Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

Ιταλία: Εκλεψαν ιερό κειμήλιο με το αίμα του Πάπα Ιωάννη Παύλου Β


Τρίτη, 28 Ιανουαρίου, 2014


ΕΤΙΚΕΤΕΣ:
Ένα θρησκευτικό κειμήλιο, ένα κομμάτι ύφασμα εμποτισμένο με το αίμα του Πάπα Ιωάννη Παύλου Β΄, εκλάπη από μία εκκλησία στα κεντρικά της Ιταλίας, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο υπεύθυνος ενός τοπικού συλλόγου.
Αντίθετα με ό,τι είχε γίνει γνωστό αρχικά, «δεν πρόκειται για ένα φιαλίδιο, αλλά ένα κομμάτι ύφασμα εμποτισμένο με αίμα» διευκρίνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Πασκουάλε Κοριέρε, πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου «Σαν Πιέτρο ντέλα Ιένκα», ο οποίος έλκει το όνομά του από την μικρή εκκλησία του Αμπρούτσο (κεντρική Ιταλία) όπου φυλασσόταν το κειμήλιο.
«Η Εκκλησία ήταν κλειστή εξαιτίας μιας χιονοθύελλας. Όταν πήγαμε να την ανοίξουμε και πάλι, είδαμε ότι τα κάγκελα σε ένα παράθυρο είχαν κοπεί με πριόνι. Οι δράστες μπήκαν από εκείνο το σημείο και έκλεψαν το κειμήλιο» προσέθεσε ο ίδιος.
Το κειμήλιο είχε προσφερθεί ως δωρεά το 2011 στην μικρή εκκλησία από τον Στανίσλαβ Τζίβις, καρδινάλιο σήμερα της Κρακοβίας, ο οποίος έως το 2005 διετέλεσε προσωπικός γραμματέας του Πάπα Ιωάννη Παύλου του Β΄.
«Δεν γνωρίζω με ποιο γεγονός συνδέεται το κομμάτι υφάσματος» τόνισε ο Κοριέρε, ερωτηθείς από το Γαλλικό Πρακτορείο. Ο τοπικός Τύπος είχε γράψει το 2013 ότι το ύφασμα ήταν ένα κομμάτι από τα άμφια που φόραγε ο Πάπας Ιωάννης Παύλος Β΄ όταν ο Τούρκος εξτρεμιστής Μεχμέτ Αλί Αγκτσά τον είχε πυροβολήσει το 1981.
Όπως μεταδίδουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, 50 καραμπινιέροι χτένισαν την περιοχή αναζητώντας το κειμήλιο σε αυτήν την ορεινή ζώνη της Ιταλίας όπου ο Πολωνός ποντίφικας, ο οποίος απεβίωσε το 2005, αρεσκόταν να κάνει περίπατο και σκι.
Ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά συμμετείχαν στις έρευνες, ενώ η εισαγγελία της Λ' Άκουιλα ξεκίνησε έρευνα.
Μια λειψανοθήκη που περιείχε ένα φιαλίδιο με το αίμα του Πάπα Ιωάννη Παύλου Β΄ είχε επίσης κλαπεί τον Αύγουστο του 2012 αλλά οι αρχές τη βρήκαν λίγες ώρες μετά.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου