Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

ΝΕΑ -- ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

  • Πέμπτη, 30 Ιανουαρίου, 2014
  • Σε εκδήλωση του Ευρωκοινοβουλίου που διοργάνωσε η ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Α.Ποδηματά, μίλησε ο πρώην υπουργός Τάσος Γιαννίτσης, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε και ο επικεφαλής της ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών Χάνες Σβόμποντα. Ο κ. Γιαννίτσης τόνισε ότι ένας νέος πολιτικός πόλος πρέπει να υπερβεί τα κλασικά σχήματα και να προχωρήσει σε πρωτοβουλίες με υπερβατική χροιά.
  • Υπό την προεδρία του Αντώνη Σαμαρά συνεδριάζει το μεσημέρι της Πέμπτης η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας. Στόχος είναι η τόνωση του «γαλάζιου ηθικού», καθώς οι τριβές μεταξύ υπουργών, οι δημοσκοπήσεις, αλλά και η «εξαφάνιση» της τρόικας, αυξάνει την εσωστρέφεια στο γαλάζιο στρατόπεδο.
  • Την Πέμπτη θα γίνει η πληρωμή των συντάξεων σε όλους τους δικαιούχους του ΙΚΑ, ανακοίνωσε η διοίκηση του Ιδρύματος. Εξαίρεση θα γίνει για τις συντάξεις του τέως Ταμείου Ασφάλισης Προσωπικού ΟΤΕ (ΤΑΠΟΤΕ) οι οποίες θα καταβληθούν την επόμενη μέρα 31 Ιανουαρίου.
  • Αναστέλλουν την τρίωρη στάση εργασίας, που είχαν εξαγγείλει για την Πέμπτη, οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας, μετά τη δέσμευση του υπουργείου Μεταφορών για προσλήψεις προσωπικού.
  • Ασθενή σεισμική δόνηση, μεγέθους 4,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που προέρχεται από απόσταση 194 χιλιομέτρων νοτιοδυτικά της Αθήνας, κατέγραψαν οι σεισμογράφοι στις 23:04 ώρα Ελλάδος. Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται 22 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Πύλου με εστιακό βάθος 82 χιλιόμετρα.

Κόσμος

  • Δεν πέφτει σε γόνιμο έδαφος η πρόταση που υπερψήφισε η ουκρανική Βουλή για αμνηστία στους συλληφθέντες εάν οι διαδηλωτές απομακρυνθούν από «τα περισσότερα κτίρια» που βρίσκονται υπό κατάληψη -με την αντιπολίτευση να την απορρίπτει ως εκβιαστική. Μέτρα από την ΕΕ σε βάρος του Γιανούκοβιτς ζητά ο Κλίτσκο. Πολωνία, Τσεχία, Σλοβακία και Ουγγαρία καταδικάζουν τη βία εναντίον διαδηλωτών, ενώ αναφορές στον διεθνή Τύπο θέλουν το αμερικανικό Κογκρέσο να προετοιμάζει κυρώσεις σε βάρος και των δύο πλευρών της διένεξης αν κλιμακωθεί η βία -ενώ η Ρωσία βάζει στον πάγο την οικονομική βοήθεια.
  • Περισσότεροι από εκατό δικαστές της Κωνσταντινούπολης μετατέθηκαν, μεταξύ αυτών και δύο εισαγγελείς που συμμετείχαν στην έρευνα για την υπόθεση διαφθοράς στην οποία εμπλέκονται συνεργάτες και οικείοι του Τούρκου πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, όπως μετέδωσαν την Τετάρτη τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.
  • Η πικρία που έχει προκαλέσει ο εμφύλιος πόλεμος στη χώρα, ήταν φανερή αυτή την εβδομάδα, όχι μόνο στην αίθουσα των συνομιλιών, αλλά και στους διαδρόμους. Όπως αναφέρει το Associated Press, για πρώτη φορά από το ξέσπασμα του εμφυλίου υποστηρικτές και επικριτές του Μπασάρ Αλ-Άσαντ -πολλοί από αυτούς δημοσιογράφοι- συναντήθηκαν πρόσωπο με πρόσωπο. Η ατμόσφαιρα ήταν σχεδόν εκρηκτική.
  • Ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ και του Αραβικού Συνδέσμου για τη Συρία, Λαχντάρ Μπραχίμι, δήλωσε ότι δεν αναμένεται να επιτευχθεί «τίποτα ουσιώδες» στον πρώτο γύρο των συνομιλιών για τη Συρία, ο οποίος ολοκληρώνεται την Παρασκευή. Ωστόσο, πρόσθεσε ότι δεν είναι απογοητευμένος.
  • Σχεδόν τέσσερα εκατομμύρια άνθρωποι είναι αντιμέτωποι με την έλλειψη επαρκούς ποσότητας τροφίμων στο Νότιο Σουδάν, δήλωσε την Τετάρτη αξιωματούχος των Ηνωμένων Εθνών, περιγράφοντας την ανθρωπιστική κατάσταση ως άκρως ανησυχητική, παρά τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός που υπεγράφη την περασμένη εβδομάδα μεταξύ της κυβέρνησης και των ανταρτών.

Οικονομία

  • «Φρένο» σε μεταβιβάσεις ακινήτων με γονικές παροχές ή δωρεές βάζει η Εφορία στην περίπτωση ύπαρξης ληξιπρόθεσμων οφειλών, ακόμα και αν αυτές έχουν υπαχθεί σε ρύθμιση η οποία εξοφλείται κανονικά. Οι ενδιαφερόμενοι, προκειμένου να ξεπεράσουν αυτό το εμπόδιο, βάζουν υποθήκη είτε το ακίνητο που μεταβιβάζουν είτε κάποιο άλλο περιουσιακό στοιχείο.
  • Επιβεβαιώνονται οι ανησυχίες του ΔΝΤ και της ΕΚΤ ότι η σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής των ΗΠΑ θα προκαλέσει αναταραχή στις αναδυόμενες οικονομίες. Η απόφαση της Fed να μειώσει κατά ακόμη 10 δισ. δολάρια τις αγορές αξιόγραφων στις οποίες προβαίνει σε μηνιαία βάση προκάλεσε πρόσθετη αναστάτωση στις αγορές.
  • Δύο μέρες έχουν πλέον στη διάθεσή τους οι πολίτες για την πληρωμή φόρου εισοδήματος και ακίνητης περιουσίας, απλήρωτων χαρατσιών, τελών κυκλοφορίας που δεν καταβλήθηκαν εγκαίρως και του φόρου πολυτελούς διαβίωσης. Το Δημόσιο προσδοκά έσοδα άνω των 400 εκατ. ευρώ. Πάντως, η ΓΓΠΣ, διευκρίνισε ότι τα πρόστιμα που θα επιβληθούν από 1ης Φεβρουαρίου θα είναι τα «παλαιά» και «ήπια».

Αθλητισμός

  • Ο Λουκάς Βύντρα σκόραρε ξανά κατά της Μπαρτσελόνα (αν και χρεώθηκε αυτογκόλ στον Σέρχι Ρομπέρτο) αυτή τη φορά στο «Καμπ Νου», αλλά οι Μπλαουγκράνα επικράτησαν με 5-1 της Λεβάντε και πήραν άνετα την πρόκριση για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ισπανίας. Νωρίτερα, η Ατλέτικο Μαδρίτης επικράτησε με 2-1 της Αθλέτικ Μπιλμπάο στο νέο «Σαν Μαμές» και πήρε επίσης το εισιτήριο για τα ημιτελικά. Εκεί η Ατλέτικο θα βρεθεί αντιμέτωπη με την Ρεάλ Μαδρίτης σε μια "επανάληψη" του περσινού τελικού.
  • Στην Ελλάδα βρίσκεται ο Νέλσον Βαλντές από τα ξημερώματα της Πέμπτης, προκειμένου να υπογράψει στον Ολυμπιακό. «Είμαι πολύ περήφανος που είμαι στην Ελλάδα. Ο Ολυμπιακός είναι μία ομάδα με σπουδαία παράδοση σε τίτλους και στην Ευρώπη» είπε στις πρώτες δηλώσεις του. Ο Παραγουανός επιθετικός πάτησε Ελλάδα περίπου μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα και την Πέμπτη αναμένεται να περάσει από ιατρικές εξετάσεις και στη συνέχεια να υπογράψει το συμβόλαιό του με τους Ερυθρόλευκους. Εν τω μεταξύ, ο Πέρες της Βιγιαρεάλ πήρε προβάδισμα έναντι του Τρέχο σε ότι αφορά τον αντικαταστάτη του Βλάντιμιρ Βάις.
  • Στο Λονδίνο βρίσκεται από το βράδυ της Τετάρτης προκειμένου να ολοκληρώσει την μεταγραφή του από τον Ολυμπιακό στη Φούλαμ. Ο έλληνας διεθνής επιθετικός αναμένεται να υπογράψει και να ανακοινωθεί από τους «Κότατζερς» την Πέμπτη, αφού πρώτα περάσει από τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου