Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2014

Reuters: Η Ευρωζώνη εγγυάται τα χρήματα του ΔΝΤ προς την Ελλάδα

"Εκτιμώ πως δεν θα υπάρξει πρόβλημα" δηλώνει ανώτερος αξιωματούχος - Μέχρι τα μέσα Μαΐου θα πρέπει να ολοκληρώσει το έργο της η Τρόικα - Είναι προς το συμφέρον όλων να μην υπάρξει καθυστέρηση

dntΤο ΔΝΤ δεν αποχωρεί από την βοήθεια προς την Ελλάδα. Παρά το γεγονός ότι τελική συμφωνία με την Τρόικα δεν υπάρχει και οι πιέσεις εντείνονται, η Ευρωζώνη δηλώνει πως θα εξασφαλίσει το... δρόμο των χρημάτων από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
Με δηλώσεις ανώτερου αξιωματούχου της ΕΕ, που θέλησε να κρατήσει την ανωνυμία του, προς το Reuters, έρχεται ένα μήνυμα με θετικό πρόσημο προς την ελληνική πλευρά. Η Ευρωζώνη βάζει τα πράγματα σε γόνιμη διάσταση σημειώνοντας πως τους επόμενους μήνες το ΔΝΤ θα καταβάλει το μερίδιο της διεθνούς βοήθειας προς την Ελλάδα.
Σύμφωνα με τους κανόνες του ΔΝΤ, το Ταμείο δεν μπορεί να καταβάλει μέρος του δανείων προς την Ελλάδα εάν δεν εξασφαλιστεί η ομαλή χρηματοδότηση της χώρας τους επόμενους 12 μήνες.
«Εκτιμώ πως δεν θα υπάρχει κανένα πρόβλημα στο να υπογράψει η Ευρωζώνη τη διασφάλιση συνέχισης της χρηματοδότησης προς την Ελλάδα», είπε, ακόμη, ο Ευρωπαίος αξιωματούχος.
Ο ίδιος σημείωσε, επίσης, πως η Τρόικα θα πρέπει να έχει ολοκληρώσει την αξιολόγηση της Ελλάδας πριν τα μέσα Μαΐου.
«Δεν είναι προς το συμφέρον κανενός να καθυστερεί η αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος. Αυτή τη στιγμή η Ελλάδα δεν βρίσκεται σε επείγουσα ανάγκη για κεφάλαια, καθώς έχει το πρωτογενές πλεόνασμα του προϋπολογισμού και η κυβέρνηση μπορεί να χρηματοδοτήσει τις τρέχουσες ανάγκες της. Τα κεφάλαια θα χρειαστούν όταν η Ελλάδα θα κληθεί να πληρώσει το χρέος της και το ραντεβού επ' αυτού πηγαίνει για τα μέσα Μαϊου», πρόσθεσε.
Ο αξιωματούχος, δήλωσε, τέλος, ότι δεν έχει γίνει ακόμα καμία συζήτηση σχετικά με ένα τρίτο πακέτο διάσωσης για την Ελλάδα, το οποίο ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε είπε ότι μπορεί να είναι απαραίτητο αν η Ελλάδα δεν ανακτήσει πλήρως την πρόσβασή της στις αγορές έως το 2015.

Πηγή: iefimerida

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου