Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Δευτέρα, 27 Ιανουαρίου, 2014

  • Έξω από τα σπίτια τους θα διανυκτερεύσουν την Κυριακή πολλοί κάτοικοι της Κεφαλονιάς, έπειτα από τον ισχυρό και επιφανειακό σεισμό των 5,9 βαθμών, ο οποίος έγινε αισθητός μέχρι την Αθήνα, προκάλεσε όμως σχετικά λίγες ζημιές σε κτήρια και δρόμους του νησιού. Συνεχίζεται η σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή. Τι λένε οι σεισμολόγοι.
  • Την επανεμφάνιση χρυσαυγιτών στο Κερατσίνι το Σάββατο και τη βεβήλωση της μνήμης του δολοφονημένου Παύλου Φύσσα κατήγγειλαν με ανακοίνωσή τους η οικογένεια και οι φίλοι του. Επισημαίνουν ότι οι «παρελαύνοντες με πλήρη στρατιωτική αμφίεση στοχεύουν όχι μόνο στον εκφοβισμό και τρομοκράτηση της οικογένειάς μας, αλλά και ολόκληρης της ελληνικής κοινωνίας».
  • Οι ισχυρές βροχοπτώσεις που σημειώθηκαν από το Σάββατο έως τα ξημερώματα της Κυριακής, προκάλεσαν ζημιές στο Κατακάλι Κορινθίας. Όγκοι νερού φούσκωσαν ρέματα στην περιοχή και πλημμύρισαν δρόμους και σπίτια στον οικισμό, ενώ ένα παλαιό σπίτι, τμήμα του οποίου είχε κτιστεί μέσα σε ρέμα, ισοπεδώθηκε από την ορμή του νερού.
  • Παρά τη διεθνή κατακραυγή και τις αντιδράσεις που έχει προκαλέσει στο εσωτερικό της χώρας η τραγωδία στο Φαρμακονήσι, ο υπουργός Ναυτιλίας Μ.Βαρβιτσιώτης επιμένει στις θέσεις που διατύπωσε από την πρώτη στιγμή, περί προστασίας των συνόρων και υπέρ του Λιμενικού Σώματος. Όπως έκανε γνωστό, δε, ζήτησε να συζητηθεί το θέμα της «παράνομης μετανάστευσης» στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής.
  • Άκυρη, παράνομη και καταχρηστική έκρινε το Πρωτοδικείο Αθηνών την καταγγελία σύμβασης εργαζομένου, ο οποίος απολύθηκε όταν αρνήθηκε την πρόταση του εργοδότη του για μείωση των αποδοχών του κατά 15%. Η εταιρεία εξυπηρέτησης αεροσκαφών στην οποία εργαζόταν υποχρεώνεται να του καταβάλει 16.960 ευρώ για μισθούς υπερημερίας, συν τους νόμιμους τόκους.

Κόσμος

  • Δύο λευκά περιστέρια, που σε μια συμβολική κίνηση υπέρ της ειρήνης, αφέθηκαν ελεύθερα από δύο παιδιά που στέκονταν στο πλευρό του Πάπα Φραγκίσκου στο Βατικανό την Κυριακή, δέχθηκαν επίθεση από δύο άλλα πουλιά.
  • Το καθεστώς του Μπασάρ αλ-Άσαντ θα επιτρέψει στις γυναίκες και τα παιδιά που έχουν εγκλωβιστεί στην πολιορκημένη παλαιά πόλη της Χομς να αποχωρήσουν άμεσα ανακοίνωσε ο μεσολαβητής Λαχντάρ Μπραχίμι ενώπιον των δημοσιογράφων στη Γενεύη, εκφράζοντας την ελπίδα ότι η Δευτέρα θα μπορέσει να φτάσει στην πόλη κονβόι με ανθρωπιστική βοήθεια. Εάν όλα εξελιχθούν ομαλά, η συμφωνία για τη Χομς θα είναι το πρώτο χειροπιαστό βήμα προόδου στην ειρηνευτική διαπραγμάτευση.
  • Επικρίνοντας εμμέσως πλην σαφώς το αδελφό κόμμα των Βαυαρών Χριστιανοκοινωνιστών, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε αντικρούει τους φόβους ότι υπερβολικά πολλοί μετανάστες από τη Ρουμανία και τη Βουλγαρία μετακινούνται στη Γερμανία, υπογραμμίζοντας ότι η χώρα του επωφεληθεί περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη από την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση.
  • Δεκατρείς Μαροκινοί μετανάστες σε κέντρο κράτησης στη Ρώμη έραψαν για δεύτερη φορά τα στόματά τους σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την παρατεταμένη παραμονή τους σε καθεστώς πλήρους αβεβαιότητας χωρίς κανείς να τους έχει εξηγήσει τίποτε και χωρίς να γνωρίζουν την τύχη που τους περιμένει.
  • Οι ταραχές στην Ουκρανία δεν θα πρέπει να θεωρηθούν αναμέτρηση ανάμεσα σε Ανατολή και Δύση, δηλώνει ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Ουίλιαμ Χέιγκ. Απευθύνοντας έκκληση για αλλαγή πλεύσης, σημειώνει ότι το ελεύθερο εμπόριο ανάμεσα στην Ουκρανία και την ΕΕ θα ωφελούσε και την Ρωσία και ζητά αυτοσυγκράτηση από τις κυβερνητικές δυνάμεις απέναντι στις διαδηλώσεις.

Οικονομία

  • Να ηγηθεί επιχειρηματικής πρωτοβουλίας για την Ελλάδα καλεί την καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ ο Γερμανοελληνικός Επιχειρηματικός Σύνδεσμος (DHW), με επιστολή του προς την Καγκελαρία.
  • Το ΔΣ της Τράπεζας Κύπρου αποφάσισε να απελευθερώσει δεσμευμένες καταθέσεις ύψους 900 περίπου εκατομμυρίων ευρώ, αφού εκτίμησε ότι η πορεία της Τράπεζας δείχνει να είναι καλή και η εξέλιξη αυτή δεν θα την επηρεάσει αρνητικά.
  • Από «ιερά εξέταση» αναμένεται να περάσει ο υπουργός Οικονομικών Γ.Στουρνάρας τη Δευτέρα, κατά το Eurogroup, δεδομένης της περιορισμένης προόδου στην αξιολόγηση της τρόικας, που άρχισε το Σεπτέμβριο του 2013 και ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί. Το ζήτημα θα τεθεί κατά τη συνεδρίαση, στη διάρκεια της οποίας αναμένεται να κριθεί σε μεγάλο βαθμό η επιστροφή των εκπροσώπων των δανειστών.
  • Πηγή: Σαν Σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου