Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

ΚΤΥΠΑ ΕΔΩ ΣΤΑ ΜΠΛΕ ΓΡΑΜΜΑΤΑ. Κοίτα τι κάνει ο κορωνοϊός σε όλο το κόσμο.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ.

Μετά με το «ποντικάκι» κοιτάξτε τι γίνεται σε κάθε χώρα σε όλο τον κόσμο. Η σελίδα ανανεώνεται τακτικά οπότε κοίταζε όσες φορές θέλεις

Λόγω της κατάστασης με τον κορωνοϊό τα άρθρα που ανεβάζουμε στο panelikos.com καθημερινά είναι περισσότερα από πριν. Όλα τα άρθρα μπορείτε να τα διαβάζετε έστω και εάν δεν είναι στην αρχική σελίδα που είσαστε τώρα. Πάρτε το ποντικάκι και πηγαίνετε κάτω δεξιά και πατήστε Παλαιότερες Αναρτήσεις και θα πάτε στην προηγούμενη σελίδα και εάν κάνετε το ίδιο και στην επόμενη σελίδα-σελίδες θα διαβάζετε όλα τα άρθρα. Σας ευχόμαστε ΥΓΕΙΑ, όλα τα άλλα έρχονται μετά.

Σκότωσε τον κορωνοϊό. Και εσύ μπορείς. Πάρε τα μέτρα σου.

Τετάρτη, 29 Ιανουαρίου 2014

Μείωση στις τιμές του φυσικού αερίου ζήτησε ο Σαμαράς από τον Πούτιν

Τετάρτη, 29 Ιανουαρίου, 2014

Ανοιχτό κάλεσμα για ρωσικές επενδύσεις στην Ελλάδα, απηύθυνε ο Αντώνης Σαμαράς στο Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν. Τι συζήτησαν στο περιθώριο της Συνόδου Ε.Ε. - Ρωσίας στις Βρυξέλλες

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Σαμαράς σημείωσε πως η Ελλάδα εξέρχεται από μία μεγάλη κρίση και συνεπώς μία ευνοϊκότερη τιμολογιακή πολιτική στο μέτωπο του φυσικού αερίου θα συνέβαλε στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας.
Ο πρωθυπουργός απηύθυνε παράλληλα κάλεσμα για ρωσικές επενδύσεις στην Ελλάδα, και αναφέρθηκε στο ρωσικό ενδιαφέρον που υπάρχει για σιδηρόδρομους και λιμάνια.
Αναφερόμενος δε στις σχέσεις ΕΕ-Ρωσίας επισήμανε ότι δεν μπορεί να υπάρξει σταθερότητα στην περιοχή χωρίς την ανάπτυξη των ευρω-ρωσικών σχέσεων.
Από την πλευρά του, ο κ. Πούτιν εμφανίστηκε ανοιχτός σε όλα, κατά τις ίδιες πηγές.
Ο Ρώσος πρόεδρος τόνισε πως γνωρίζει τις δυσκολίες και στηρίζει τις προσπάθειες της Ελλάδας για έξοδο από την κρίση.
Μάλιστα, προέταξε την αύξηση των εμπορικών συναλλαγών μεταξύ των δυο χωρών και του τουριστικού ρεύματος από τη Ρωσία προς την Ελλάδα.
Αναλυτικά οι δηλώσεις Σαμαρά - Πούτιν
«Α. Σαμαράς: Ήθελα να πω ότι συναντιόμαστε σήμερα με τον Πρόεδρο τον κ. Putin ως φίλοι. Ο Ελληνικός λαός και ο Ρωσικός λαός έχουν Ιστορία, θρησκεία και παράδοση που τους ενώνει. Και πάνω σε αυτό χτίζουν αυτή τη φιλία. Γνωρίζουμε ότι δεν υπάρχει σταθερότητα στον κόσμο χωρίς αναπτυσσόμενη σχέση συνεχή μεταξύ Ρωσίας και Ευρώπης. Γι’ αυτό άλλωστε έγινε και η συνάντηση προηγουμένως του Προέδρου Putin με τον κ. Rompuy, και τον κ. Barroso.
Ως Πρωθυπουργός της Ελλάδος θα ήθελα να υπογραμμίσω ότι η χώρα μου αυτή τη στιγμή ξεπερνά μια βαθύτατη, επώδυνη ύφεση έξι ετών και οι χαμηλές τιμές ενέργειας από τη Ρωσία είναι ιδιαίτερα καθοριστικές για τη δική μας ανάκαμψη.
Το ρωσικό ενδιαφέρον για τις ιδιωτικοποιήσεις που κάνουμε στην Ελλάδα είναι, επίσης, πολύ σημαντικά ιδιαίτερα για τους σιδηροδρόμους και για τα λιμάνια μας, ιδιαίτερα εκείνο της Θεσσαλονίκης.
Στο χώρο του τουρισμού έχουμε ήδη να επιδείξουμε πολύ εντυπωσιακά αποτελέσματα με τη Ρωσία ενώ ο καθένας καταλαβαίνει το πόσο σημαντικό θα ήταν να υπάρξει ένα σύγχρονο σιδηροδρομικό δίκτυο που θα μπορούσε να αξιοποιήσει τη ζήτηση που προέρχεται από την Ευρωπαϊκή ενδοχώρα για τα Ελληνικά αγροτικά προϊόντα.
Εύχομαι κάθε επιτυχία στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς αγώνες του Σότσι. Την Χώρα μας στην τελετή έναρξης θα εκπροσωπήσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Παπούλιας. Σας ευχαριστώ άλλη μια φορά για αυτή την ευκαιρία που είχαμε.
V. Putin: Αξιότιμε κ. Πρωθυπουργέ, για μένα είναι μεγάλη χαρά και ευχαρίστηση να συναντηθούμε σήμερα. Είχαμε την ευκαιρία να γνωριστούμε νωρίτερα, είχαμε μιλήσει και τηλεφωνικώς. Συμμερίζομαι την εκτίμηση σας σχετικά με το κοινό μας θεμέλιο -υπόβαθρο πολύ βαθύ ιστορικό και παραδοσιακό- των φιλικών μας σχέσεων. Φυσικά ξέρουμε τις δυσκολίες που περνά τώρα η Ελλάδα.
Θέλω να σημειώσω ότι κατά την περσινή χρονιά οι συναλλαγές οι εμπορικές μεταξύ μας αυξήθηκαν κατά 16%. Πραγματικά είναι εντυπωσιακά τα αποτελέσματα στον τομέα του τουρισμού, 1.200.000 Ρώσοι επισκέφθηκαν τη Χώρα σας πέρσι. Υπάρχουν και επενδυτικά σχέδια. Με μεγάλη μου χαρά, με μεγάλη ευχαρίστηση θα συζητήσω μαζί σας οποιοδήποτε θέμα θέσατε στην ημερήσια διάταξη. Και φυσικά ευχαριστώ πολύ για αυτή τη δυνατότητα να συναντηθούμε και να τα πούμε σήμερα».
Πηγή: ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου