Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014

Αρκαδικός Σύλλογος “Τριπολιτσά” Βοστώνης

Από την χοροεσπερίδα και κοπή της Βασιλόπιτας
Όπως για πολλές δεκαετίες έτσι και προχθές Σάββατο ο Αρκαδικός Σύλλογος Βοστώνης “Τριπολιτσά” έκανε την χοροεσπερίδα του και την κοπή της βασιλόπιτας στο κοινοτικό κέντρο της ενορίας Των Ταξιαρχών στο Watertown, Massachusetts. Παρά τις πολικές θερμοκρασίες που επικρατούν -16 Κελσίου συμμετείχαν περί τους 350 ομογενείς οι οποίοι παρευρέθησαν και γλέντησαν στους ήχους της ζωντανής μουσικής και με τον Κώστα Κούτση στο τραγούδι.
Το Διοικητικό Συμβούλιο με πρωτεργάτη την Πρόεδρο Δήμητρα Καπόλη έκαναν ότι μπορούσαν για να έχει υπάρχει ωραία ατμόσφαιρα και κέφι.
Ο Αρκαδικός Σύλλογος κάθε χρόνο δίνει υποτροφίες σε αριστούχους φοιτητές και φοιτήτριες που οι γονείς του κατάγονται από την Αρκαδία και είναι μέλη του Συλλόγου. Εφέτος η υποτροφία των $2,000 απενεμήθη στην Αλεξάνδρα Κριθαρά η οποία δεν ήταν παρούσα και την παρέλαβαν οι γονείς της κύριος & κυρία Βασίλειος Κριθαράς.
Αρκετοί πρώην Πρόεδροι του Συλλόγου βραβεύτηκαν για την πολύχρονη προσφορά τους στο Σύλλογο και γενικά στην Ομογένεια. Δωρεές του Συλλόγου δίνονται κάθε χρόνο στο Ελληνικό Γηροκομείο της Βοστώνης και στο Cardiac Fund του Childrens Hospital ενώ παράλληλα συντηρεί το δωμάτιο στον Οίκο Φιλοξενίας "the Arcadian Room" του Σπιτιού που βρίσκουν θαλπωρή άρρωστοι Ορθόδοξοι από την Ελλάδα, τις ΗΠΑ και άλλα μέρη του κόσμου και είναι υπό την αιγίδα της Φιλόπτωχου και της Μητροπόλεως Βοστώνης. Ακόμα αρκετές φορές ο Αρκαδικός Σύλλογος έχει προσφέρει σε θεομηνίες και καταστροφές στην Αρκαδία και υλική βοήθεια στο Νοσοκομείο Τριπόλεως. Είναι από τα δραστήρια μέλη της Ομοσπονδίας Ελληνο-Αμερικανικών Σωματείων και συμμετέχει στην ετήσια Παρέλαση του Ελληνισμού της Βοστώνης.
Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Κωνσταντίνος Ιωάννης Ράμμος στο χαιρετισμό που έκανε τόνισε τις δραστηριότητες του Συλλόγου και προσκάλεσε όλους να συμμετάσχουν στην φετινή Παρέλαση του Ελληνισμού της Βοστώνης που θα γίνει την Κυριακή, 6 Απριλίου στις 1:00μ.μ.
Μεταξύ των άλλων που είδαμε στην εκδήλωση ήσαν και οι: Κων. Ιωάννης Ράμμος, Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνο-Αμερικανικών Σωματείων, ο Α' Αντιπρόεδρος κ. Βασίλειος Καυκάς, ο Β' Αντιπρόεδρος κ. Μιλτιάδης Αθανασόπουλος, ο Ταμίας κ. Παναγιώτης Λαμπρόπουλος, ο κ. Ιωάννης Βέμης Πρόεδρος της κοινότητας της Αγίας Αικατερίνης Braintree με την σύζυγό του, η Γενική Πρόξενος της Ελλάδος κ. Ιφιγένεια Καναρά, ο Γεώργιος και Μαρίνος Γαρταγάνης με τις οικογένειές των, το ζεύγος Γιάννη Ξυγόρου από το Lowell, o Γιώργος και η Παναγιώτα Λορίδας, ο Διονύσιος και Ιωάννα Κουράφαλος, το ζεύγος Χρήστου Ιωαννίδη, το ζεύγος Αλέξανδρου Σταθά, η Βίκυ Κεχρή πρόεδρος του Ελληνικού Γηροκομείου, η Άννα Μήνος πρόεδρος του Θεσσαλικού Συλλόγου Ρήγας Φεραίος και πολλοί άλλοι.
Να σημειώσουμε ότι πριν μερικά χρόνια ο Αρκαδικός Σύλλογος συγκέντρωνε 1500 άτομα στις εκδηλώσεις του.
1η Φώτο: η Πρόεδρος του Συλλόγου Demi (Demetra) Kapolis
2η Φώτο: οι βραυευμένοι από το Σύλλογο 


Η Σύνταξη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου