Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2014

Δημοσκοπήσεις: Τρεις πρωτιές του ΣΥΡΙΖΑ

Κυριακή, 26 Ιανουαρίου, 2014
ΑΠΟ 0,6% ΩΣ 4,9% Η ΔΙΑΦΟΡΑ
Δημοσκοπήσεις: Τρεις πρωτιές  του ΣΥΡΙΖΑ Οριακό προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου, που δεν ξεπερνά τη μία ποσοστιαία μονάδα, δείχνουν δύο νέες δημοσκοπήσεις που δημοσιεύονται στον κυριακάτικο Τύπο, ενώ σε μία τρίτη η διαφορλα ελιναι 4,9 εκατοστιαίες μονάδες (25,6% έναντι 21%).
Στην πρώτη δημοσκόπηση, της εταιρείας Alco που δημοσιεύεται στο Πρώτο Θέμα, ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται της Νέας Δημοκρατίας με βραχεία κεφαλή 0,6 μονάδων, απολαμβάνοντας της υποστήριξη του 22,2% των ερωτηθέντων, έναντι 21,6% της ΝΔ.

Το 57% πιστεύει πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει το κατάλληλο επιτελείο στελεχών για να υλοποιήσει το πρόγραμμά του και το 67% δηλώνει πως δεν πιστεύει πως η Κουμουνδούρου, αν εκλεγεί, θα τηρήσει τις υποσχέσεις της.
Παραπλήσια είναι τα αποτελέσματα της δεύτερης «σφυγμομέτρησης», της Metron Analysis για το Έθνος της Κυριακής, με ττο ΣΥΡΙΖΑ να προπορεύεται με διαφορά 0,8 μονάδων, συγκεντρώνοντας το 20,5% στην πρόθεση ψήφου, έναντι 19,7% για τη ΝΔ.
Τρίτο κόμμα και στις δύο έρευνες αναδεικνύεται η Χρυσή Αυγή, με ποσοστό 7,7% και 6,9% αντίστοιχα, ενώ ακολουθούν ΠΑΣΟΚ (4,7% και 4,3%), ΚΚΕ (4,6 και 3,4%) και Ανεξάρτητοι Έλληνες (4,3% και 3,2%). Οσον αφορά στη ΔΗΜΑΡ στη δημοσκόπηση της Metron Analysis βρίσκεται εκτός Βουλής (2,5%) ενώ στην έρευνα της Alco περνά οριακά τον «πήχη» εισόδου στο κοινοβούλιο, με 3,2%.
Και οι δύο έρευνες δείχνουν πως η πλειοψηφία των πολιτών δεν επιθυμεί πρόωρες εκλογές, σε ποσοστό 45% στην πρώτη δημοσκόπηση και 59% στη δεύτερη.
Ο Αντώνης Σαμαράς προκρίνεται ως καταλληλότερος για την πρωθυπουργία και στις δύο δημοσκοπήσεις, με 33% έναντι 27% του Αλέξη Τσίπρα στην πρώτη έρευνα και με σαφή διαφορά 15 μονάδων (31 έναντι 16%) στη δημοσκόπηση της Metron Analysis.
Στην τρίτη δημοσκόπηση ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με 25,9% έναντι της ΝΔ που συγκεντρώνει το 21% στην πρόθεση ψήφου σε δημοσκόπηση της Palmos Analysis για το TVXS. Τρίτο κόμμα παραμένει η Χρυσή Αυγή με 7,6%.
Ακολουθούν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 3,9%, το ΚΚΕ με 3,8% και το ΠΑΣΟΚ με 3,3%. Εκτός Βουλής, δημοσκοπικά, η ΔΗΜΑΡ που συγκεντρώνει ποσοστό 1,6%. Στο 1,8% οι Οικολόγοι Πράσινοι, ποσοστό που ξεπερνά το αντίστοιχο της ΔΗΜΑΡ. Ο ΛΑ.ΟΣ συγκεντρώνει μόλις το 1,1%.
Αναποφάσιστοι δηλώνουν το 11,9% των ερωτηθέντων.
Στην εκτίμηση εκλογικής επιρροής, με την κατανομή δηλαδή των ποσοστών των αναποφάσιστων, ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με 32,3% έναντι της ΝΔ η οποία συγκεντρώνει το 27,2%. Έτσι διευρύνει τη διαφορά του από το κυβερνών κόμμα στις 5,1 μονάδες. Ακολουθεί η Χρυσή Αυγή με 9,3%.
Οι ΑΝΕΛ αναδεικνύονται τέταρτο κόμμα με 5,9% ενώ με ελάχιστη διαφορά ακολουθεί το ΚΚΕ που συγκεντρώνει το 5,8% Το ΠΑΣΟΚ παραμένει σε μονοψήφιο ποσοστό με 4,9%, ενώ η ΔΗΜΑΡ δίνει μάχη για το όριο του 3%, καθώς το ποσοστό της αγγίζει το 2,7%.
Σε ό, τι αφορά τους αναποφάσιστους, το 22% σκέφτεται να ψηφίσει ΝΔ, 16% ΣΥΡΙΖΑ, 12% ΑΝ.ΕΛ 10% ΠΑΣΟΚ, 8% ΔΗΜΑΡ και 5% Οικολόγους Πράσινους.
Το 54% θεωρεί ότι στις επόμενες εκλογές πρώτο κόμμα θα βγει ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ το 28% εκτιμά πως «νικήτρια» θα αναδειχθεί η ΝΔ.
Το 53% των ερωτηθέντων θεωρούν ότι η σημερινή κυβέρνηση πρέπει να εξαντλήσει την τετραετία, ενώ την αντίθετη άποψη έχει το 43%.
Ανάμεσα στον Αντώνη Σαμαρά και τον Αλέξη Τσίπρα, καταλληλότερος πρωθυπουργός θεωρείται ο Αν. Σαμαράς με ποσοστό 36%. Τον Αλ. Τσίπρα προτιμά το 29%, ενώ κανέναν από τους δύο απαντά το 30% των ερωτηθέντων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου