Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014

Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Τιράνων στην Νέα Υόρκη

ANASTASIOS-DEMETRIOS  1Τετάρτη, 29 Ιανουαρίου, 2014
Ο Αρχ. Αναστάσιος με καρδινάλιο Ν.Υ. Τίμοθι Ντόλαν και Αρχ. Δημήτριο

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Θερμή υποδοχή επεφύλαξε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος, το απόγευμα της Δευτέρας, στην Αρχιεπισκοπή στον στενό του φίλο Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας Αναστάσιο, ο οποίος επισκέπτεται τις Ηνωμένες Πολιτείες, προκειμένου να ομιλήσει στο πανεπιστήμιο Fordham της Νέας Υόρκης και να λάβει ταυτόχρονα από αυτό επίτιμο διδακτορικό.
Ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος παρέθεσε γεύμα προς τιμήν του Αρχιεπισκόπου Αναστασίου στην έδρα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, στο οποίο παρακάθησαν ο Ρωμαιοκαθολικός Αρχιεπίσκοπος της Νέας Υόρκης Καρδινάλιος Τίμοθι Ντόλαν, άλλοι θρησκευτικοί ηγέτες, διπλωμάτες και εκπρόσωποι της λαϊκής ηγεσίας της Αρχιεπισκοπής Αμερικής.
Τον Αρχιεπίσκοπο Αναστάσιο υποδέχθηκαν κατά την άφιξή του ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος, ο Μητροπολίτης Νέας Ιερσέης Ευάγγελος και κληρικοί και λαϊκοί, καθώς επίσης και μέλη του υπαλληλικού προσωπικού της Αρχιεπισκοπής. Ο κ. Αναστάσιος εξέφρασε την ευγνωμοσύνη για την υποδοχή και τη μεγάλη χαρά του για την ευκαιρία της επισκέψεώς του.
Κατά τη διάρκεια του γεύματος, ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος παρουσίασε τον Αρχιεπίσκοπο Αναστάσιο στους συνδαιτυμόνες και μίλησε για το πολύχρονο ιεραποστολικό έργο του και για το «θαύμα» της αναστάσεως και προόδου της Αυτοκέφαλης Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αλβανίας. Στη συνέχεια, ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος ανταποκρινόμενος σε αίτημα του Αρχιεπισκόπου Δημητρίου, παρουσίασε από την πολυετή ιεραποστολική εμπειρία του, λίγες σκέψεις του για το πώς βλέπει το μέλλον των διαθρησκειακών σχέσεων γενικότερα, τη συμβίωση με άλλες θρησκευτικές κοινότητες και τον σεβασμό για τον «άλλο».
ANASTASIOS-DEMETRIOS 2Στο γεύμα παρακάθησαν, εκτός των προαναφερθέντων και Ιεράρχες μέλη της Συνελεύσεως Κανονικών Ορθοδόξων Επισκόπων στην Αμερική, όπως ο Αρχιεπίσκοπος Ιουστινιανός, ο οποίος εκπροσωπεί το Πατριαρχείο Μόσχας στη Νέα Υόρκη, ο Αρχιεπίσκοπος Νίκων της Αλβανικής Αρχιεπισκοπής (OCA), ο Μητροπολίτης Ιωσήφ της Ορθοδόξου Βουλγαρικής Επισκοπής, ο Επίσκοπος Νικόλαος της Αντιοχειανής Αρχιεπισκοπής και ο Επίσκοπος Ζήλων Σεβαστιανός, αρχιγραμματεύς της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Αρχιεπισκοπής Αμερικής. Τον Αρχιεπίσκοπο Αναστάσιο συνόδευε ο Μητροπολίτης Κορυτσάς Ιωάννης. Την Ελληνική Πολιτεία εκπροσώπησαν ο πρέσβης της Ελλάδος στις ΗΠΑ Χρίστος Παναγόπουλος, ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Ελλάδος στον ΟΗΕ πρέσβης Μιχαήλ Σπινέλλης και ο γενικός πρόξενος της Ελλάδος στη Νέα Υόρκη Γεώργιος Ηλιόπουλος. Την Κυπριακή Δημοκρατία εκπροσώπησαν ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Κύπρου στον ΟΗΕ πρέσβης Νίκος Αιμιλίου και ο γενικός πρόξενος της Κύπρου στη Νέα Υόρκη πρέσβης Βασίλειος Φιλίππου. Παρευρέθησαν επίσης ο αντιπρόεδρος του Αρχιεπισκοπικού Συμβουλίου Μάικ Τζαχάρης, ο Ρωμαιοκαθολικός Επίσκοπος Μέρφι του Λονγκ Αϊλαντ, ο π. Αλέξανδρος Καρλούτσος, ο Αρχιμανδρίτης Ναθαναήλ Συμεωνίδης, ο νομικός σύμβουλος της Αρχιεπισκοπής Εμμανουήλ Δήμος, ο Χρήστος Σπυρόπουλος και ο Τζέρι Δημητρίου.
Χτες, Τρίτη 28 Ιανουαρίου, ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος, είχε προγραμματιστεί να μιλήσει στα πλαίσια της σειράς διαλέξεων του Πανεπιστημίου Fordham «Η Ορθοδοξία στην Αμερική» για την διάδοση του Ευαγγελίου σε μια πολυθρησκευτική χώρα. Παράλληλα, στο Πανεπιστήμιο Fordham θα γινόταν η ανακήρυξη του σε επίτιμο διδάκτορα Ανθρωπιστικών Σπουδών κατά τη διάρκεια ειδικής τελετής.
Επίσης, αύριο, Πέμπτη 30 Ιανουαρίου, ημέρα της Εορτής των Τριών Ιεραρχών και των Ελληνικών Γραμμάτων ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος θα συμμετάσχει στις εκδηλώσεις, θα μιλήσει στα παιδιά κατά τον πρωινό εκκλησιασμό για τα Ελληνοαμερικανικά Σχολεία στον Καθεδρικό Ναό της Αγίας Τριάδος και το βράδυ θα είναι ο κύριος ομιλητής σε εορταστική εκδήλωση στο Μετροπόλιταν Κλαμπ της Νέας Υόρκης.
Πηγή: Εθνικός Κήρυξ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου