Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2016

Ανακλήθηκε για διαβουλεύσεις η Ελληνίδα πρέσβης στη Βιέννη

ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΟΙ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΥΣΤΡΙA
Στην Αθήνα για διαβουλεύσεις κλήθηκε η Ελληνίδα πρέσβης στη Βιέννη Χρυσούλα Αλειφέρη, τρεις ημέρες μετά το διάβημα της Ελλάδας στην Αυστρία για τον αποκλεισμό της από τη διάσκεψη των χωρών των δυτικών Βαλκανίων, που πραγματοποιήθηκε χθες στην αυστριακή πρωτεύουσα. 
Σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών, η πρέσβης ανακλήθηκε για διαβουλεύσεις, «προκειμένου να διαφυλαχθούν οι φιλικές σχέσεις μεταξύ των κρατών και των λαών της Ελλάδας και της Αυστρίας».
Το ΥΠΕΞ καταδικάζει έντονα κάθε μονομερή πρωτοβουλία και μιλά μεταξύ άλλων για πρόβλημα δημοκρατίας. 
«Είναι σαφές ότι τα μεγάλα προβλήματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν μπορούν να αντιμετωπισθούν με σκέψεις, νοοτροπίες και εξωθεσμικές πρωτοβουλίες που έχουν τις ρίζες τους στο 19ο αιώνα ούτε οι αποφάσεις των αρχηγών κρατών μπορούν να υποκαθίστανται από οδηγίες αστυνομικών διευθυντών. Το τελευταίο αποτελεί ένα σημαντικό πρόβλημα δημοκρατίας. Καταδεικνύει δε την ανάγκη προστασίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης από διάφορους ανιστόρητους», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.
Ακόμη, τονίζεται ότι «οι μονομερείς πρωτοβουλίες για την επίλυση του προσφυγικού και οι παραβιάσεις του Διεθνούς Δικαίου και του ευρωπαϊκού κεκτημένου από κράτη μέλη της ΕΕ είναι πρακτικές που μπορούν υποσκάψουν τα θεμέλια και τη διαδικασία της ευρωπαϊκής ενοποίησης».
Τέλος, το υπουργείο Εξωτερικών σημειώνει ότι οι ευθύνες για την αντιμετώπιση της μεταναστευτικής και προσφυγικής κρίσης δεν μπορούν να βαρύνουν μία μόνο χώρα. «Η κοινή λογική επιτάσσει ότι η αποτελεσματική αντιμετώπιση του σύνθετου αυτού προβλήματος θα πρέπει να διέπεται από τις αρχές της αλληλεγγύης και της δίκαιης κατανομής των βαρών. Η Ελλάδα εργάζεται σε μια τέτοια κατεύθυνση», καταλήγει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου