Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014

Με επιτυχία η κοπή της Βασιλόπιτας Κρητικών Σωματείων Βοστώνης

 Δευτέρα, 27 Ιανουαρίου, 2014
Συγκεντρώθηκαν χρήματα βοήθεια στην Αρχιεπισκοπή Κρήτης
Τρικούβερτο γλέντι έγινε χθες το απόγευμα έως αργά το βράδυ στην κοπή της βασιλόπιτας των Συλλόγων Κρητών Βοστώνης Ραδάμανθυς Ίδη και του άλλου Συλλόγου Κρητών “ΑΚΡΩΤΗΡΙ” του Lowell.
Η αίθουσα εκδηλώσεων της Ελληνικής κοινότητας του Woburn (περίπου 10 λεπτά βορείως της Βοστώνης) ήταν κατάμεστη από Κρήτες κάθε ηλικίας ενώ αρκετοί ήσαν και οι φίλοι των δύο Σωματείων.
Σε κάθε τραπέζι ήταν και μία βασιλόπιτα με ένα φλουρί η κάθε μία ενώ στο κεντρικό τραπέζι τρεις μεγάλες βασιλόπιτες κόπηκαν επίσημα από τον Πρόεδρο του Συλλόγου Ραδάμανθυς Ίδη δικηγόρο κ. Λευτέρη Τραβαγιάκη, από την Πρόεδρο του Συλλόγου Ακρωτήρι κ. Δέσποινα Ματθαίου και τον Πρόεδρο της Νεολαίας.
Την προσευχή την έκανε ο ακίνητος Γεώργιος Γερανιώτης (πρώην κυβερνήτης της Πανκρητικής Ομοσπονδίας) από τα ιδρυτικά μέλη του Συλλόγου και πάντα υπερήφανος για την καταγωγή του ενώ ο κ. Κωνσταντίνος Τραβαγιάκης ήταν η κινητήριος δύναμη αφού όλα ήταν υπό την επιτήρησή του και πάντα στην ώρα τους.
Την Ομοσπονδία Ελληνο-Αμερικανικών Σωματείων εκπροσώπησε ο Α' Αντιπρόεδρος κ. Βασίλειος Καυκάς ενώ παρευρέθησαν και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου κ.κ. Γεώργιος Παπαδόπουλος και Δημήτριος Ματθαίος.
Μία πλειάδα Κρητών εργαζόταν στην κουζίνα όπου προσέφεραν ωραιότατο φαγητό για όλους ενώ τα γλυκά το ένα ήταν καλύτερο από το άλλο.
Από την εκδήλωση συγκεντρώθηκε ένα σοβαρό ποσό το οποίο θα σταλεί στον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης Ειρηναίο ο οποίος θα βοηθήσει άπορους με το φιλανθρωπικό έργο που κάνει η Αρχιεπισκοπή τα τελευταία χρόνια με την τραγική οικονομική κατάσταση που υπάρχει στην Ελλάδα, αφού χιλιάδες άνθρωποι σιτίζονται από την Αρχιεπισκοπή Κρήτης.
Συγκινητικές ήταν οι στιγμές που νεαροί Κρητικοί και Κρητικοπούλες χόρεψαν τους παραδοσιακούς Κρητικούς χορούς και χορούς από διάφορα μέρη της Ελλάδας. Αλλά και οι μεγαλύτεροι χόρεψαν από το πεντοζάλη μέχρι ζεϊμπέκικο.

Γενικά ήταν μία ωραία Ελληνική/Κρητική βραδιά όπου το έθιμο συνεχίστηκε με τη συνεργασία των δύο αδελφών Σωματείων της περιοχής Βοστώνης.   Να σημειώσουμε ότι κάθε Κυριακή απόγευμα στο Μαλιώτειο Πολιτιστικό Κέντρο γίνεται μάθημα κρητικών χορών.
 Τους ευχόμαστε καλή χρονιά και του χρόνου.
Η Σύνταξη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου