Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

ΚΤΥΠΑ ΕΔΩ ΣΤΑ ΜΠΛΕ ΓΡΑΜΜΑΤΑ. Κοίτα τι κάνει ο κορωνοϊός σε όλο το κόσμο.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ.

Μετά με το «ποντικάκι» κοιτάξτε τι γίνεται σε κάθε χώρα σε όλο τον κόσμο. Η σελίδα ανανεώνεται τακτικά οπότε κοίταζε όσες φορές θέλεις

Λόγω της κατάστασης με τον κορωνοϊό τα άρθρα που ανεβάζουμε στο panelikos.com καθημερινά είναι περισσότερα από πριν. Όλα τα άρθρα μπορείτε να τα διαβάζετε έστω και εάν δεν είναι στην αρχική σελίδα που είσαστε τώρα. Πάρτε το ποντικάκι και πηγαίνετε κάτω δεξιά και πατήστε Παλαιότερες Αναρτήσεις και θα πάτε στην προηγούμενη σελίδα και εάν κάνετε το ίδιο και στην επόμενη σελίδα-σελίδες θα διαβάζετε όλα τα άρθρα. Σας ευχόμαστε ΥΓΕΙΑ, όλα τα άλλα έρχονται μετά.

Σκότωσε τον κορωνοϊό. Και εσύ μπορείς. Πάρε τα μέτρα σου.

Τρίτη, 28 Ιανουαρίου 2014

Σε πλοία διαμένουν εκατοντάδες κάτοικοι της Κεφαλονιάς

Της Τάνιας Γεωργοπούλου
Παρά την ένταση του σεισμού η Πυροσβεστική δεν δέχτηκε ούτε μία έκτακτη κλήση για απεγκλωβισμό. Αυτό αποδεικνύει ότι το νησί και οι κάτοικοί του έχουν ακολουθήσει το δόγμα... Τρίτση: «Μάθε για τον σεισμό, ζήσε με τον σεισμό», εξηγεί ο καθηγητής μέσης εκπαίδευσης, Μάκης Στρατιώτης, κάτοικος Κεφαλονιάς. «Πάντως συνέχεια κουνιόμαστε. Βάζουμε τον καφέ πάνω στο τραπέζι και γίνεται φραπέ», συμπληρώνει χαριτολογώντας. Αν και «έμπειρος» στους σεισμούς, παραδέχεται ότι όσο οι δονήσεις συνεχίζονταν ανησύχησε. «Στην αρχή σκέφτεσαι, α, ένας ακόμα σεισμός. Μετά, όταν βλέπεις ότι διαρκεί πολύ, τρομάζεις». Λόγω Κυριακής και εποχής τα πράγματα εξελίχθηκαν ομαλά σε σχέση με το μέγεθος του σεισμού.
«Στο σχολείο κάνουμε ασκήσεις για να μάθουν τα παιδιά να εγκαταλείπουν το κτίριο γρήγορα και συντεταγμένα, αλλά ποτέ δεν ξέρεις αν θα μπορέσεις να εφαρμόσεις όσα έμαθες σε πραγματικές συνθήκες. Και αν ήταν καλοκαίρι, θα είχαμε μεγάλο πρόβλημα με τον τουρισμό», συμπληρώνει.
Πρώτο μέλημα των συνεργείων της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και του Δήμου Κεφαλονιάς, ο καθαρισμός των δρόμων από τις πέτρες και τα χώματα λόγω κατολισθήσεων, προκειμένου να λειτουργήσει το οδικό δίκτυο του νησιού. Ταυτόχρονα, κλιμάκια μηχανικών εξετάζουν ένα προς ένα όλα τα δημόσια κτίρια και τα σπίτια. Εκτιμάται ότι περίπου 750 άτομα έχουν καταλύσει για προληπτικούς λόγους στο Super Fast 11 της ATTICA Group, ενώ αργά το βράδυ έφτασε και το «Ελευθέριος Βενιζέλος» της ΑΝΕΚ LINES για να εξυπηρετήσει και άλλους.
Πάντως, στο νησί λίγες ώρες μετά τον σεισμό μετέβη κυβερνητικό κλιμάκιο με επικεφαλής τον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη προκειμένου, όπως τόνισε, να βοηθήσει να «επανέλθει όσο το δυνατόν γρηγορότερα η ζωή των κατοίκων στους φυσιολογικούς ρυθμούς».
Με εντολή του πρωθυπουργού αποφασίστηκε η εκταμίευση του ποσού των 100.000 ευρώ για τους κατοίκους της Κεφαλονιάς και αντίστοιχου ποσού για τους κατοίκους της Ιθάκης, καθώς επίσης και η επιχορήγηση των δήμων των δύο νησιών με 100.000 αντίστοιχα. Παράλληλα, στο πλαίσιο της στήριξης των επιχειρήσεων αναστέλλεται για τρεις μήνες η υποχρέωση πάσης φύσεως καταβολών στους φορείς κοινωνικής ασφάλισης. Δίνεται παράταση τριών μηνών στην υποβολή των φορολογικών δηλώσεων στα νομικά και φυσικά πρόσωπα της Κεφαλονιάς, καθώς και στην καταβολή βεβαιωμένων οφειλών. Επίσης για ένα μήνα καταργείται η καταβολή των 5 ευρώ για εξετάσεις στα εξωτερικά ιατρεία των νοσοκομείων
Πηγή: Καθημερινή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου