Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

Τα παράπονα των Κεφαλονιτών στον Αντώνη Σαμαρά

samaras_kefΠέμπτη, 30 Ιανουαρίου, 2014

"Μην ξεχνάτε τα προβλήματά μας", "ο κόσμος υποφέρει", "όχι άλλα ψέμματα, αλλιώς δεν ξαναπατάτε εδώ"

Από πρώτο χέρι τα άκουσε ο πρωθυπουργός κατά την επίσκεψή του στο Ληξούρι

Η συνάντηση με την γυναίκα των 101 και τα όσα είχαν την ευκαιρία να πουν οι κάτοικοι της Κεφαλονιάς στον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, που βρέθηκε σήμερα στο νησί για να δει από κοντά τι άφησε πίσω του ο σεισμός της Κυριακής.
Ο πρωθυπουργός έφτασε στο νησί, απευθείας από τις Βρυξέλλες, το βράδυ της Τρίτης και το πρωί της Τετάρτης πήρε το φέρι για να περάσει από το Αργοστόλι, όπου διανυκτέρευσε, στο Ληξούρι. Ο δρόμος που ενώνει τις δυο πόλεις, άλλωστε, παραμένει κλειστός λόγω κατολισθήσεων.
Ο πρωθυπουργός επισκέφτηκε το γηροκομείο, το σχολείο, το δημαρχείο και το λύκειο.
Από τη στιγμή που βγήκε από το φέρι, ο Αντώνης Σαμαράς βρισκόταν συνεχώς ανάμεσα στους πολίτες του Ληξουρίου. Οι οποίοι εκμεταλλεύθηκαν πλήρως την ευκαιρία να του εκφράσουν τα παράπονά τους. Πότε θα τον ξαναδούν άλλωστε;
Ο ένας είχε παράπονο γιατί με τον... Καλλικράτη το Ληξούρι, όπως είπε, έγινε χωριό. «Μας κάνατε χωριό, αλλά δεν είμαστε στο μυαλό και στο πνεύμα», του είπε κάποιος, ενώ άλλος φώναξε: «να κάνεις και δεύτερο δήμο στο Ληξούρι κ. πρωθυπουργέ». Κάποιος άλλος ζήτησε να επιστραφούν τα κρατικά κονδύλια που λόγω κρίσης ψαλιδίστηκαν. «Να μας δώσετε πίσω τα λεφτά που μας πήρατε».
«Ο κόσμος υποφέρει, αλήθεια σας λέω», απευθύνεται στον πρωθυπουργό ένας άνδρας.
Κάποιος άλλος αποκάλυψε στον πρωθυπουργό το προσωπικό του πρόβλημα. Τον έπιασε λίγο πριν μπει στο αυτοκίνητο και του είπε: «Έχω μια μάνα με 85% αναπηρία, έχει περάσει καιρός κι ακόμη περιμένω να λεφτά και με κοροϊδεύουν. Να πάρω τα λεφτά να βάλω μια γυναίκα να ζήσω κι εγώ σαν άνθρωπος. Να βγω να κάνω ένα μεροκάματο. Μην ξεχνάτε τα προβλήματά μας».
Κάποιος, που όμως δε φαίνεται στο video, ακούγεται να λέει προς τον πρωθυπουργό, την ώρα που εκείνος είναι μέσα στο αυτοκίνητο και φεύγει: «Όχι πολιτική και ψέμματα. Αλήθειες. Τέρμα τα ψέμματα, αλλιώς δεν ξαναπατάτε εδώ, δεν καταπατάτε στο νομό!». 

Η συνάντηση με την γηραιότερη κάτοικο
Ο πρώτος σταθμός του πρωθυπουργού ήταν το γηροκομείο της πόλης, όπου συνάντησε μια γυναίκα 101 ετών, την γηραιότερη κάτοικο του νησιού.
«Τα πέρασα τα 100 και το μυαλό είναι δυνατό, δεν αλλάζει», του είπε. «Τον σεισμό τον κατάλαβες;» ρώτησε ο πρωθυπουργός, ενώ η ηλικιωμένη γυναίκα αποκρίθηκε: «Πώς δεν τον κατάλαβα;».
«Ο Άγιος Γεράσιμος είναι πανταχού παρών», είπε επίσης
Συγκινητική ήταν και η στιγμή που άλλη ηλικιωμένη γυναίκα του είπε πως έχει περάσει πολλά. "Είχα δύναμη. Και εύχομαι το ίδιο για όλο τον κόσμο. Γιατί είμαστε κακοί άνθρωποι αγάπη μου και δεν πρέπει. Να είμαστε όλοι αγαπημένοι σαν αδέρφια".

"Η Κεφαλονιά άντεξε"
Ο Αντώνης Σαμαράς μετά την αυτοψία στις περιοχές που "χτύπησε" ο σεισμός μίλησε για δύσκολες ώρες που όμως με τη βοήθεια όλων θα ξεπεραστούν. Η Κεφαλονιά άντεξε, είπε χαρακτηριστικά.
Ο Πρωθυπουργός στην αρχή των δηλώσεών του ευχαρίστησε όλους όσοι συνέβαλαν άμεσα και ειδικά στους εθελοντές. Είπε πως η επίσκεψή του εκεί σηματοδοτεί τη βούληση όλων να γυρίζει η Κεφαλονιά σε φυσιολογικούς ρυθμούς ζωής.
Όπως είπε ο κ. Σαμαράς προτεραιότητα μπαίνει στην εκπαίδευση για την άμεση αποκατάσταση των ζημιών και την εξεύρεση χώρων στέγασης για τα σχολεία που υπέστησαν ζημιές.
Πάνω από 400 κτήρια έχουν ελεγχθεί, είπε ο κ. Σαμαράς, τα νοσοκομεία λειτουργούν κανονικά οι ηλικιωμένοι του γηροκομείου έχουν μεταφερθεί σε ασφαλή σημεία. Μάλιστα όπως είπε με εντολή του Αρχιεπισκόπου θα στεγαστούν και στο μοναστήρι του Αγίου Ανδρέα.
Ιδιαίτερη προσοχή δίδεται, όπως είπε ο Πρωθυπουργός στο θέμα των υποδομών. Το πιο δύσκολο σημείο είναι ο δρόμος Ληξουρίου-Αργοστολίου όπου γίνεται προσπάθεια να υπάρξει γρήγορη λύση. Έχουν δοθεί εντολές για ταχύτατες διαδικασίες σε όλα τα επίπεδα. Το κράτος θα συνδράμει για να επιστρέψει η ζωή σε φυσιολογικούς ρυθμούς.
Δεν εφησυχάζουμε, η κυβέρνηση είναι παρούσα, οι υπουργοί ήρθαν και θα ξανάρθουν μέχρι να εκλείψουν τα προβλήματα, είπε ο Πρωθυπουργός. Το χειρότερο που μπορείς να κάνεις είναι να λες πολλά λόγια, τόνισε ο Αντώνης Σαμαράς. Η Κεφαλονιά άντεξε και συνεχίζει να αποτελεί έναν πανέμορφο και απόλυτα ασφαλή τουριστικό προορισμό.

Πηγή: newsit

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου