Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014

Το «Σοσιαλιστικό Κόμμα» παρουσίασε ο Στέφανος Τζουμάκας


 Δευτέρα, 27 Ιανουαρίου, 2014

Βολές κατά των πρώην "συντρόφων" του


 Το «Σοσιαλιστικό Κόμμα», το οποίο ως αυτόνομο και αυτοτελές θα λάβει μέρος στις προσεχείς εκλογικές αναμετρήσεις, παρουσίασε -στην αίθουσα του ΕΒΕΑ- ο πρώην βουλευτής και υπουργός, Στέφανος Τζουμάκας.
Ο κ. Τζουμάκας αφού περιέγραψε την κρίση ως οικονομική, κοινωνική και κρίση ηγεσίας, ανέφερε ότι «το κυρίαρχο μπλοκ της ευρωπαϊκής Δεξιάς επέβαλε τη νεοφιλελεύθερη στρατηγική με κατεύθυνση τη διάλυση του κοινωνικού κράτους και του κράτους δικαίου» και χαρακτήρισε τα μνημόνια ως τον πυρήνα των ακροδεξιών πολιτικών του νεοφιλελευθερισμού.
Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά την Ελλάδα, ο κ. Τζουμάκας επισήμανε ότι ασφαλώς και αντιμετώπιζε προβλήματα, άλλα καθοριστικό ήταν και είναι ότι οι πολιτικές ηγεσίες και η διαπλοκή κατέστρεψαν την παραγωγική βάση της χώρας και παράλληλα ενίσχυσαν τη φοροδιαφυγή. Επιπλέον, σημείωσε ότι υπάρχει «στρέβλωση του πολιτικού συστήματος που αφορά το σύστημα διαπλοκής επιχειρηματικών συμφερόντων, πολιτικών και ΜΜΕ, στις πρακτικές χειραγώγησης και προώθησης επιλογών».
Όπως τόνισε ο κ. Τζουμάκας η λύση στο οικονομικό και κοινωνικό πρόβλημα της χώρας προϋποθέτει την ήττα του μνημονιακού μπλοκ, νέα διακυβέρνηση και νέα οικονομική και κοινωνική πολιτική που θα βασίζεται στη βιωσιμότητα του χρέους και στις πραγματικές δυνατότητες της χώρας και σε ένα έκτακτο πρόγραμμα δημοσίων και ιδιωτικών επενδύσεων με στόχο την αντιμετώπιση της ανεργίας και τη βαθμιαία αποκατάσταση του διαθέσιμου εισοδήματος των ελληνικών νοικοκυριών.
Σύμφωνα με τον κ. Τζουμάκα «η χώρα χρειάζεται μια νέα πολιτική και κοινωνική πλειοψηφία και μια διακυβέρνηση που θα δώσει αγώνες ενάντια στη νεοφιλελεύθερη στρατηγική και στο κυρίαρχο οικονομικό και κοινωνικό μοντέλο». Πρόσθεσε ότι «ήρθε η ώρα και οφείλουμε να συμβάλουμε στην αναγέννηση του σοσιαλιστικού κινήματος και στην ίδρυση ενός σοσιαλιστικού κόμματος, δημοκρατικού και προοδευτικού».
Σχετικά με το ΠΑΣΟΚ, ο κ. Τζουμάκας ανέφερε ότι «η κατάρρευση του ΠΑΣΟΚ είναι αποτέλεσμα της παρακμής, της ηθικής κατάπτωσης και της συντριβής ενός μετώπου ετερόκλητων πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων χωρίς ιδεολογική και πολιτική ενότητα και στελέχωση από ανθρώπους χωρίς αρχές και αξίες».
Πηγή: Καθημερινή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου