Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΠΑΡΑΣΚΕΥΉ, 24 Ιανουαρίου, 2014

  • Για την απολογία του προσέρχεται ο 50χρονος δάσκαλος από την Αρτα, ο οποίος συνελήφθη ύστερα από καταγγελία που έκανε η μητέρα μαθητή της Β' δημοτικού, ότι προέτρεψε τους συμμαθητές του 8χρονου γιου της, να τον χαστουκίσουν για τιμωρία, επειδή ήταν ζωηρός την ώρα του μαθήματος.
  • Συνάντηση με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Ευάγγελο Βενιζέλο, θα έχει ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, την Παρασκευή στις 18:00, στο Μέγαρο Μαξίμου. Κατά τη συνάντηση θα συζητηθούν η εξέλιξη των διαπραγματεύσεων με τους εκπροσώπους των δανειστών της χώρας, οι διαρθρωτικές αλλαγές και θέματα τρέχοντος ενδιαφέροντος.
  • «Κανένας πολίτης της Ευρώπης δεν έχασε ούτε ένα σεντ βοηθώντας την Ελλάδα» υπογράμμισε ο επικεφαλής των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωκοινοβούλιο, Χάνες Σβόμποντα, δίνοντας τη δική του απάντηση στον «μύθο» που καλλιεργείται στο εξωτερικό ότι οι πολίτες της Ευρώπης επιβαρύνονται οικονομικά προκειμένου να βγει η Ελλάδα από την κρίση.
  • Ένας υπάλληλος ασφάλειας σε σούπερ μάρκετ και δύο υπάλληλοι καταστήματος ειδών τηλεπικοινωνίας τραυματίστηκαν από τους δράστες δύο ένοπλων ληστειών που σημειώθηκαν, αντιστοίχως, στον Αγιο Δημήτριο και στην Καισαριανή.
  • Κανένα σημείο επαφής για την απελευθέρωση των μη υποχρεωτικώς συνταγογραφούμενων φαρμάκων δεν βρέθηκε ούτε στο νέο ραντεβού που είχαν το απόγευμα της Πέμπτης ο υπουργός Ανάπτυξης Κ.Χατζηδάκης και οι εκπρόσωποι των φαρμακοποιών.

Κόσμος

  • Έκρηξη σημειώθηκε τα ξημερώματα της Παρασκευής στο κέντρο της αιγυπτιακής πρωτεύουσας και καπνοί καλύπτουν το κέντρο της πόλης, όπως δήλωσαν αυτόπτες μάρτυρες στο πρακτορείο Reuters. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν ενδείξεις για τα αίτια της έκρηξης.
  • Επί «ποδός πολέμου» βρίσκονται οι διαδηλωτές στο Κίεβο εν αναμονή της έκβασης της κρίσιμης διαπραγμάτευσης ανάμεσα στην αντιπολίτευση και τον πρόεδρο Βίκτορ Γιανούκοβιτς από την οποία ίσως και να διαφαίνεται κάποια πιθανότητα συμβιβασμού. Η «εκεχειρία» κρατά στο Κίεβο, όμως οι διαδηλώσεις εξαπλώνονται εκτός της πρωτεύουσας. ΕΕ και ΗΠΑ προειδοποιούν αμφότερες με κυρώσεις την κυβέρνηση για τη βίαιη καταστολή. Στο Κίεβο την επόμενη εβδομάδα η Κάθριν Άστον.
  • Το γερμανικό κρατίδιο της Βαυαρίας αποφάσισε τελικά να μην εμποδίσει την κυκλοφορία της σχολιασμένης έκδοσης της αυτοβιογραφίας του Αδόλφου Χίτλερ «Ο Αγών μου» από ιστορικό ινστιτούτο το 2016, παρά τις αρχικές παλινωδίες σχετικά με την έκδοση.
  • Ήταν γνωστοί ως «εξυπνοπούλια» ή «τα καλά παιδιά», είπε η ομοσπονδιακή κυβέρνηση για πέντε διαβόητους μαφιόζους που συνελήφθησαν και κατηγορούνται για ένα από τα πιο γνωστά εγκλήματα στις ΗΠΑ: τη ληστεία του 1978 στο χρηματοκιβώτιο της Lufthansa στο αεροδρόμιο JFK.
  • Συμφωνία κατάπαυσης του πυρός υπέγραψαν την Πέμπτη η κυβέρνηση του Νοτίου Σουδάν και οι αντάρτες, σε μία προσπάθεια να τερματιστεί μια σύρραξη που έχει αφήσει πίσω της χιλιάδες νεκρούς και εκατοντάδες χιλιάδες εκτοπισμένους. Χαιρετίζει ο Λευκός Οίκος.

Οικονομία

  • Μετά από μία πενταετή επιτυχημένη πορεία στην Hellas On Line, ο 32χρονος Κωνσταντίνος Κόκκαλης αναλαμβάνει διευθύνων σύμβουλος της μητρικής Intracom Holdings. O Σωκράτης Κόκκαλης αποχωρεί από τη θέση του προέδρου της Intracom, και αντικαθίσταται από τον Δημήτριο Κλώνη.
  • Σε νέο πλαίσιο για την εξέταση των αιτημάτων επιχειρήσεων για ομαδικές απολύσεις οδηγεί απόφαση του Ανώτατου Συμβούλιου Εργασίας που ελήφθη ομόφωνα από το σύνολο των κοινωνικών εταίρων, εργοδοτών (ΣΕΒ, ΕΣΕΕ, ΓΣΕΒΕΕ, ΣΕΤΕ) και εργαζομένων (ΓΣΕΕ), καθώς και τα υπουργεία Εργασίας και Οικονομικών. Τι προβλέπει η συμφωνία για τις ομαδικές απολύσεις.
  • Τη διαβεβαίωση ότι θα ρυθμιστεί η εκκρεμότητα για τα ληξιπρόθεσμα μη εξυπηρετούμενα δάνεια των αγροτών στην ΑΤΕ, έδωσε στη Βουλή ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Αθανάσιος Τσαυτάρης κάνοντας δεκτά, όπως είπε, σχετικά αιτήματα βουλευτών.

Αθλητισμός

  • Η Τζένιφερ Λόπεζ, ο Πίτμπουλ και η Κλαούντια Λέιτε ερμηνεύουν το επίσημο τραγούδι του Μουντιάλ 2014. Η FIFA σε συνεργασία με τη δισκογραφική εταιρία Sony Music επέλεξαν και ανακοίνωσαν το τραγούδι του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Βραζιλίας, που τιτλοφορείται «We Are One (Ole Ola)». Η Λόπεζ, μια από τις πιο ακριβοπληρωμένες σταρ στην ιστορία της ποπ και με καταγωγή από το Πουέρτο Ρίκο, δήλωσε: «Μεγάλωσα σε ένα σπίτι που όλοι αγαπούσαν το ποδόσφαιρο. Έτσι, είμαι ενθουσιασμένη που θα ερμηνεύσω το τραγούδι στην τελετή έναρξης». Στις 12 Ιουλίου, ο Αμερικανός ράπερ Πίτμπουλ, η «εγχώρια» ποπ-σταρ Κλαούντια Λέιτε και η Λόπεζ θα τραγουδήσουν «Είμαστε Ένα» συνοδευόμενο από το... ποδοσφαιρικό επιφώνημα «Ολέ, ολά».
  • Πηγή: Σαν Σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου