Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

ΚΤΥΠΑ ΕΔΩ ΣΤΑ ΜΠΛΕ ΓΡΑΜΜΑΤΑ. Κοίτα τι κάνει ο κορωνοϊός σε όλο το κόσμο.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ.

Μετά με το «ποντικάκι» κοιτάξτε τι γίνεται σε κάθε χώρα σε όλο τον κόσμο. Η σελίδα ανανεώνεται τακτικά οπότε κοίταζε όσες φορές θέλεις

Λόγω της κατάστασης με τον κορωνοϊό τα άρθρα που ανεβάζουμε στο panelikos.com καθημερινά είναι περισσότερα από πριν. Όλα τα άρθρα μπορείτε να τα διαβάζετε έστω και εάν δεν είναι στην αρχική σελίδα που είσαστε τώρα. Πάρτε το ποντικάκι και πηγαίνετε κάτω δεξιά και πατήστε Παλαιότερες Αναρτήσεις και θα πάτε στην προηγούμενη σελίδα και εάν κάνετε το ίδιο και στην επόμενη σελίδα-σελίδες θα διαβάζετε όλα τα άρθρα. Σας ευχόμαστε ΥΓΕΙΑ, όλα τα άλλα έρχονται μετά.

Σκότωσε τον κορωνοϊό. Και εσύ μπορείς. Πάρε τα μέτρα σου.

Τετάρτη, 29 Ιανουαρίου 2014

Για «σατανικό δικαστήριο» μίλησε ο Μλάντιτς στη δίκη Κάρατζιτς

Τετάρτη, 29 Ιανουαρίου, 2014

Αρνήθηκε να καταθέσει για να μην θεωρηθεί προκατειλημμένος

Ο Ράντοβαν Κάρατζιτς (αριστερά) και ο Ράτκο Μλάντιτς (δεξιά)
Για «σατανικό δικαστήριο» μίλησε ο Μλάντιτς στη δίκη Κάρατζιτς
 
Ως μάρτυρας και όχι (αυτή τη φορά) ως κατηγορούμενος οδηγήθηκε ο Ράτκο Μλάντιτς ενώπιον του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου για την πρώην Γιουγκοσλαβία, που κλήθηκε για να υπερασπιστεί τον Ράντοβαν Κάρατζιτς.

Ο Μλάντιτς αρνήθηκε να καταθέσει ώστε, σύμφωνα με τους δικηγόρους του, να μην επιβαρυνθεί ο ίδιος με «άδικη προκατάληψη», ενώ επιτέθηκε εναντίον του «σατανικού δικαστηρίου», όπως το χαρακτήρισε.
Την Τρίτη, οι δύο άνδρες που κατηγορούνται ως πρωταίτιοι της γενοκτονίας εμφανίστηκαν ταυτόχρονα στην αίθουσα μετά το αίτημα της πλευράς Κάρατζιτς να κληθεί ως μάρτυρας ο Μλάντιτς.
Ο Μλάντις επιτέθηκε στο δικαστήριο λέγοντας: «Δεν με νοιάζουν καθόλου ούτε οι κλητεύσεις σας, ούτε τα φληναφήματά σας ούτε οι ψευδείς κατηγορίες σας». «Δεν αναγνωρίζω αυτό το δικαστήριο μίσους, είναι σατανικό δικαστήριο» είπε ο Μλάντιτς.
Το δικαστήριο τον προειδοποίησε ότι μπορεί να του επιβληθεί ποινή για ασέβεια. Ενδιάμεσα, ο Μλάντιτς είχε στείλει τον κλητήρα του δικαστηρίου να φέρει τη μασέλα του από το κελί του για να καταθέσει, αλλά -αφού αυτό έγινε- αρνήθηκε. Η νομική του ομάδα υποστήριξε ότι ο Μλάντιτς δεν ήθελε να καταθέσει ώστε να μην επιβαρυνθεί με «άδικη προκατάληψη».
Σύμφωνα με το BBC, που επικαλείται γνώση των ερωτημάτων που είχε προετοιμάσει η υπέρασπιση του Κάρατζιτς, οι ερωτήσεις που θα γίνονταν στον Μλάντις ήταν «εάν είχε ενημέρωσει τον Κάρατζιτς ότι αιχμάλωτοι της Σρεμπρένιτσα βασανίζονταν ή θα βασανίζονταν» και εάν οι δύο τους είχαν «συμφωνία ή συνεννόηση πως οι κάτοικοι του Σαράγεβο επρόκειτο να υποβληθούν σε εκφοβισμό με βομβαρδισμούς και πυρά ελεύθερων σκοπευτών».
  Πηγή: Associated Press

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου