Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014

Για «σατανικό δικαστήριο» μίλησε ο Μλάντιτς στη δίκη Κάρατζιτς

Τετάρτη, 29 Ιανουαρίου, 2014

Αρνήθηκε να καταθέσει για να μην θεωρηθεί προκατειλημμένος

Ο Ράντοβαν Κάρατζιτς (αριστερά) και ο Ράτκο Μλάντιτς (δεξιά)
Για «σατανικό δικαστήριο» μίλησε ο Μλάντιτς στη δίκη Κάρατζιτς
 
Ως μάρτυρας και όχι (αυτή τη φορά) ως κατηγορούμενος οδηγήθηκε ο Ράτκο Μλάντιτς ενώπιον του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου για την πρώην Γιουγκοσλαβία, που κλήθηκε για να υπερασπιστεί τον Ράντοβαν Κάρατζιτς.

Ο Μλάντιτς αρνήθηκε να καταθέσει ώστε, σύμφωνα με τους δικηγόρους του, να μην επιβαρυνθεί ο ίδιος με «άδικη προκατάληψη», ενώ επιτέθηκε εναντίον του «σατανικού δικαστηρίου», όπως το χαρακτήρισε.
Την Τρίτη, οι δύο άνδρες που κατηγορούνται ως πρωταίτιοι της γενοκτονίας εμφανίστηκαν ταυτόχρονα στην αίθουσα μετά το αίτημα της πλευράς Κάρατζιτς να κληθεί ως μάρτυρας ο Μλάντιτς.
Ο Μλάντις επιτέθηκε στο δικαστήριο λέγοντας: «Δεν με νοιάζουν καθόλου ούτε οι κλητεύσεις σας, ούτε τα φληναφήματά σας ούτε οι ψευδείς κατηγορίες σας». «Δεν αναγνωρίζω αυτό το δικαστήριο μίσους, είναι σατανικό δικαστήριο» είπε ο Μλάντιτς.
Το δικαστήριο τον προειδοποίησε ότι μπορεί να του επιβληθεί ποινή για ασέβεια. Ενδιάμεσα, ο Μλάντιτς είχε στείλει τον κλητήρα του δικαστηρίου να φέρει τη μασέλα του από το κελί του για να καταθέσει, αλλά -αφού αυτό έγινε- αρνήθηκε. Η νομική του ομάδα υποστήριξε ότι ο Μλάντιτς δεν ήθελε να καταθέσει ώστε να μην επιβαρυνθεί με «άδικη προκατάληψη».
Σύμφωνα με το BBC, που επικαλείται γνώση των ερωτημάτων που είχε προετοιμάσει η υπέρασπιση του Κάρατζιτς, οι ερωτήσεις που θα γίνονταν στον Μλάντις ήταν «εάν είχε ενημέρωσει τον Κάρατζιτς ότι αιχμάλωτοι της Σρεμπρένιτσα βασανίζονταν ή θα βασανίζονταν» και εάν οι δύο τους είχαν «συμφωνία ή συνεννόηση πως οι κάτοικοι του Σαράγεβο επρόκειτο να υποβληθούν σε εκφοβισμό με βομβαρδισμούς και πυρά ελεύθερων σκοπευτών».
  Πηγή: Associated Press

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου