Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

ΚΤΥΠΑ ΕΔΩ ΣΤΑ ΜΠΛΕ ΓΡΑΜΜΑΤΑ. Κοίτα τι κάνει ο κορωνοϊός σε όλο το κόσμο.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ.

Μετά με το «ποντικάκι» κοιτάξτε τι γίνεται σε κάθε χώρα σε όλο τον κόσμο. Η σελίδα ανανεώνεται τακτικά οπότε κοίταζε όσες φορές θέλεις

Λόγω της κατάστασης με τον κορωνοϊό τα άρθρα που ανεβάζουμε στο panelikos.com καθημερινά είναι περισσότερα από πριν. Όλα τα άρθρα μπορείτε να τα διαβάζετε έστω και εάν δεν είναι στην αρχική σελίδα που είσαστε τώρα. Πάρτε το ποντικάκι και πηγαίνετε κάτω δεξιά και πατήστε Παλαιότερες Αναρτήσεις και θα πάτε στην προηγούμενη σελίδα και εάν κάνετε το ίδιο και στην επόμενη σελίδα-σελίδες θα διαβάζετε όλα τα άρθρα. Σας ευχόμαστε ΥΓΕΙΑ, όλα τα άλλα έρχονται μετά.

Σκότωσε τον κορωνοϊό. Και εσύ μπορείς. Πάρε τα μέτρα σου.

Τετάρτη, 24 Φεβρουαρίου 2016

«Ναι» της Συρίας υπό προϋποθέσεις στη συμφωνία εκεχειρίας ΗΠΑ-Ρωσίας

Τετάρτη, 24 Φεβρουαρίου, 2016

Εκλογές προκήρυξε ο Ασαντ στις 13 Απριλίου

Βάζει ως όρο για παύση των εχθροπραξιών τη συνέχιση των επιχειρήσεων εναντίον της ISIS - Αμφιβολίες για την κατάπαυση του πυρός εκφράζει ο ΟΗΕ
«Ναι» της Συρίας υπό προϋποθέσεις στη συμφωνία εκεχειρίας ΗΠΑ-Ρωσίας - Εκλογές προκήρυξε ο Ασαντ στις 13 Απριλίου
Την κατ' αρχήν προθυμία της να προχωρήσει σε παύση εχθροπραξιών διαμήνυσε η συριακή κυβέρνηση, στο πλαίσιο της συμφωνίας μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας. Η Δαμασκός λέει το «ναι» υπό την προϋπόθεση πως θα συνεχιστούν οι επιχειρήσεις εναντίον της ISIS, της Αλ Νόσρα «και άλλων τρομοκρατικών ομάδων που συνδέονται με αυτήν».Χαιρετίζει η Τουρκία 
Η Τουρκία χαιρέτισε σήμερα το αμερικανο-ρωσικό σχέδιο κατάπαυσης του πυρός που αναμένεται να τεθεί σε ισχύ το Σάββατο στη Συρία, αλλά δήλωσε πως δεν είναι αισιόδοξη για την εμβέλειά του και δεσμεύθηκε ότι θα ανταποδώσει τα πυρά της κουρδικής πολιτοφυλακής, αν δεχθεί επίθεση.
«Χαιρετίζω αυτή την εκεχειρία, αλλά δεν είμαι πολύ αισιόδοξος ότι θα τηρηθεί από όλες τις πλευρές», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Νουμάν Κουρτουλμούς, σε ομάδα δημοσιογράφων.
Ο υπουργός εξέφρασε"επιφυλάξεις" για τη βιωσιμότητά της, κυρίως λόγω των αμφιβολιών για το κατά πόσον η Ρωσία θα σταματήσει τους αεροπορικούς βομβαρδισμούς.
«Ελπίζουμε πως κανένας δεν θα προσπαθήσει να προχωρήσει σε αεροπορικά πλήγματα, πως κανένας δεν θα ακοτώσει αμάχους όσο η κατάπαυση του πυρός θα είναι σε ισχύ. Ελπίζουμε πως όλες οι οργανώσεις στη Συρία, περιλαμβανομένης και της μετριοπαθούς αντιπολίτευσης, θα λάβουν μέρος στην ανοικοδόμηση της χώρας στο τέλος των συνομιλιών», πρόσθεσε ο Κουρτουλμούς.
Το τουρκικό πυροβολικό βομβαρδίζει εδώ και περισσότερο από μία εβδομάδα θέσεις της κουρδικής πολιτοφυλακής YPG (Μονάδες Προστασίας του Λαού) γύρω από την Αζάζ (βόρεια Συρία) και τα περίχωρά της, κοντά στα σύνορα με την Τουρκία, ανταποδίδοντας, σύμφωνα με την Άγκυρα, πυρά αυτής της κουρδικής πολιτοφυλακής, όπως προβλέπουν οι κανόνες εμπλοκής της Άγκυρας.
Σε αυτό το σημείο ο Κουρτουλμούς προειδοποίησε πως η Τουρκία θα συνεχίσει, «αν χρειαστεί», να ανταποδίδει πυρά που προέρχονται από τη Συρία αφού τεθεί σε ισχύ η εκεχειρία. «Η Τουρκία θα υπερασπιστεί την εδαφική της ακεραιότητα, αυτό είναι σαφές», τόνισε.

Συμφωνία ΗΠΑ-Ρωσίας για εκεχειρία στη Συρία - Εκλογές προκήρυξε ο Ασαντ
Ουάσινγκτον και Μόσχα συμφώνησαν τη Δευτέρα να ξεκινήσει η κατάπαυση του πυρός στη Συρία από το Σάββατο, ενώ παράλληλα χθες βράδυ ο σύρος πρόεδρος Μπασάρ Αλ Ασαντ προκήρυξε βουλευτικές εκλογές στη χώρα στις 13 Απριλίου.
Οι αξιωματούχοι ανέφεραν ότι οι δύο πλευρές συμφώνησαν τους όρους «της διακοπής των εχθροπραξιών» ανάμεσα στις δυνάμεις του Μπασάρ Αλ-Άσαντ και τις δυνάμεις της αντιπολίτευσης. Οι δύο πλευρές πρέπει μέχρι την Παρασκευή να έχουν αποδεχθεί την συμφωνία μέχρι την Παρασκευή.
Η συμφωνία δεν αφορά τις επιχειρήσεις κατά του Ισλαμικού Κράτους, του Μετώπου Αλ Νόσρα και άλλων στρατιωτικών οργανώσεων που έχουν χαρακτηριστεί τρομοκρατικές από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.
Ένα ουσιαστικό βήμα για τον τερματισμό της αιματοχυσίας χαρακτήρισε ο ρώσος πρόεδροςΒλαντιμίρ Πούτιν τη συμφωνία Ρωσίας-ΗΠΑ για εκεχειρία στη Συρία.
«Είμαι πεπεισμένος ότι οι κοινές δράσεις που συμφωνήθηκαν με την αμερικανική πλευρά μπορούν να σταθούν ικανές να μεταμορφώσουν ριζικά στην κρίση στη Συρία,» δήλωσε ο Πούτιν σε διάγγελμα που μεταδόθηκε ζωντανά από τα τηλεοπτικά δίκτυα.
Την ίδια στιγμή, ο ΟΗΕ υποδέχεται μεν θετικά τη συμφωνία αλλά προειδοποιεί πως οι δυνάμεις του εξωτερικού «συνεχίζουν να θρέφουν την στρατιωτική κλιμάκωση» και διαπιστώνει πως τα εγκλήματα πολέμου επί τους εδάφους συνεχίζονται ανεξέλεγκτα.

Η θέση της αντιπολίτευσης
Η Ανώτατη Επιτροπή Διαπραγματεύσεων (HCN), στην οποία μετέχουν οι σημαντικότερες οργανώσεις της συριακής αντιπολίτευσης, θα δεχτεί «υπό όρους» την κατάπαυση του πυρός στη Συρία, η οποία συμφωνήθηκε από τη Μόσχα και την Ουάσινγκτον και πρόκειται να τεθεί σε εφαρμογή το προσεχές Σάββατο.
Η HCN «δέχεται να απαντήσει θετικά στις διεθνείς προσπάθειες που στοχεύουν στην επίτευξη εκεχειρίας», αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε. Διευκρινίζει ωστόσο ότι η δέσμευσή της αυτή γίνεται υπό τον όρο ότι θα τερματιστεί η πολιορκία των συριακών πόλεων, θα απελευθερωθούν οι κρατούμενοι, θα σταματήσουν οι βομβαρδισμοί αμάχων και θα παραδοθεί ανθρωπιστική βοήθεια στους κατοίκους.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της HCN, η οποία συνεδρίασε σήμερα στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας, η εκεχειρία θα πρέπει «να ανακοινωθεί ταυτόχρονα από όλες τις πλευρές».
Ο επικεφαλής της, ο Ριάντ Χιτζάμπ, είπε ότι έχει αμφιβολίες για το κατά πόσο το καθεστώς του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ και οι σύμμαχοί του «θα δεσμευτούν να σταματήσουν τις εχθρικές ενέργειές τους».
Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου