Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2016

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Σάββατο, 27 Φεβρουαρίου, 2016

Την άμεση ανάγκη σίτισης 3.000 προσφύγων στο Ελληνικό για το διήμερο 26-27 Φεβρουαρίου 2016, ανέλαβε ο Φιλανθρωπικός Οργανισμός «Αποστολή», μετά από επείγον αίτημα που υποβλήθηκε από την κυβέρνηση.

  • Εθνικό μέτωπο για το προσφυγικό προσπαθούν να συμπήξουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Στο συνέδριο του Ποταμιού, βρήκαν την ευκαιρία ο Κυριάκος Μητσοτάκης, η Φώφη Γεννηματά και ο Στάυρος Θεοδωράκης να μιλήσουν για το επικείμενο συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών.
  • Να μαζευτούν όλες οι δυνάμεις του χώρου γύρω από το ίδιο τραπέζι και εφόσον συμφωνήσουν να επιλέξουν έναν υποψήφιο πρωθυπουργό και να δεσμευτούν ότι θα τον στηρίξουν όλοι, πρότεινε ο Γιώργος Παπανδρέου μιλώντας στο συνέδριο του Ποταμιού.
  • Δεν έχει τέλος η οδύσσεια των προσφύγων που φτάνουν στην Ελλάδα, επιδιώκοντας να έρθουν πιο κοντά στο όνειρο της Ευρώπης. Περίπου 6.000 πρόσφυγες βρίσκονται εγκλωβισμένοι στον καταυλισμό της Ειδομένης, περιμένοντας να περάσουν από την ουδέτερη ζώνη Ελλάδας-ΠΓΔΜ.  Ανθρώπινη αλυσίδα έχουν φτιάξει περίπου 150 αφγανοί πρόσφυγες στην Ειδομένη, διαμαρτυρόμενοι για το κλείσιμο των συνόρων. Μειωμένες οι ροές προσφύγων τόσο στα νησιά όσο και στο λιμάνι του Πειραιά.
  • Στην ανάγκη να δημιουργηθεί ένας ισχυρός πόλος μεταξύ της Δεξιάς και της «παράλογης χωρίς έρμα Αριστεράς» αναφέρθηκε ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, στην ηχηρή παρέμβαση που έκανε στο συνέδριο του Ποταμιού.

Κόσμος

  • Οι εχθροπραξίες φαίνεται να έχουν σταματήσει στις περισσότερες περιοχές της δυτικής Συρίας το Σάββατο, οπότε τέθηκε σε ισχύ το σχέδιο εκεχειρίας των ΗΠΑ και της Ρωσίας, το οποίο αποδέχθηκαν οι εμπόλεμες πλευρές. Σποραδικά πυρά και όλμοι έπεσαν σε συνοικίες, αλλά όλες οι πλευρές δηλώνουν ότι η εκεχειρία τηρείται.
  • Ισχυρή έκρηξη συγκλόνισε την πρωτεύουσα του Αφγανιστάν, κοντά στο υπουργείο Άμυνας, μερικές ώρες μετά την επίθεση βομβιστή αυτοκτονίας στην ανατολική επαρχία Κουνάρ που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο τουλάχιστον 11 ανθρώπων.
  • Πλήρως αποδυναμωμένα φαίνεται πως βγαίνουν από τις κάλπες της Ιρλανδίας το Φίνε Γκάελ και το Εργατικό Κόμμα, που απέχουν μακράν από την εξασφάλιση της απόλυτης πλειοψηφίας που είναι απαραίτητη για να ηγηθούν εκ νέου της χώρας, σύμφωνα με δύο exit polls. «Σήμερα είναι μια πολύ απογοητευτική ημέρα για την κυβέρνηση» παραδέχεται το Φίνε Γκάελ.
  • «Ο καθένας για τον εαυτό του» είναι ο τίτλος εκτενούς δημοσιεύματος του γερμανικού περιοδικού Der Spiegel για την προσφυγική κρίση και κυρίως για τις μονομερείς αποφάσεις πολλών κρατών κατά μήκος της βαλκανικής οδού να κλείσουν τα σύνορά τους. Το περιοδικό περιγράφει ως «ντροπιαστικές» τις εικόνες των προσφύγων να προσπαθούν να φθάσουν με κάθε τρόπο στα σύνορα ή να διανυκτερεύουν στα μπλόκα των αγροτών και σημειώνει ότι τέτοιες σκηνές είναι «τα σύμβολα μιας ευρωπαϊκής αποτυχίας».
  • Ο αντικαθεστωτικός Μπόρις Νεμτσόφ δολοφονήθηκε το βράδυ της 27ης Ιανουαρίου 2015, καθώς επέστρεφε από δείπνο. Μέχρι σήμερα πολλά ερωτήματα παραμένουν ανοιχτά. Ποιοι κρύβονται πίσω από το δολοφόνο;

Οικονομία

  • Την ανάγκη να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό η πρώτη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος ώστε να μην δημιουργηθεί ένας νέος κύκλος οικονομικής αστάθειας επισήμανε ο υπουργός Οικονομίας, Γ.Σταθάκης.
  • Η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει δυσκολίες στην εξυπηρέτηση των χρεών της ήδη στα τέλη Μαρτίου, εκτιμά το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, σύμφωνα με δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού Der Spiegel, υπό τον τίτλο «Χρεοκοπία ήδη τον Μάρτιο;».
  • «Η αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης αποτελεί ύψιστη προτεραιότητά μας και τα Ταμεία για την πολιτική Συνοχής μπορούν να βοηθήσουν», δήλωσε η Ευρωπαία επίτροπος για την Περιφερειακή Πολιτική Κορίνα Κρέτσου στην επίσκεψή της στην Ελλάδα, τονίζοντας ότι «είμαστε έτοιμοι να επιδείξουμε ευελιξία και να τροποποιήσουμε τα προγράμματα, κατόπιν σχετικού αιτήματος». Την ικανοποίηση της σχετικά με το ΕΣΠΑ εξέφρασε στη συνάντηση με τους υπουργούς Γ.Σταθάκη και Αλ.Χαρίτση.

Αθλητισμός

  • Αυλαία σήμερα, Σάββατο, στην 24η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ με ένα άκρως ενδιαφέρον ματς ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Αστέρα Τρίπολης (19:30). Νωρίτερα ο Παναιτωλικός φιλοξενεί τη Ξάνθη (17:15) και η Καλλονή τον Πλατανιά (15:00).
  • Εκτός αποστολής για το ντέρμπι της 24ης αγωνιστικής στην Super League, με τον Παναθηναϊκό, έμεινε ο Μιγκέλ Κορδέρο. Ο Ισπανός μέσος της ΑΕΚ που προέρχεται από τραυματισμό, είχε ανεβάσει ρυθμούς στις τελευταίες δύο προπονήσεις. Ομως δεν βρίσκεται ακόμα στο επιθυμητό επίπεδο, ούτε για να βοηθήσει ως αλλαγή αύριο, Κυριακή, (19:30 Novasposrt) κι έτσι τέθηκε νοκ άουτ.
  • Δύο φιλικούς αγώνες θα δώσει τελικά η Εθνική Ελλάδας με την Αυστραλία, αφού μετά το παιχνίδι στις 4 Ιουνίου στο Σίδνεϊ, η «γαλανόλευκη» θα αντιμετωπίσει την ομάδα του Άγγελου Ποστέκογλου τρεις ημέρες αργότερα στη Μελβούρνη.
ΠΗΓΗ: Σαν Σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου