Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

Τίμησαν τη μνήμη του Θ. Κολοκοτρώνη

gortinioi2

Τρίτη, 28 Ιανουαρίου, 2014

Την επέτειο των 171 χρόνων από το θάνατο του «Γέρου του Μωριά» τίμησε προχθές ο Σύνδεσμος των εν Ηλεία Γορτυνίων «ο Γρηγόριος ο Ε’» στον Πύργο. Το Αρχιερατικό Μνημόσυνο τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αγίας Κυριακής Πύργου, όπου χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Ηλείας κ.κ. Γερμανός , ο οποίος στο κήρυγμα του συνέδεσε τα νοήματα του Ευαγγελίου της ημέρας με την μορφή και τα έργα του Θεοδώρου Κολοκοτρώνη που αποτελούν δίδαγμα και σήμερα για κάθε Ορθόδοξο Έλληνα. 


Στη συνέχεια ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση στον ανδριάντα του Κολοκοτρώνη στην Πλατεία 25ης Μαρτίου (ΟΤΕ) στο κέντρο του Πύργου. Ο πρόεδρος του Συνδέσμου των εν Ηλεία Γορτυνίων Γιώργος Μπράμος, κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο και στη συνέχεια ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους για την συμμετοχή τους σε αυτή την εκδήλωση τιμής. Ακολούθησε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του μεγάλου στρατηγού και όλοι μαζί οι παρευρισκόμενοι έψαλαν τον εθνικό ύμνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου