Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

ΚΤΥΠΑ ΕΔΩ ΣΤΑ ΜΠΛΕ ΓΡΑΜΜΑΤΑ. Κοίτα τι κάνει ο κορωνοϊός σε όλο το κόσμο.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ.

Μετά με το «ποντικάκι» κοιτάξτε τι γίνεται σε κάθε χώρα σε όλο τον κόσμο. Η σελίδα ανανεώνεται τακτικά οπότε κοίταζε όσες φορές θέλεις

Λόγω της κατάστασης με τον κορωνοϊό τα άρθρα που ανεβάζουμε στο panelikos.com καθημερινά είναι περισσότερα από πριν. Όλα τα άρθρα μπορείτε να τα διαβάζετε έστω και εάν δεν είναι στην αρχική σελίδα που είσαστε τώρα. Πάρτε το ποντικάκι και πηγαίνετε κάτω δεξιά και πατήστε Παλαιότερες Αναρτήσεις και θα πάτε στην προηγούμενη σελίδα και εάν κάνετε το ίδιο και στην επόμενη σελίδα-σελίδες θα διαβάζετε όλα τα άρθρα. Σας ευχόμαστε ΥΓΕΙΑ, όλα τα άλλα έρχονται μετά.

Σκότωσε τον κορωνοϊό. Και εσύ μπορείς. Πάρε τα μέτρα σου.

Δευτέρα, 22 Φεβρουαρίου 2016

Πεθανε ένας μαχητικός και ασυμβίβαστος ιερωμένος

ΠΑΤΕΡΑΣ 12 ΠΑΙΔΙΩΝΤου Μανώλη Κοκολάκη

Πεθανε ένας μαχητικός και ασυμβίβαστος ιερωμένος Πεθανε ο Κρητικος"αντάρτης"Παπα-Γιώργης Χιωτάκης ,πατέρας 12 παιδιών,ένας μαχητικός και ασυμβίβαστος ιερωμένος που ήταν πρωτοπόρος σε όλους τους δημοκρατικούς και κοινωνικούς αγώνες και ιδιαίτερα αγαπητός τον απλό κλήρο και το λαό της περιοχής του και γενικότερα του νησιούΠολλοι χαρακτήριζαν τον Παπα-Γιωργη ως "Επαναςτατη-Παπαφλέσσα"και φτωχούλη του θεού-στηριγμα των αδυνατων, μια βιβλική φυσιογνωμία πού με ζωντάνια διέσχιζε μέχρι τέλους της ζωής του τις κακοτράχαλες Σφακιανες μαδαρες ώσπου χθες ξαφνικά τον πρόδωσε η καρδιά του στα 88 του χρόνια βυθιζοντας στο πένθος τα Σφακιά και την εκκλησία της Κρήτης.
Ο Παπαγιώργης δήλωνε πιστός πατριώτης και είχε "παντρέψει"την εκκλησιαστική με την λαϊκή παράδοση και αντιδρούσε μαζί με τους πολίτες στα κακώς κείμενα στην πολιτική και στην κοινωνία ενω καυτηρίαζε τα οποια "στραβά"που έβλεπε την εκκλησία.Μαλιςτα για την προώθηση θεμάτων του κλήρου συμμετείχε ως στέλεχος στο συνδικαλιστικό όργανο των ιερέων της μητρόπολης Λάμπης και Σφακίων όπου άνοικε η ενορία του.
"Αποχαιρετούμε με αγάπη και συγκινηση τον αδελφο μας Παπα-Γιωργη Χιωτάκη που ήταν ζηλωτής των εθνικών και θρησκευτικών παραδοσεων και ασυμβίβαστος στην αδικία στον κόσμο αλλά και στους νεωτερισμούς και εκκοσμίκευση της εκκλησίας "δήλωσε στο "Εθνος" ο ιδρυτής - επίτιμος πρόεδρος της Ενωσης συνδέσμων κληρικών Κρητης και πρωτοπρεσβύτερος του οικουμενικού θρόνου πατήρ Νικόλαος Κοκολάκης.

Ο Παπαγιώργης ηταν αρχηγός των Σφακιανών παπάδων που απο κοινού και δημοςια παρενεβαιναν επί χρονια σε όλα τα μεγάλα κοινωνικοοικονομικά ζητήματα και συλλαλητήρια διεκδικηςης φορέων-πολιτών.
Ο ίδιος είχε πάρει θέση με δηλώσεις και για το μείζων θέμα των άσκοπων πυροβολισμών στην Κρητη και ήταν αντίθετος στην οπλοχρησία και στην επίδειξη των οπλων στους γάμους.
Ηταν όμως υπέρ της οπλοκατοχής, της φύλαξης των παλαιών όπλων -κειμηλίων και χαρακτήρισε την άσκηση της τέχνης των αρμάτων ως εθνικό καθήκον. Μάλιστα δε σε παλαιότερη συνέντευξη του στο "έθνος" ο Παπαγιώργης είχε δηλωσει ότι "τα όπλα έχουν ευλογηθεί από τον Κοσμά τον Αιτωλό και είναι μόνο για εθνικό σκοπό".
Παραλληλα ο Παπαγιωργης υπερηφανευοταν που είναι μακρινός συγγενής του ήρωα Δασκαλογιάννη -από το σόι στην της γιαγιάς του - οτι το χωριό του υπήρξε κέντρο αντίστασης κατα και Γερμανών ,οτι ο και ο ίδιος ήταν μέλος της ΕΠΟΝ, ενω έζησε φτώχεια,την γερμανική κατοχη,την αντίσταση,κ.α
Η κηδεία του Παπαγιώργης θα γίνει σήμερα Δευτερα στις 2 μμ στο χωριό του τα Νομικιανα Σφακιων.
ΠηγήΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου