Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

ΚΤΥΠΑ ΕΔΩ ΣΤΑ ΜΠΛΕ ΓΡΑΜΜΑΤΑ. Κοίτα τι κάνει ο κορωνοϊός σε όλο το κόσμο.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ.

Μετά με το «ποντικάκι» κοιτάξτε τι γίνεται σε κάθε χώρα σε όλο τον κόσμο. Η σελίδα ανανεώνεται τακτικά οπότε κοίταζε όσες φορές θέλεις

Λόγω της κατάστασης με τον κορωνοϊό τα άρθρα που ανεβάζουμε στο panelikos.com καθημερινά είναι περισσότερα από πριν. Όλα τα άρθρα μπορείτε να τα διαβάζετε έστω και εάν δεν είναι στην αρχική σελίδα που είσαστε τώρα. Πάρτε το ποντικάκι και πηγαίνετε κάτω δεξιά και πατήστε Παλαιότερες Αναρτήσεις και θα πάτε στην προηγούμενη σελίδα και εάν κάνετε το ίδιο και στην επόμενη σελίδα-σελίδες θα διαβάζετε όλα τα άρθρα. Σας ευχόμαστε ΥΓΕΙΑ, όλα τα άλλα έρχονται μετά.

Σκότωσε τον κορωνοϊό. Και εσύ μπορείς. Πάρε τα μέτρα σου.

Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου 2016

Μετεωρίτης σε μέγεθος φορτηγού έσκασε στη Γη απελευθερώνοντας ενέργεια ίση με μια ατομική βόμβα

Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου, 2016

Μετεωρίτης σε μέγεθος φορτηγού έσκασε στη Γη απελευθερώνοντας ενέργεια ίση με μια ατομική βόμβα

Ανησυχία σε όλο τον κόσμο έχει προκαλέσει η ανακοίνωση της NASA σύμφωνα με την οποία, πριν από λίγες ημέρες, ένας μετεωρίτης στο μέγεθος φορτηγού έσκασε στη Γη απελευθερώνοντας ενέργεια ίση με 13.000 τόνους ΤΝΤ. Η ενέργεια αυτή θεωρείται ότι είναι περίπου ίση με εκείνη της ατομικής βόμβας που ισοπέδωσε τη Χιροσίμα το 1945.
Σύμφωνα με τη NASA, η πτώση του μετεωρίτη έγινε με ταχύτητα 41.600 μιλίων την ώρα στις 6 Φεβρουαρίου.
Αυτό που προκάλεσε την μεγαλύτερη ανησυχία ήταν ότι αν και επρόκειτο για ένα σημαντικής σημασίας φαινόμενο, εντούτοις δεν υπήρξε κάποια επίσημη ανακοίνωση παρά μόνο η σχετική ανάρτηση στην ιστοσελίδα της NASA με τίτλο «Fireball and Bolide Reports».
Ευτυχώς το σημείο εισόδου στην ατμόσφαιρα της Γης ήταν 600 μίλια ανατολικά του Ρίο Ντε Τζανέιρο όπου και άρχισε η καύση του μεγαλύτερου τμήματος της μάζας του. Καθώς εισέρχονται στην ατμόσφαιρα αυτά τα κομμάτια διαστημικής πέτρας δημιουργούν ένα ωστικό κύμα το οποίο με την τριβή από την ατμόσφαιρα δημιουργεί το φαινόμενο των «φλεγόμενων σφαιρών».
Κάθε λίγα χρόνια, χτυπά στη Γη ένας μεγάλος αστεροειδής όπως συνέβη στην πόλη Τσελιαμπίνσκ τον Φεβρουάριο του 2013. Εκείνος ο αστεροειδής είχε διάμετρο 19 μέτρα και δύναμη ίση με 500.000 τόνους ΤΝΤ, 40 φορές ισχυρότερη, δηλαδή, από αυτή της 6ης Φεβρουαρίου.
Το πρόβλημα με τους μικρότερου μεγέθους μετεωρίτες, όπως αυτός της 6ης Φεβρουαρίου, είναι ότι δύσκολα εντοπίζονται αν και έχουν την ισχύ να προκαλέσουν μεγάλες καταστροφές. 
Καθημερινά στη Γη πέφτουν περίπου 100 τόνοι «διαστημικών σκουπιδιών» η πλειονότητα των οποίων δεν είναι μεγαλύτερη από έναν κόκκο άμμου και σε μια βραδιά με ξαστεριά μπορεί κανείς να δει τα μικρού μεγέθους «σκουπίδια» να καίγονται ως μετέωρα. Όπως παρατηρεί η ιστοσελίδα news.discovery.com οι περισσότερες πτώσεις μετεώρων συμβαίνουν πάνω από το νερό - καθώς η επιφάνεια της Γης καλύπτεται κατά 70% από νερό - ενώ περιστατικά όπως αυτό στο Τσελιαμπίνσκ συμβαίνουν μια φορά κάθε 100 χρόνια.
Με πληροφορίες από το protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου