεντιθ Κέρτσερ στην Περούτζια το 2007. Ένοχος κρίθηκε και ο Ιταλός Ραφαέλε Σολετσίτο, πρώην σύντροφος της Νοξ, στον οποίο επιβλήθηκε 25ετής ποινή κάθειρξης. Η επανεκδίκαση διεξήχθη ερήμην της κατηγορουμένης, η οποία βρίσκεται στις Ηνωμένες Πολιτείες.
  • Μία ειδυλλιακή δεκαήμερη κρουαζιέρα στην Καραϊβική έλαβε άδοξο τέλος όταν σχεδόν 700 επιβάτες και πλήρωμα ασθένησαν κατά το ταξίδι, με αποτέλεσμα το πολυτελές Explorer of the Seas να γυρίσει πρόωρα στο Νιου Τζέρσεϊ των Ηνωμένων Πολιτών.
  • Ο Αμερικανός υπουργός Δικαιοσύνης Έρικ Χόλντερ ανακοίνωσε ότι εξουσιοδότησε τις εισαγγελικές Αρχές να ζητήσουν την επιβολή της θανατικής ποινής στον κατηγορούμενο για τη διπλή βομβιστική επίθεση στη διάρκεια του περσινού Μαραθωνίου της Βοστώνης Τζοχάρ Τσαρνάγεφ, εφόσον κριθεί ένοχος από το δικαστήριο.

Οικονομία

  • Νομοθετική παρέμβαση για μείωση στα πρόστιμα που αφορούν στην εκπρόθεσμη υποβολή ΦΠΑ και άλλων κατηγοριών δηλώσεων, ετοιμάζει το υπουργείο. Η εισήγηση που έχει υποβληθεί αφορά δραστική μείωση του προστίμου έως και 50% την πρώτη φορά που κάποιος δεν υποβάλει ή υποβάλει εκπρόθεσμα δηλώσεις με την προϋπόθεση συμμόρφωσης σε εύλογο διάστημα.
  • Μία μέρα έχουν στη διάθεσή τους οι πολίτες για την πληρωμή φόρου εισοδήματος και ακίνητης περιουσίας, απλήρωτων χαρατσιών, τελών κυκλοφορίας που δεν καταβλήθηκαν εγκαίρως και του φόρου πολυτελούς διαβίωσης. Το Δημόσιο προσδοκά έσοδα άνω των 400 εκατ. ευρώ. Πάντως, η ΓΓΠΣ, διευκρίνισε ότι τα πρόστιμα που θα επιβληθούν από 1ης Φεβρουαρίου θα είναι τα «παλαιά» και «ήπια».
  • Καθυστερούν την αποστολή των στρατηγικών και επιχειρησιακών σχεδίων τους για την περίοδο 2014-2017 οι διοικήσεις κάποιων ΔΕΚΟ, αν και η καταληκτική προθεσμία που είχε δώσει το υπουργείο Οικονομικών έχει εκπνεύσει εδώ και τρεις εβδομάδες.

Αθλητισμός

  • Και όμως, δεν συμβαίνουν «στραβά» και «ανάποδα» μόνο στα ελληνικά γήπεδα! Σε παρωδία εξελίχθηκε ο προημιτελικός του Κυπέλλου Ισπανίας ανάμεσα στην Σανταντέρ και τη Ρεάλ Σοσιεδάδ το βράδυ της Πέμπτης. Συγκεκριμένα, οι παίκτες των γηπεδούχων είχαν προαναγγείλει ότι θα προχωρούσαν σε διαμαρτυρία καθώς παραμένουν απλήρωτοι εδώ και μήνες και αμέσως μετά το εναρκτήριο λάκτισμα στάθηκαν σε παράταξη στο κέντρο του γηπέδου. Οι παίκτες της Σοσιεδάδ, σεβόμενοι τους συναδέλφους τους, παρέμειναν στο δικό τους μισό του γηπέδου αλλάζοντας πάσες. Αυτό κράτησε για περίπου ένα λεπτό, όταν ο διαιτητής πήρε την απόφαση να διακόψει το ματς.
  • Μία ακόμη μεταγραφική κίνηση έκανε ο ΠΑΟΚ, καθώς το απόγευμα της Πέμπτης συμφώνησε με τον νεαρό επιθετικό Ντάνι Χόεσεν και θα τον αποκτήσει δανεικό από τον Άγιαξ. Ο παίκτης αποτελεί προσωπική επιλογή του Χουμπ Στέφενς και σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει ήδη συμφωνία για τον δανεισμό του από τον Αίαντα μέχρι το καλοκαίρι και με τον ΠΑΟΚ να διατηρεί την οψιόν αγοράς. Από εκεί και πέρα, από το απόγευμα βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη και ο Αργεντινός αμυντικός Χουάν Ινσαουράλδε για να οριστικοποιήσει τις λεπτομέρειες της συμφωνίας του με τον ΠΑΟΚ.
  • Την παρουσία του στους «4» του Κυπέλλου Ελλάδας εξασφάλισε -ουσιαστικά- ο ΠΑΟΚ που επικράτησε 3-0 του Απόλλωνα Σμύρνης στην Τούμπα, για τους προημιτελικούς της διοργάνωσης. Ο Βούκιτς (27', 35') και ο Μαντούρο (76') πέτυχαν τα γκολ για την ομάδα της Θεσσαλονίκης, που καλείται να διαφυλάξει αυτό το σκορ στη ρεβάνς της Ριζούπολης. Ανακοινώθηκαν από την ΕΠΟ οι ημερομηνίες διεξαγωγής των αγώνων ρεβάνς με τα Ολυμπιακός Βόλου - Παναθηναϊκός και Ατρόμητος - Ολυμπιακός να διεξάγονται στις 12 Φεβρουαρίου και τα Πανιώνιος - ΟΦΗ και Απόλλων Σμύρνης - ΠΑΟΚ στις 13 Φεβρουαρίου.
  • Πηγή: Σαν Σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου