Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

ΚΤΥΠΑ ΕΔΩ ΣΤΑ ΜΠΛΕ ΓΡΑΜΜΑΤΑ. Κοίτα τι κάνει ο κορωνοϊός σε όλο το κόσμο.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ.

Μετά με το «ποντικάκι» κοιτάξτε τι γίνεται σε κάθε χώρα σε όλο τον κόσμο. Η σελίδα ανανεώνεται τακτικά οπότε κοίταζε όσες φορές θέλεις

Λόγω της κατάστασης με τον κορωνοϊό τα άρθρα που ανεβάζουμε στο panelikos.com καθημερινά είναι περισσότερα από πριν. Όλα τα άρθρα μπορείτε να τα διαβάζετε έστω και εάν δεν είναι στην αρχική σελίδα που είσαστε τώρα. Πάρτε το ποντικάκι και πηγαίνετε κάτω δεξιά και πατήστε Παλαιότερες Αναρτήσεις και θα πάτε στην προηγούμενη σελίδα και εάν κάνετε το ίδιο και στην επόμενη σελίδα-σελίδες θα διαβάζετε όλα τα άρθρα. Σας ευχόμαστε ΥΓΕΙΑ, όλα τα άλλα έρχονται μετά.

Σκότωσε τον κορωνοϊό. Και εσύ μπορείς. Πάρε τα μέτρα σου.

Σάββατο, 25 Ιανουαρίου 2014

Κοπή της Βασιλόπιττας των Καλαβρυτινών

Σάββατο, 25 Ιανουαρίου, 2014
Παρευρέθηκε Ελληνική αντιπροσωπεία από την Ουγγαρία
  
GÖRÖG-CÍPRUSI- MAGYAR   ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ-ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ
BARÁTI  TÁRSASÁG              ΟΥΓΓΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
EGYESÜLET                                      ΦΙΛΙΑΣ
----------------------------------------------------------------------------                                                                 H-1192 Budapest Álmos u 76 . Tel Fax: 00 36 1 348 0897
BANK OTP ACC 11742001-20055387     VAT 18707692-1-13     e-mail: grcima@gmail.com
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΚΟΠΗ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΤΑΣ ΤΟΥ ΠΑΝΚΑΛΑΒΡΥΤΙΝΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
                               ----------------------------------------------------------------------------------------------

Λαοθάλασσα στην κοπή της Βασιλόπιτας του Πανκαλαβρυτινού Συλλόγου στο Ξενοδοχείο «Αστήρ» στην Πάτρα.
Παρευρέθησαν και τίμησαν με την παρουσία του ο Μητροπολίτης Πατρών  κ. Χρυσόστομος ο οποίος και ευλόγησε την Βασιλόπιτα του Συλλόγου, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος Απόστολος Κατσιφάρας, ο Δήμαρχος Πατρών Γιάννης Δημαράς, ο Δήμαρχος Καλαβρύτων Γιώργος Λαζουράς,  βουλευτές κ.ά. Μετά την κοπή της Βασιλόπιτας παρουσιάσθηκαν παραδοσιακοί χοροί από τα συγκροτήματα του Συλλόγου αρχίζοντας από τα πολύ μικρά παιδιά, τα οποία ενθουσίασαν τον κόσμο μέχρι τις μεγάλες ηλικίες.
Τέλος ακολούθησε ειδική βράβευση για την προσφορά του στον τόπο και τον πολιτισμό, του αείμνηστου Γενικού Γραμματέα του Συλλόγου στην δεκαετία του 1960 Ανδρέα Σταματόπουλου. Την τιμητική πλακέτα παρέλαβε ο γιός του Βασίλειος Σταματόπουλος Γενικός Γραμματέας της Ελληνική Εκκλησιαστικής Κοινότητας Βουδαπέστης, του Ελληνικού Κυπριακού Ουγγρικού Συλλόγου Φιλίας και του Διαπολιτιστικού  Μακεδονικού Συλλόγου  Βουδαπέστης.
Ο Ανδρέας Σταματόπουλος γεννήθηκε το 1913 στην Σκοτάνη Καλαβρύτων. Τελείωσε το Δημοτικό στο χωριό του και  συνέχισε στο Γυμνάσιο στην Κάτω Κλειτορία ( Μαζέϊκα) όπου αποφοίτησε και γράφτηκε στην Νομική Σχολή Αθηνών.
Το 1934 διορίστηκε στην Τράπεζα Αθηνών και το 1935 κατετάγη στο 6 Σύνταγμα πεζικού. Το  1940 πολέμησε  στο Αλβανικό Μέτωπο. Κατά την περίοδο της Κατοχής συμμετείχε στο ΕΑΜ πόλεως Πατρών εργαζόμενος  στην Τράπεζα Αθηνών. Το 1966 συνταξιοδοτήθηκε από την Εθνική Τράπεζα Πατρών.
Διατέλεσε περίπου 10 χρόνια σύμβουλος και Γενικός Γραμματέα του εν Πάτραις  Συλλόγου  Καλαβρυτινών.
Υπήρξε  Πρόεδρος στο Νυκτερινό Σχολείο Αναλφάβητων του Αγίου Διονυσίου, στον «ΑΧΑΙΟ»  Όμιλο Καλλιτεχνικών και Μορφωτικών Εκδηλώσεων, στον Τοπικό Προσκοπικό Σύνδεσμο, Γενικός Γραμματέας και σύμβουλος σε πολλά Εκπολιτιστικά και Φιλανθρωπικά σωματεία αλλά  και πρωτεργάτης για την ίδρυση του Ναού της Αγίας Σοφίας Πατρών. Έτυχε τιμητικής διακρίσεως: του Συλλόγου των εν Πάτραις Καλαβρυτινών για την προσφορά του στο σύλλογο και στην επαρχία Καλαβρύτων, της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών για την προσφορά του στην εκκλησία, ενώ έλαβε τιμητική διάκριση μετά μεταλλίου από τον ναό της Αγίας Σοφίας και μετάλλιο με δίπλωμα για την προσφορά του στην Φανέλα του Στρατιώτη.
Τη απονομή της αναμνηστικής πλακέτας έκανε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος Απόστολος Κατσιφάρας.
Ο Βασίλειος Σταματόπουλος αφού ευχαρίστησε τον πρόεδρο  Αθανάσιο Φραντζή και το Διοικητικό Συμβούλιο χάρισε στον Σύλλογο ένα άλμπουμ με φωτογραφίες και δημοσιεύματα από τον το τοπικό τύπο που αφορούσαν την περίοδο 1952-1963. Επίσης αφιέρωσε αυτή την τιμητική πλακέτα και στα άλλα μέλη του τότε Συμβουλίου στον              Α. Σακελλαρόπουλο, Αλκ.Καλογερόπουλο, Σωτ.Κουρλαμπά, Γ. Μάρκου , Βασ. Διονυσόπουλο και Αγγ. Κορομηλά.
Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στον Πρόεδρο και τα Μέλη του Συμβουλίου για αυτή την ωραία πρωτοχρονιάτικη γιορτή.
Εύχομαι Καλή Χρονιά με υγεία και πάντα τέτοιες εκδηλώσεις που ανεβάζουν το πολιτιστικό πνεύμα του Συλλόγου.


Φώτος:  1η Ο Βασίλειος Σταματόπουλος Παραλαμβάνει την τιμητική πλακέτα από τον περιφερειάρχη
2η το χορευτικό σκόρπισε ενθουσιασμό

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου