Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2014

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Κυριακή, 26 Ιανουαρίου, 2014

  • Νέα επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός στη χώρα από τις βραδινές ώρες του Σαββάτου με βροχές και καταιγίδες, ενώ χιόνια θα πέσουν τα ορεινά αλλά και σε ημιορεινές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας. Η θερμοκρασία σε πτώση κυρίως στα βόρεια. Η κακοκαιρία θα συνεχιστεί και την Κυριακή.
  • Η ανάδειξη του προβλήματος της σπατάλης τροφίμων και η σημασία της αξιοποίησης του περισσευούμενου φαγητού τίθενται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος του διήμερου φεστιβάλ κατά της σπατάλης τροφίμων που συνδιοργανώνουν οι ΜΚΟ «WWF Ελλάς» και «Μπορούμε» το Σαββατοκύριακο στον συνεργατικό χώρο «Impact Hub Athens» στου Ψυρρή.
  • Σε Κέντρο Αποκατάστασης στην Λάρισα θα νοσηλεύεται πλέον η 16χρονη Μυρτώ, η οποία έπεσε θύμα βάναυσης επίθεσης ενός μετανάστη στην Πάρο το καλοκαίρι του 2012 και υπέστη βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.
  • Στα όρια του στατιστικού λάθους κινείται η διαφορά του ΣΥΡΙΖΑ από τη ΝΔ, σύμφωνα με δύο νέες δημοσκοπήσεις που δημοσιεύονται στον Κυριακάτικο Τύπο. Στην έρευνα της Alco, o ΣΥΡΙΖΑ προηγείται της ΝΔ με 0,6%, ενώ στην έρευνα της Metron Analysis, το προβάδισμά του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κινείται στο 0,8%.
  • Σκληρή κριτική στην Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά και στον ευρωπαϊκό προσανατολισμό ελληνικών κομμάτων περιλάμβανε, μεταξύ άλλων, η ομιλία του Δημήτρη Κουτσούμπα, σε συνεστίαση των κομματικών οργανώσεων του ΚΚΕ στη Θήβα.

Κόσμος

  • Δεν δέχεται η ουκρανική αντιπολίτευση την πρόταση που της έκανε ο πρόεδρος Βίκτορ Γιανούκοβιτς να αναλάβει την πρωθυπουργία σε μία προσπάθεια αποκλιμάκωσης της έντασης στο Κίεβο. Η αντιπολίτευση καλεί τους διαδηλωτές να παραμείνουν στους δρόμους, ζητά από την κυβέρνηση περαιτέρω διαπραγματεύσεις και εμμένει στις εκλογές εντός του 2014. Νέο κύμα βίας ξέσπασε στην καρδιά του Κιέβου.
  • Άγνωστος άνοιξε πυρ σε εμπορικό κέντρο στην Κολούμπια του Μέριλαντ, σκοτώντας τουλάχιστον δύο άτομα, πριν σκοτωθεί και ο ίδιος, όπως επιβεβαίωσε η αστυνομία. Ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας βρίσκονται στο εμπορικό κέντρο.
  • Στον αρχηγό μικρότερου κόμματος της αντιπολίτευσης, τον Αρσένι Γιατσένιουκ, προσέφερε ο ουκρανός πρόεδρος Βίκτορ Γιανούκοβιτς την πρωθυπουργία σε μία προσπάθεια αποκλιμάκωσης της έντασης στο Κίεβο. Ο Γιανούκοβιτς προσέφερε επίσης τη θέση «αναπληρωτή πρωθυπουργού για ανθρωπιστικά θέματα» στον ισχυρότερο αρχηγό της αντιπολίτευσης, τον Βιτάλι Κλιτσκο. Ο πρόεδρος, στην παραίτηση του οποίου επιμένουν οι διαδηλωτές, είχε προσπαθήσει να αναδιπλωθεί προαναγγέλλοντας ανασχηματισμό ενώ η χώρα βράζει.
  • Ο διχασμός στην Αίγυπτο βγαίνει ξανά στην επιφάνεια: Τουλάχιστον 29 διαδηλωτές σκοτώθηκαν σε πορείες υποστήριξης του ανατραπέντα ισλαμιστή Μόρσι κατά την τρίτη επέτειο της εξέγερσης που κατέληξε στην πτώση του Μουμπάρακ, ενώ βομβιστική επίθεση έπληξε αστυνομικό κτιρίο στο Σουέζ. Αυτόπτες μάρτυρες έκαναν λόγο για χρήση αληθινών πυρών από την αστυνομία για διάλυση συγκεντρωμένων -και αυτό ενώ η πρωτεύουσα ακόμη δεν έχει συνέλθει από το μπαράζ βομβιστικών επιθέσεων της προηγούμενης ημέρας. Απομακρύνονται αιγύπτιοι διπλωμάτες από τη Λιβύη μετά από κρούσματα απαγωγών.
  • Στην παράδοση ανθρωπιστικής βοήθειας σε εμπόλεμες ζώνες -το ελάχιστο στο οποίο ίσως θα μπορούσαν να συμφωνήσουν κυβέρνηση του Άσαντ και αντιπολίτευση- θα επικεντρωθεί η συνέχεια των εξαιρετικά δύσκολων διαβουλεύσεων στη Γενεύη ΙΙ. Ο απεσταλμένος του ΟΗΕ Λακντάρ Μπραχίμι, διαμεσολαβητής στις συνομιλίες των δύο πλευρών -οι οποίες κάθονται στο ίδιο τραπέζι, έστω και εάν δεν μιλούν απευθείας- μιλά για «μισά βήματα» αλλά ευελπιστεί σε καρπούς.

Οικονομία

  • Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε απέρριψε ως «ανοησία» την άποψη που διατύπωσε ο ευρωπαίος επίτροπος Ευρώ Όλι Ρεν, για τον οποίο ο παρατεταμένος χαμηλός πληθωρισμός στην Ευρωζώνη θα καταστήσει την αναγκαία επανεξισορρόπηση της οικονομίας δυσκολότερη.
  • «Οι τιμές στην αγορά δεν πέφτουν με τάματα στην Παναγιά» υπογραμμίζει ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης μιλώντας στο Βήμα της Κυριακής. Παράλληλα, υπερασπίζεται τις αλλαγές που προτείνει ο ΟΟΣΑ με τις οποίες όμως διαφωνούν οι συναρμόδιοι υπουργοί.
  • Ο πληθωρισμός στην ευρωζώνη «απέχει πολύ από τον στόχο» και οι χώρες της Ευρωζώνης κινδυνεύουν με αποπληθωρισμό, δήλωσε από το Νταβός η Κριστίν Λαγκάρντ, για να έρθει η απάντηση του διοικητή της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι: «είμαστε έτοιμοι να δράσουμε αν ο πληθωρισμός πέσει ακόμα περισσότερο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου