Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

ΚΤΥΠΑ ΕΔΩ ΣΤΑ ΜΠΛΕ ΓΡΑΜΜΑΤΑ. Κοίτα τι κάνει ο κορωνοϊός σε όλο το κόσμο.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ.

Μετά με το «ποντικάκι» κοιτάξτε τι γίνεται σε κάθε χώρα σε όλο τον κόσμο. Η σελίδα ανανεώνεται τακτικά οπότε κοίταζε όσες φορές θέλεις

Λόγω της κατάστασης με τον κορωνοϊό τα άρθρα που ανεβάζουμε στο panelikos.com καθημερινά είναι περισσότερα από πριν. Όλα τα άρθρα μπορείτε να τα διαβάζετε έστω και εάν δεν είναι στην αρχική σελίδα που είσαστε τώρα. Πάρτε το ποντικάκι και πηγαίνετε κάτω δεξιά και πατήστε Παλαιότερες Αναρτήσεις και θα πάτε στην προηγούμενη σελίδα και εάν κάνετε το ίδιο και στην επόμενη σελίδα-σελίδες θα διαβάζετε όλα τα άρθρα. Σας ευχόμαστε ΥΓΕΙΑ, όλα τα άλλα έρχονται μετά.

Σκότωσε τον κορωνοϊό. Και εσύ μπορείς. Πάρε τα μέτρα σου.

Δευτέρα, 27 Ιανουαρίου 2014

Με επιτυχία η κοπή της Βασιλόπιτας Κρητικών Σωματείων Βοστώνης

 Δευτέρα, 27 Ιανουαρίου, 2014
Συγκεντρώθηκαν χρήματα βοήθεια στην Αρχιεπισκοπή Κρήτης
Τρικούβερτο γλέντι έγινε χθες το απόγευμα έως αργά το βράδυ στην κοπή της βασιλόπιτας των Συλλόγων Κρητών Βοστώνης Ραδάμανθυς Ίδη και του άλλου Συλλόγου Κρητών “ΑΚΡΩΤΗΡΙ” του Lowell.
Η αίθουσα εκδηλώσεων της Ελληνικής κοινότητας του Woburn (περίπου 10 λεπτά βορείως της Βοστώνης) ήταν κατάμεστη από Κρήτες κάθε ηλικίας ενώ αρκετοί ήσαν και οι φίλοι των δύο Σωματείων.
Σε κάθε τραπέζι ήταν και μία βασιλόπιτα με ένα φλουρί η κάθε μία ενώ στο κεντρικό τραπέζι τρεις μεγάλες βασιλόπιτες κόπηκαν επίσημα από τον Πρόεδρο του Συλλόγου Ραδάμανθυς Ίδη δικηγόρο κ. Λευτέρη Τραβαγιάκη, από την Πρόεδρο του Συλλόγου Ακρωτήρι κ. Δέσποινα Ματθαίου και τον Πρόεδρο της Νεολαίας.
Την προσευχή την έκανε ο ακίνητος Γεώργιος Γερανιώτης (πρώην κυβερνήτης της Πανκρητικής Ομοσπονδίας) από τα ιδρυτικά μέλη του Συλλόγου και πάντα υπερήφανος για την καταγωγή του ενώ ο κ. Κωνσταντίνος Τραβαγιάκης ήταν η κινητήριος δύναμη αφού όλα ήταν υπό την επιτήρησή του και πάντα στην ώρα τους.
Την Ομοσπονδία Ελληνο-Αμερικανικών Σωματείων εκπροσώπησε ο Α' Αντιπρόεδρος κ. Βασίλειος Καυκάς ενώ παρευρέθησαν και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου κ.κ. Γεώργιος Παπαδόπουλος και Δημήτριος Ματθαίος.
Μία πλειάδα Κρητών εργαζόταν στην κουζίνα όπου προσέφεραν ωραιότατο φαγητό για όλους ενώ τα γλυκά το ένα ήταν καλύτερο από το άλλο.
Από την εκδήλωση συγκεντρώθηκε ένα σοβαρό ποσό το οποίο θα σταλεί στον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης Ειρηναίο ο οποίος θα βοηθήσει άπορους με το φιλανθρωπικό έργο που κάνει η Αρχιεπισκοπή τα τελευταία χρόνια με την τραγική οικονομική κατάσταση που υπάρχει στην Ελλάδα, αφού χιλιάδες άνθρωποι σιτίζονται από την Αρχιεπισκοπή Κρήτης.
Συγκινητικές ήταν οι στιγμές που νεαροί Κρητικοί και Κρητικοπούλες χόρεψαν τους παραδοσιακούς Κρητικούς χορούς και χορούς από διάφορα μέρη της Ελλάδας. Αλλά και οι μεγαλύτεροι χόρεψαν από το πεντοζάλη μέχρι ζεϊμπέκικο.

Γενικά ήταν μία ωραία Ελληνική/Κρητική βραδιά όπου το έθιμο συνεχίστηκε με τη συνεργασία των δύο αδελφών Σωματείων της περιοχής Βοστώνης.   Να σημειώσουμε ότι κάθε Κυριακή απόγευμα στο Μαλιώτειο Πολιτιστικό Κέντρο γίνεται μάθημα κρητικών χορών.
 Τους ευχόμαστε καλή χρονιά και του χρόνου.
Η Σύνταξη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου