Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com


Πέμπτη, 30 Ιανουαρίου 2014

Έκκληση για περισσότερα ημερήσια ελληνικά σχολεία στον Καναδά, απευθύνει ο μητροπολίτης Σωτήριος
Πέμπτη, 30 Ιανουαρίου, 2014

 Τη σημασία της ελληνορθόδοξης παιδείας ως μοχλό στήριξης της ελληνορθόδοξης ταυτότητας στην πολυπολιτισμική πραγματικότητα του Καναδά, επισημαίνει σε σχετική εγκύκλιό του ο μητροπολίτης Καναδά, Σωτήριος, με αφορμή την ημέρα των Ελληνικών Γραμμάτων και τον εορτασμό των Τριών Ιεραρχών.
Ταυτόχρονα καλεί τις κοινότητες των Ελλήνων του Καναδά να ιδρύσουν περισσότερα ημερήσια ελληνικά σχολεία στις επαρχίες της χώρας.
«Θα γιορτάσουμε πάλι εφέτος τη γιορτή των Τριών Ιεραρχών και την εβδομάδα των Ελληνικών Γραμμάτων. Με γιορτές. Με ποιήματα. Με απαγγελίες. Με χορούς. Ο καλύτερος, όμως, εορτασμός των Ελληνικών Γραμμάτων θα είναι, αν το 2014 οργανώσουμε έστω και ένα ακόμη ημερήσιο ελληνορθόδοξο ελληνικό σχολείο. Υποστηρίζω τα ελληνορθόδοξα απογευματινά και σαββατιανά σχολεία, αλλά η ουσιαστική λύση είναι τα ημερήσια ελληνορθόδοξα σχολεία. Εκεί διδάσκονται βασικά και ουσιαστικά και εμπεδώνονται η ορθόδοξη πίστη, η ελληνική γλώσσα, ο ελληνικός πολιτισμός» αναφέρει ο μητροπολίτης Καναδά στην εγκύκλιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου