Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2014

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Σάββατο, 25 Ιανουαρίου, 2014

  • Δύο βουλευτές ανακοίνωσε ότι θα «κατεβάσει» η Χρυσή Αυγή στις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές για την Περιφέρεια Αττικής, όπου υποψήφιος θα είναι ο Ηλίας Παναγιώταρος, και στο Δήμο Πειραιά, όπου υποψήφιος θα είναι ο βουλευτής Α' Πειραιά Νικόλαος Κούζηλος.
  • Τη θλίψη και την ανησυχία του εκφράζει το Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες (ΕΣΠ) για την τραγωδία στη θαλάσσια περιοχή του Φαρμακονησίου. «Πέρα από την επιτακτική ανάγκη να βρεθούν οι υπαίτιοι του τραγικού θανάτου 12 ανθρώπων, μεταξύ των οποίων γυναίκες και μικρά παιδιά», το ΕΣΠ υπενθυμίζει την υποχρέωση παροχής ψυχο-κοινωνικής και νομικής υποστήριξης στους επιζώντες έπειτα και από την πολυήμερη τραγωδία τους στα ελληνικά και τουρκικά ύδατα.
  • Ευθείες βολές κατά της κυβέρνησης και κατά του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε με ομιλία του στη Λιβαδειά ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος προέβλεψε ότι «η όποια κυβέρνηση, είτε με κορμό τη ΝΔ είτε με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ, για μια ακόμα φορά θα διαψεύσει τις ελπίδες του λαού».
  • Εννέα μέρες χρειάστηκε να περάσουν μέχρι να ενημερωθούν οι αρχές για τη διαρροή μεγάλης ποσότητας υδραργύρου στο κέντρο της Ξάνθης, έξω από πολυκατοικία στην οποία στεγάζεται εργαστήριο του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου. Η περιοχή αποκλείστηκε μόλις την Παρασκευή, και ένας καθηγητής που ήταν παρών στο ατύχημα κατηγορείται ότι δεν ειδοποίησε άμεσα τους υπεύθυνους.
  • Τον πολιτικό χαρακτήρα και την κρισιμότητα των αυτοδιοικητικών εκλογών και των ευρωεκλογών και την ανάγκη συστράτευσης όλων των κομματικών δυνάμεων, συμπεριλαμβανομένων των κορυφαίων στελεχών, υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος.

Κόσμος

  • Για τις αρχές της Ουκρανίας, είναι τρομοκράτες και φανατικοί. Για τους ηγέτες της αντιπολίτευσης που πασχίζουν για να διατηρήσουν με ειρηνικά μέσα την πίεση στον πρόεδρο Βίκτορ Γιανούκοβιτς και την κυβέρνησή του, είναι ένα χρήσιμο όπλο, αλλά και ένα επικίνδυνο φορτίο.
  • Ένας φοιτητής τραυματίστηκε την Παρασκευή σε περιστατικό πυροβολισμών σε κοιτώνα του Κρατικού Πανεπιστημίου στη Νότια Καρολίνα. Η αστυνομία αναζητά τον ύποπτο.
  • Ξίφη κρυμμένα σε μπαστούνια, εκρηκτικές ύλες, γεμάτα όπλα, ακόμη και ένα ρόπαλο μεσαιωνικού τύπου ήταν μερικά από τα επικίνδυνα ή παράξενα αντικείμενα που ανακαλύφθηκαν στις αποσκευές επιβατών στα αμερικανικά αεροδρόμια το 2013.
  • Αποφυλακίστηκε την Παρασκευή ο Πλάτον Λεμπέντεφ, συνεργάτης του Μιχαήλ Χοντορκόφσκι. Δικαστήριο είχε διατάξει την Πέμπτη την αποφυλάκισή του. Ο Λεμπέντεφ επρόκειτο αρχικά να αποφυλακιστεί τον Μάιο.
  • Η Ευρωπαϊκή Ένωση καταδίκασε τις αιματηρές βομβιστικές επιθέσεις που σημειώθηκαν την Παρασκευή στο Κάιρο και είχαν ως στόχο την αιγυπτιακή αστυνομία, καλώντας να συνεχιστεί η ειρηνική δημοκρατική διαδικασία στην Αίγυπτο.

Οικονομία

  • Υπό το πρίσμα των πρόσφατων εξελίξεων η Ελλάδα φαίνεται να «ωθείται» από τους δανειστές της σε ένα τρίτο Μνημόνιο. Tο θέμα τέθηκε από το sansimera.gr σε εκπρόσωπο του ESM, ο οποίος παρατηρεί μεν ότι είναι ακόμη νωρίς για να εκτιμηθεί εάν θα χρειαστεί ένα τρίτο πρόγραμμα βοήθειας, διευκρινίζει ωστόσο ότι αν αυτό συμβεί «η δικαιούχος χώρα πρέπει να υπογράψει Μνημόνιο».
  • Ακόμα και για τους πιο έμπειρους οδηγούς οι στιγμές που ακολουθούν ένα τρακάρισμα είναι πάντα δύσκολες. Με πέντε απλά βήματα, τα οποία πρέπει να έχουμε πάντα στο μυαλό μας τις στιγμές που ακολουθούν ενός ατυχήματος, μπορούμε να γλιτώσουμε γραφειοκρατία, χρήματα και άγχος.
  • Όλα τα ανοιχτά θέματα εσωτερικής και οικονομικής πολιτικής, με επίκεντρο τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, συζητήθηκαν στη σύσκεψη του Αντώνη Σαμαρά με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, το απόγευμα της Παρασκευής, με τη συμμετοχή του Γιάννη Στουρνάρα. Το Σάββατο θα αποσταλούν στην τρόικα εναλλακτικές προτάσεις για όλα τα ανοικτά ζητήματα. Μήνυμα Βενιζέλου ότι ο χρόνος συζήτησης για τη μείωση του ελληνικού χρέους «θα αποφασιστεί από τις κυβερνήσεις» και όχι από την Κομισιόν.

Αθλητισμός

  • Η Άρσεναλ διέσυρε με 4-0 την Κόβεντρι και προκρίθηκε στους «16» του κυπέλλου Αγγλίας. Οι «κανονιέρηδες» πήραν τον έλεγχο του αγώνα από το ξεκίνημα, καθώς ο Ποντόλσκι άνοιξε το σκορ στο 15' και ο Γερμανός πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του γκολ με κοντινή κεφαλιά στο 27'. Η άλλη αναμέτρηση της φάσης των «32» ήταν αυτή ανάμεσα στη Νότιγχαμ Φόρεστ και την Πρέστον στο «City Ground» με τις δύο ομάδες να μένουν στο 0-0 και αυτό πρακτικά σημαίνει πως το συγκεκριμένο ζευγάρι θα οδηγηθεί σε ρεβάνς στην έδρα της Πρέστον. Στο «Ολίμπικο» με αντίπαλο την Λάτσιο αγωνίζεται το Σάββατο στο πλαίσιο της 21ης αγωνιστικής του ιταλικού πρωταθλήματος, η πρωταθλήτρια και πρωτοπόρος Γιουβέντους. Νίκες για Μπάγερν, Θέλτα, ισοπαλία στο Λιλ - Ρεν.
  • Πολλές ενδιαφέρουσες και αμφίρροπες αναμετρήσεις περιλαμβάνει το πρόγραμμα της 21ης αγωνιστικής, με την οποία συνεχίζεται το πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ. Το Σάββατο, ο Παναθηναϊκός θα προσπαθήσει να συνεχίσει με νίκη στο πρωτάθλημα, καθώς υποδέχεται τον Πλατανιά (19:30) στη Λεωφόρο. Νωρίτερα, ο τρίτος της βαθμολογίας, Ατρόμητος, θα φιλοξενήσει τον ΠΑΣ Γιάννινα (17:15). Χρονικά, πάντως, η πρώτη σέντρα θα γίνει στο ΟΑΚΑ, όπου η Καλλονή θα αντιμετωπίσει τον Απόλλωνα Σμύρνης (15:00).
  • Η Ρούμπιν Καζάν γνωστοποίησε, με ανακοίνωση στην επίσημη ιστοσελίδα της, τον εξάμηνο δανεισμό του Ιβάν Μαρκάνο στον Ολυμπιακό. Ο Ισπανός αμυντικός είχε αγωνιστεί, ως δανεικός από τη Βιγιαρεάλ, με αρκετή επιτυχία στους «ερυθρόλευκους» την σεζόν 2011-12, πετυχαίνοντας μάλιστα 4 τέρματα σε 28 εμφανίσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου