Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Τετάρτη, 29 Ιανουαρίου, 2014

  • Στην Ελλάδα θα βρίσκεται την Τετάρτη η αντιπροσωπεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που έχει αναλάβει να εξετάσει τα πεπραγμένα της τρόικας στην Ελλάδα. Κατά τη διήμερη παραμονή της αντιπροσωπείας στην Αθήνα, ο επικεφαλής της έρευνας Ότμαρ Κάρας μαζί με τον Γάλλο σοσιαλιστή ευρωβουλευτή Λιέμ Χοάνγκ Νγκοκ πρόκειται να έχουν κύκλο επαφών με υπουργούς, βουλευτές και κοινωνικούς εταίρους.
  • Προβλήματα στις πτήσεις σε πανευρωπαϊκό επίπεδο την Πέμπτη 30 Ιανουαρίου λόγω των στάσεων εργασίας που διοργανώνουν οι ενώσεις ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας και ηλεκτρονικών σε πολλές χώρες. Την Τετάρτη 29 Ιανουαρίου, προβλήματα αναμένονται να υπάρξουν και σε ορισμένα περιφερειακά αεροδρόμια, λόγω των στάσεων εργασίας που κήρυξε η Ένωση Ηλεκτρονικών Μηχανικών Ασφαλείας Εναερίου Κυκλοφορίας.
  • Στην Κεφαλονιά, που χτυπήθηκε από τον σεισμό την Κυριακή, θα διανυκτερεύσει την Τρίτη ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μετά την επιστροφή του από τις Βρυξέλλες και το τέλος της συνάντησής του με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν.
  • Την ένταξη της ΔΗΜΑΡ στην ομάδα των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ανακοίνωσε ο Φώτης Κουβέλης στο δείπνο που παρέθεσε την Τρίτη το βράδυ σε δημοσιογράφους. «Δεν αναγνωρίζουμε σε κανέναν το μονοπώλιο του σοσιαλισμού στην Ελλάδα» τόνισε, δίνοντας εμμέσως απάντηση στις αιχμές του Ευάγγελου Βενιζέλου.
  • Με αντιπροσωπεία της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής των Μπλόκων θα συναντηθεί την Τετάρτη, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Αθ.Τσαυτάρης. Η αντιπροσωπεία θα θέσει στον υπουργό τα αιτήματα της αγωνιστικής κινητοποίησης των αγροτών που συνεχίζεται με τη συγκέντρωση τρακτέρ στις πλατείες εκατοντάδων χωριών σε όλη τη χώρα.

Κόσμος

  • Η Τουρκία θα καταργήσει τα ειδικά δικαστήρια που δίκασαν και καταδίκασαν εκατοντάδες αξιωματικούς του στρατού με την κατηγορία της συνωμοσίας για την ανατροπή της ισλαμοσυντηρητικής κυβέρνησης, ανακοίνωσε ο Ταγίπ Ερντογάν το βράδυ της Τρίτης πριν αναχωρήσει για επίσημη επίσκεψη στο Ιράν. Το Γενικό Επιτελείο Στρατού έχει υποβάλει αίτημα για την αναθεώρηση των δικών για τις υποθέσεις «Βαριοπούλα» και «Εργκενεκόν».
  • Η φετινή Διάσκεψη του Μονάχου για την Ασφάλεια που αρχίζει την Παρασκευή θα είναι διαφορετική για την γερμανική κυβέρνηση, η οποία ελπίζει ότι για πρώτη φορά δεν θα βρεθεί στην δυσάρεστη θέση να εξηγεί την στάση της «ελάχιστης ανάμειξης» στις διεθνείς στρατιωτικές αποστολές. Ο «μεγάλος συνασπισμός» φαίνεται τώρα αποφασισμένος να εγκαταλείψει το δόγμα που υπηρετήθηκε πιστά και από την ίδια την Άνγκελα Μέρκελ επί οκτώ χρόνια και να διεκδικήσει πιο ενεργό ρόλο στα θέματα διπλωματίας και ασφάλειας.
  • Συμπλοκή μεταξύ αστυνομικών και ενός 17χρονου φυγά ήταν το επεισόδιο με τους πυροβολισμούς που σημειώθηκε σε γυμνάσιο της Χαβάης, οδηγώντας σε «προσωρινό lockdown» και πυροδοτώντας φόβους για την ασφάλεια των μαθητών. Αστυνομικός πυροβόλησε και τραυμάτισε τον 17χρονο στον καρπό αφότου εκείνος, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις των Αρχών, του επιτέθηκε με μαχαίρι και χτύπησε άλλους δύο αστυνομικούς καθώς επιχειρούσαν να τον συλλάβουν.
  • «Νεοναζιστικό» επιτρέπεται να χαρακτηρίζεται και να αποκαλείται στο μέλλον το αντιπολιτευόμενο ακροδεξιό κόμμα Γιόμπικ που αυτοπροβάλλεται ως αντισυστημικό, σύμφωνα με οριστική και αμετάκλητη απόφαση δικαστηρίου της Βουδαπέστης. Το Γιόμπικ, τρίτη κοινοβουλευτική δύναμη της Ουγγαρίας, είχε μηνύσει πρόσφατα τον γνωστό ιστορικό Λάσλο Κάρζαι διότι αποκάλεσε δημόσια το κόμμα νεοναζιστικό.
  • Σε άνευ προηγουμένου φραστική επίθεση εναντίον του προέδρου της Ιταλικής Δημοκρατίας Τζόρτζο Ναπολιτάνο προχώρησε ο βουλευτής του Κινήματος Πέντε Αστέρων (M5S), Τζόρτζο Σορίαλ, αποκαλώντας τον «φονιά», γεγονός το οποίο προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις.

Οικονομία

  • Ο υπουργός ΠΕΚΑ Γιάννης Μανιάτης απέσυρε από το νομοσχέδιο για την πώληση του 66% του Ανεξάρτητου Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ) τροπολογία για τα ασφαλιστικά θέματα της ΔΕΗ.
  • «Η έξοδος της Ελλάδας από την κρίση, με την επαναφορά της χώρας σε υψηλούς ρυθμούς εξωστρεφούς ανάπτυξης και με την ουσιαστική μείωση της ανεργίας, μπορεί να πραγματοποιηθεί μόνο μέσα από την ανασυγκρότηση του παραγωγικού της ιστού και μόνο με αιχμή του αναπτυξιακού δόρατος την ιδιωτική πρωτοβουλία και ιδιαίτερα τη βιομηχανία» τόνισε ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δ.Δασκαλόπουλος σε εκδήλωση των Ευρωπαίων εργοδοτών που έγινε την Τρίτη στις Βρυξέλλες.
  • Νέα στοιχεία για το κόστος της ηλεκτρικής ενέργειας στις ενεργοβόρες βιομηχανίες έδωσε στη δημοσιότητα η ΔΕΗ. Με αφορμή την ανακοίνωση, ξέσπασε νέα αντιπαράθεση της ΔΕΗ με τους βιομηχανικούς καταναλωτές ενέργειας.

Αθλητισμός

  • Με τους πρώτους αγώνες για τα προημιτελικά του θεσμού, συνεχίζεται το Κύπελλο Ελλάδας, όπου την Τετάρτη θα διεξαχθούν οι τρεις πρώτες αναμετρήσεις. Χρονικά, η πρώτη σέντρα θα γίνει στο Ηράκλειο, όπου ο ΟΦΗ θα υποδεχτεί τον Πανιώνιο. Η συνέχεια ανήκει στους «αιώνιους» με τον Παναθηναϊκό να παίρνει τη σκυτάλη στις 18:00 υποδεχόμενος τον Ολυμπιακό Βόλου στη Λεωφόρο. Σαφώς πιο δύσκολο έργο έχει ο Ολυμπιακός που στις 20:00 θα φιλοξενήσει τον Ατρόμητο στο Καραϊσκάκη, στο σημαντικότερο ζευγάρι αυτής της φάσης. Την Πέμπτη θα ολοκληρωθεί αυτός ο πρώτος γύρος με την αναμέτρηση ΠΑΟΚ – Απόλλων Σμύρνης (20:00).
  • Πηγή: Σαν Σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου