Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

ΚΤΥΠΑ ΕΔΩ ΣΤΑ ΜΠΛΕ ΓΡΑΜΜΑΤΑ. Κοίτα τι κάνει ο κορωνοϊός σε όλο το κόσμο.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ.

Μετά με το «ποντικάκι» κοιτάξτε τι γίνεται σε κάθε χώρα σε όλο τον κόσμο. Η σελίδα ανανεώνεται τακτικά οπότε κοίταζε όσες φορές θέλεις

Λόγω της κατάστασης με τον κορωνοϊό τα άρθρα που ανεβάζουμε στο panelikos.com καθημερινά είναι περισσότερα από πριν. Όλα τα άρθρα μπορείτε να τα διαβάζετε έστω και εάν δεν είναι στην αρχική σελίδα που είσαστε τώρα. Πάρτε το ποντικάκι και πηγαίνετε κάτω δεξιά και πατήστε Παλαιότερες Αναρτήσεις και θα πάτε στην προηγούμενη σελίδα και εάν κάνετε το ίδιο και στην επόμενη σελίδα-σελίδες θα διαβάζετε όλα τα άρθρα. Σας ευχόμαστε ΥΓΕΙΑ, όλα τα άλλα έρχονται μετά.

Σκότωσε τον κορωνοϊό. Και εσύ μπορείς. Πάρε τα μέτρα σου.

Σάββατο, 25 Ιανουαρίου 2014

Πλεονασματικό το εξωτερικό ισοζύγιο της Ελλάδας

Σάββατο, 25 Ιανουαρίου, 2014

Αντίθετα με την Ευρώπη των 28 όπου το πλεόνασμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών μειώθηκε κατά 5,7% το γ' τρίμηνο 2013 έναντι του γ' τριμήνου 2012 πέφτοντας στα 31,4 δισ. ευρώ (από 33,3 δισ. ένα χρόνο πρωτύτερα και από 46,3 δισ. το β' τρίμηνο 2013), στην Ελλάδα επετεύχθη για πρώτη φορά πλεόνασμα το 2013 κι ήταν μάλιστα μεγαλύτερο κατά 56,3% από αυτό του γ' τριμήνου 2012.
Το μικρότερο πλεόνασμα της Ε.Ε. 28 προέκυψε από την ετήσια μείωση του εμπορικού πλεονάσματος αγαθών και του πλεονάσματος εισοδημάτων, όπως επίσης από την ελαφρά άνοδο του πλεονάσματος υπηρεσιών και την οριακή κάμψη του ελλείμματος τρεχουσών μεταβιβάσεων. Η Ε.Ε. 28 σημείωσε το γ' τρίμηνο πλεόνασμα τρεχουσών συναλλαγών με τις ΗΠΑ (32,8 δισ. ευρώ), την Ελβετία (13,3 δισ.), τη Βραζιλία (8,8 δισ.), το Χονγκ Κονγκ (6,7 δισ.), τον Καναδά (4,9 δισ.) και την Ινδία (0,5 δισ.), ενώ είχε έλλειμμα με την Κίνα (-25,7 δισ.), τη Ρωσία (-11,1 δισ.) και την Ιαπωνία (-2,5 δισ.).
17 χώρες-μέλη πέτυχαν συνολικά πλεόνασμα (εντός κι εκτός Ε.Ε.), 9 χώρες είχαν έλλειμμα και 2 είχαν μηδενικό ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών. Τα μεγαλύτερα πλεονάσματα είχαν κατά σειρά οι Γερμανία (44,4 δισ.), Ολλανδία (14,3 δισ.), Σουηδία (6,2 δισ.), Ιταλία (5,5 δισ.), Δανία (5,4 δισ.) και Ελλάδα (5 δισ.), ενώ τα μεγαλύτερα ελλείμματα είχαν Βρετανία (-1,5 δισ.) και Γαλλία (-9,3 δισ.). 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου