Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου 2016

Γκάφα Τραμπ: Έκανε retweet απόφθεγμα του Μουσολίνι

Δευτέρα, 29 Φεβρουαρίου, 2016
ΕΠΕΣΕ ΣΤΗΝ ΠΑΓΙΔΑ ΦΑΡΣΕΡ

Σε γκάφα ολκής υπέπεσε το μεγάλο φαβορί για το χρίσμα των ρεπουμπλικανών Ντόναλντ Τραμπ όταν αναδημοσίευσε στον λογαριασμό του στο Twitter φράση που αποδίδεται στον Ιταλό φασίστα Μπενίτο Μουσολίνι.


Γκάφα Τραμπ: Έκανε retweet απόφθεγμα του Μουσολίνι
Το tweet, που αναρτήθηκε από έναν λογαριασμό – παρωδία και μάλλον ενθουσίασε τον αμερικανό εκατομμυριούχο έγραφε: «Είναι καλύτερο να ζεις μια ημέρα σαν λιοντάρι παρά 1.000 χρόνια σαν πρόβατο».
Ο λογαριασμός του αρχικού χρήστη είναι @ilduce2016, προς τιμήν του ιταλικού τίτλου του δικτάτορα Μουσολίνι, κάτι που μάλλον ο μεγιστάνας δεν γνώριζε.
Προσπαθώντας να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, ο Τραμπ δικαιολογήθηκε ερωτηθείς σχετικά σε τηλεοπτική του συνέντευξη στο NBC λέγοντας πως σκοπός του ήταν «να σχετιστεί με ενδιαφέρουσες φράσεις»: «Ο Μουσολίνι ήταν ο Μουσολίνι... Τι διαφορά έχει; Κέρδισα την προσοχή σας, έτσι δεν είναι;».
O άνθρωπος που κρυβόταν πίσω από τον λογαριασμό, δήλωσε πως επίτηδες αναρτούσε αποφθέγματα του δικτάτορα στον λογαριασμό του Τραμπ στο Twitter θέλοντας να τον ρίξει στην παγίδα του. Κάτι που αποδείχθηκε όχι ιδιαίτερα δύσκολο.
Όμως ο αμερικανός μεγιστάνας δεν επικρίθηκε σήμερα μόνο για την κίνησή του αυτή. Αίσθηση προκάλεσε και η άρνησή του να πάρει αποστάσεις από τον Ντέιβιντ Ντιούκ, τον περιώνυμο πρώην αρχηγό της Κου Κλουξ Κλαν και προσωπικότητα της άκρας δεξιάς που υποστηρίζει τον Τραμπ.
Αν και την Παρασκευή δήλωσε ότι απορρίπτει αυτήν την υποστήριξη, σήμερα επανήλθε λέγοντας ότι δεν γνωρίζει τίποτε για τον Ντέιβιντ Ντιούκ.
Πιεζόμενος να καταδικάσει την Κου Κλουξ Κλαν και άλλα κινήματα που υποστηρίζουν τον Ντιούκ, ο Τραμπ εξήγησε ότι πρέπει πρώτα να πάρει πληροφορίες για τις οργανώσεις αυτές.
Παρά τη νέα πολεμική και τις προσπάθειες του ρεπουμπλικανικού στρατοπέδου να τον βγάλει από τη μέση, ο Ντόναλντ Τραμπ οδεύει από θέση ισχύος προς την Σούπερ Τρίτη των προκριματικών αμερικανικών εκλογών, όπως και η Χίλαρι Κλίντον, μεγάλη νικήτρια των χθεσινών προκριματικών εκλογών στη νότια Καρολίνα.
Η υποστήριξη που έλαβε την Παρασκευή από τον κυβερνήτη του Νιού Τζέρσεϊ ενίσχυσε περισσότερο τη θέση του Τραμπ, που βρίσκεται επικεφαλής των δημοσκοπήσεων στις περισσότερες από τις πολιτείες που ψηφίζουν την Σούπερ Τρίτη, εκτός του Τέξας, προπυργίου του Τεντ Κρουζ.
Με πληροφορίες από: Gawker, AΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου