Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

ΚΤΥΠΑ ΕΔΩ ΣΤΑ ΜΠΛΕ ΓΡΑΜΜΑΤΑ. Κοίτα τι κάνει ο κορωνοϊός σε όλο το κόσμο.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ.

Μετά με το «ποντικάκι» κοιτάξτε τι γίνεται σε κάθε χώρα σε όλο τον κόσμο. Η σελίδα ανανεώνεται τακτικά οπότε κοίταζε όσες φορές θέλεις

Λόγω της κατάστασης με τον κορωνοϊό τα άρθρα που ανεβάζουμε στο panelikos.com καθημερινά είναι περισσότερα από πριν. Όλα τα άρθρα μπορείτε να τα διαβάζετε έστω και εάν δεν είναι στην αρχική σελίδα που είσαστε τώρα. Πάρτε το ποντικάκι και πηγαίνετε κάτω δεξιά και πατήστε Παλαιότερες Αναρτήσεις και θα πάτε στην προηγούμενη σελίδα και εάν κάνετε το ίδιο και στην επόμενη σελίδα-σελίδες θα διαβάζετε όλα τα άρθρα. Σας ευχόμαστε ΥΓΕΙΑ, όλα τα άλλα έρχονται μετά.

Σκότωσε τον κορωνοϊό. Και εσύ μπορείς. Πάρε τα μέτρα σου.

Τρίτη, 28 Ιανουαρίου 2014

Ιταλία: Εκλεψαν ιερό κειμήλιο με το αίμα του Πάπα Ιωάννη Παύλου Β


Τρίτη, 28 Ιανουαρίου, 2014


ΕΤΙΚΕΤΕΣ:
Ένα θρησκευτικό κειμήλιο, ένα κομμάτι ύφασμα εμποτισμένο με το αίμα του Πάπα Ιωάννη Παύλου Β΄, εκλάπη από μία εκκλησία στα κεντρικά της Ιταλίας, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο υπεύθυνος ενός τοπικού συλλόγου.
Αντίθετα με ό,τι είχε γίνει γνωστό αρχικά, «δεν πρόκειται για ένα φιαλίδιο, αλλά ένα κομμάτι ύφασμα εμποτισμένο με αίμα» διευκρίνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Πασκουάλε Κοριέρε, πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου «Σαν Πιέτρο ντέλα Ιένκα», ο οποίος έλκει το όνομά του από την μικρή εκκλησία του Αμπρούτσο (κεντρική Ιταλία) όπου φυλασσόταν το κειμήλιο.
«Η Εκκλησία ήταν κλειστή εξαιτίας μιας χιονοθύελλας. Όταν πήγαμε να την ανοίξουμε και πάλι, είδαμε ότι τα κάγκελα σε ένα παράθυρο είχαν κοπεί με πριόνι. Οι δράστες μπήκαν από εκείνο το σημείο και έκλεψαν το κειμήλιο» προσέθεσε ο ίδιος.
Το κειμήλιο είχε προσφερθεί ως δωρεά το 2011 στην μικρή εκκλησία από τον Στανίσλαβ Τζίβις, καρδινάλιο σήμερα της Κρακοβίας, ο οποίος έως το 2005 διετέλεσε προσωπικός γραμματέας του Πάπα Ιωάννη Παύλου του Β΄.
«Δεν γνωρίζω με ποιο γεγονός συνδέεται το κομμάτι υφάσματος» τόνισε ο Κοριέρε, ερωτηθείς από το Γαλλικό Πρακτορείο. Ο τοπικός Τύπος είχε γράψει το 2013 ότι το ύφασμα ήταν ένα κομμάτι από τα άμφια που φόραγε ο Πάπας Ιωάννης Παύλος Β΄ όταν ο Τούρκος εξτρεμιστής Μεχμέτ Αλί Αγκτσά τον είχε πυροβολήσει το 1981.
Όπως μεταδίδουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, 50 καραμπινιέροι χτένισαν την περιοχή αναζητώντας το κειμήλιο σε αυτήν την ορεινή ζώνη της Ιταλίας όπου ο Πολωνός ποντίφικας, ο οποίος απεβίωσε το 2005, αρεσκόταν να κάνει περίπατο και σκι.
Ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά συμμετείχαν στις έρευνες, ενώ η εισαγγελία της Λ' Άκουιλα ξεκίνησε έρευνα.
Μια λειψανοθήκη που περιείχε ένα φιαλίδιο με το αίμα του Πάπα Ιωάννη Παύλου Β΄ είχε επίσης κλαπεί τον Αύγουστο του 2012 αλλά οι αρχές τη βρήκαν λίγες ώρες μετά.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου