Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Επειδή η Πρώτη Σελίδα εδώ που διαβάζετε δεν μπορεί να χωρέσει όλα τα άρθρα σας συμβουλεύουμε να πηγαίνετε κάτω και να πατάτε «παλαιότερες αναρτήσεις». Επίσης η ιστοσελίδα μας μεταφράζεται αυτόματα σε 98 γλώσσες! Εάν κάποιος δικός σας δεν διαβάζει στην Ελληνική πληροφορείστε τους για αυτή την δυνατότητα. Πως γίνετε αυτό; Απλούστατα εδώ αριστερά βλέπετε Translate και ακριβώς από κάτω επιλογή γλώσσας. Κάνε κλικ στο ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΛΩΣΣΑΣ αμέσως όλα τα κείμενα/άρθρα μεταφράζονται. Δεν είναι 100 τα 100 ακριβής αλλά βγάζεις νόημα. Ευχαριστούμε για την ανάγνωση και τη συντροφιά σας.

Λαμβάνουμε πάρα πολλά μηνύματα. Όλα τα μηνύματα να τα στέλνετε στο paneliakos@aol.com

You may read this Web Page in 98 languages! You can go herein on the left that says Translate and click under where it says Επιλογή γλώσσας. Choose the language you want and click again. The entire web page will change. Notice, the translation is very close but not 100%.

Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου 2016

Μετεωρίτης σε μέγεθος φορτηγού έσκασε στη Γη απελευθερώνοντας ενέργεια ίση με μια ατομική βόμβα

Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου, 2016

Μετεωρίτης σε μέγεθος φορτηγού έσκασε στη Γη απελευθερώνοντας ενέργεια ίση με μια ατομική βόμβα

Ανησυχία σε όλο τον κόσμο έχει προκαλέσει η ανακοίνωση της NASA σύμφωνα με την οποία, πριν από λίγες ημέρες, ένας μετεωρίτης στο μέγεθος φορτηγού έσκασε στη Γη απελευθερώνοντας ενέργεια ίση με 13.000 τόνους ΤΝΤ. Η ενέργεια αυτή θεωρείται ότι είναι περίπου ίση με εκείνη της ατομικής βόμβας που ισοπέδωσε τη Χιροσίμα το 1945.
Σύμφωνα με τη NASA, η πτώση του μετεωρίτη έγινε με ταχύτητα 41.600 μιλίων την ώρα στις 6 Φεβρουαρίου.
Αυτό που προκάλεσε την μεγαλύτερη ανησυχία ήταν ότι αν και επρόκειτο για ένα σημαντικής σημασίας φαινόμενο, εντούτοις δεν υπήρξε κάποια επίσημη ανακοίνωση παρά μόνο η σχετική ανάρτηση στην ιστοσελίδα της NASA με τίτλο «Fireball and Bolide Reports».
Ευτυχώς το σημείο εισόδου στην ατμόσφαιρα της Γης ήταν 600 μίλια ανατολικά του Ρίο Ντε Τζανέιρο όπου και άρχισε η καύση του μεγαλύτερου τμήματος της μάζας του. Καθώς εισέρχονται στην ατμόσφαιρα αυτά τα κομμάτια διαστημικής πέτρας δημιουργούν ένα ωστικό κύμα το οποίο με την τριβή από την ατμόσφαιρα δημιουργεί το φαινόμενο των «φλεγόμενων σφαιρών».
Κάθε λίγα χρόνια, χτυπά στη Γη ένας μεγάλος αστεροειδής όπως συνέβη στην πόλη Τσελιαμπίνσκ τον Φεβρουάριο του 2013. Εκείνος ο αστεροειδής είχε διάμετρο 19 μέτρα και δύναμη ίση με 500.000 τόνους ΤΝΤ, 40 φορές ισχυρότερη, δηλαδή, από αυτή της 6ης Φεβρουαρίου.
Το πρόβλημα με τους μικρότερου μεγέθους μετεωρίτες, όπως αυτός της 6ης Φεβρουαρίου, είναι ότι δύσκολα εντοπίζονται αν και έχουν την ισχύ να προκαλέσουν μεγάλες καταστροφές. 
Καθημερινά στη Γη πέφτουν περίπου 100 τόνοι «διαστημικών σκουπιδιών» η πλειονότητα των οποίων δεν είναι μεγαλύτερη από έναν κόκκο άμμου και σε μια βραδιά με ξαστεριά μπορεί κανείς να δει τα μικρού μεγέθους «σκουπίδια» να καίγονται ως μετέωρα. Όπως παρατηρεί η ιστοσελίδα news.discovery.com οι περισσότερες πτώσεις μετεώρων συμβαίνουν πάνω από το νερό - καθώς η επιφάνεια της Γης καλύπτεται κατά 70% από νερό - ενώ περιστατικά όπως αυτό στο Τσελιαμπίνσκ συμβαίνουν μια φορά κάθε 100 χρόνια.
Με πληροφορίες από το protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου