Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου, 2016

  • Κρίσιμη για το μέλλον των αγροτικών κινητοποιήσεων θα είναι -τουλάχιστον για το νομό Λάρισας- η Παρασκευή, καθώς τόσο το μπλόκο της Νίκαιας όσο και εκείνο των Τεμπών, με γενικές συνελεύσεις των μελών τους, θα αποφασίσουν σχετικά με το τι μέλλει γενέσθαι.
  • Σε ανοικτή πρόκληση κατά της Ελλάδας προχώρησε η αυστριακή υπουργός Εσωτερικών, η οποία ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη η Σύνοδος των υπουργών Εσωτερικών της ΕΕ βγήκε από την αίθουσα για να δηλώσει: «Αν η Ελλάδα επισημαίνει επανειλημμένα ότι δεν είναι εφικτή η προστασία των ελληνικών συνόρων, τότε πρέπει να αναρωτηθούμε αν τελικά μπορούν τα σύνορα της Σένγκεν να είναι εκεί». Δεν λεει αλήθεια, απαντά ο Γ.Μουζάλας.
  • Επίσκεψη στην Αθήνα πραγματοποιεί την Παρασκευή ο πρόεδρος της ευρωομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών Τζιάνι Πιτέλα, προκειμένου να παράσχει στήριξη στην ελληνική κυβέρνηση στο θέμα του προσφυγικού. Ο Πιτέλα θα γίνει δεκτός από τον πρωθυπουργό και θα έχει συναντήσεις με τους αρχηγούς των κομμάτων που εντάσσονται στην ευρωομάδα των Σοσιαλιστών Φ. Γεννηματά και Στ. Θεοδωράκη. Θα συμμετάσχει, επίσης, σε ντιμπέιτ για το προσφυγικό στο συνέδριο του Ποταμιού.
  • «Τα τραγικά λάθη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ στο μεταναστευτικό - προσφυγικό πρόβλημα απομόνωσαν την Ελλάδα και προκάλεσαν αντισυσπειρώσεις εναντίον της χώρας μας» δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέας Λοβέρδος σε σχόλιό του σχετικά με το προσφυγικό.
  • Εκδήλωση για τα εγκλήματα του Ισλαμικού Κράτους στη Μέση Ανατολή συνδιοργάνωσε ο ευρωβουλευτής του Ποταμιού Μίλτος Κύρκος στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο μαζί με άλλα μέλη της Διακομματικής Ομάδας για την Ελευθερία των Πεποιθήσεων και Θρησκειών.

Κόσμος

  • Νεκρή στο διαμέρισμά της βρέθηκε 34χρονη γραμματέας του Πάπα, που ήταν έγκυος στον έβδομο μήνα. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, οι γιατροί την είχαν προειδοποιήσει ότι μπορεί να είχε επαπειλούμενη κύηση λόγω της κατάστασης της υγείας της.
  • Ψηφίστηκε -όπως αναμενόταν- το νομοσχέδιο που επιτρέπει το Σύμφωνο Συμβίωσης για ετεροφυλόφιλα και ομοφυλόφιλα ζευγάρια, αν και με μία μεγάλη υποχώρηση από την πλευρά της κυβέρνησης Ρέντσι: εξαιρείται η έμμεση υιοθεσία.
  • Ο πρόεδρος της Σερβίας Τόμισλαβ Νίκολιτς, επικύρωσε την πρόταση της κυβέρνησης για χρήση του στρατού σε περίπτωση που παραστεί ανάγκη για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης.
  • Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει ακόμα δέκα ημέρες για να επιτύχει σημαντική μείωση των προσφυγικών ροών από την Τουρκία, «διαφορετικά υπάρχει κίνδυνος όλο το σύστημα (της Σένγκεν) να καταρρεύσει» είπε ο Επίτροπος Αβραμόπουλος μετά την Σύνοδο των υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών της ΕΕ, στον απόηχο της Διάσκεψης των Δυτικών Βαλκανίων που συγκάλεσε η Βιέννη και προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Αθήνας. Όχι σε μονομερείς ενέργειες, επαναλαμβάνει ο γερμανός υπουργός Εσωτερικών.
  • O Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών επιβεβαίωσε ότι η πρώτη επιχείρηση ρίψης ανθρωπιστικής βοήθειας στην πόλη Ντέιρ Έζορ στην ανατολική Συρία απέτυχε, διατυπώνοντας ωστόσο την πεποίθηση ότι θα μπορέσει να διανείμει βοήθεια στις περιοχές της χώρας που τελούν υπό πολιορκία.

Οικονομία

  • H Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζήτησε σήμερα επίσημα από την Ελλάδα να τροποποιήσει τη διακριτική, όπως την χαρακτηρίζει, φορολογική νομοθεσία της για το γάλα, τα προϊόντα με βάση το γάλα και το κρέας από άλλα κράτη μέλη της ΕΕ.
  • Κώδωνα κινδύνου έκρουσε ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Θ.Φέσσας για την καθυστέρηση της αξιολόγησης τονίζοντας ότι «δεν υπάρχει άλλος χρόνος για καθυστερήσεις. Σε λίγες ημέρες μπαίνουμε στη ζώνη κινδύνου για την ελληνική οικονομία». Από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης της ΤτΕ ο κ. Φέσσας στάθηκε ιδιαίτερα και στο θέμα της υπερ-φορολόγησης σημειώνοντας ότι τα κίνητρα φοροδιαφυγής μεγαλώνουν. Ζήτησε δε «απεμπλοκή» των τραπεζών από τα κόκκινα δάνεια, ώστε να ξεκινήσει η χρηματοδότηση της οικονομίας.
  • Η ακραία αναδιανομή του εισοδήματος μέσω υπερφορολόγησης των συνεπών φορολογουμένων έχει πλέον φτάσει στα όριά της, τονίζει ο ΣΕΒ στο δελτίο του με τον χαρακτηριστικό τίτλο «είναι η απασχόληση, όχι οι φόροι, ηλίθιε». Στην παρέμβασή του για το φορολογικό τονίζει την ανάγκη πάταξης της φοροδιαφυγής αναφέροντας ότι το 2015 1,2 εκατ. φορολογούμενοι δήλωσαν μηδενικό εισόδημα και 4,6 εκατ. δήλωσαν έως 10.000 ευρώ. Τονίζει δε ότι ανώτατος φορολογικός συντελεστής 60% μαζί με εισφορές και άλλους φόρους ισοδυναμεί με δήμευση περιουσίας.

Αθλητισμός

  • Μέχρι τα πρώτα λεπτά της παράτασης κράτησε το όνειρο του Ολυμπιακού για πρόκριση στις 16 καλύτερες ομάδες του Europa League. Το «χρυσό» γκολ του Φορτούνη στο 29' με πέναλτι οδήγησε την αναμέτρηση με την Αντερλεχτ στο έξτρα ημίωρο, αλλά εκεί οι Πειραιώτες ξέμειναν από δυνάμεις. Οι Βέλγοι αντίθετα «χτύπησαν» στην κόντρα με δύο γκολ του Ατσεαμπόνγκ στο 103' και στο 112' και έτσι έφυγαν όχι απλά με την πρόκριση, αλλά και με μία σπουδαία νίκη (1-2) από το Καραϊσκάκη.
  • Ενας 18χρονος εμφανίστηκε ως «από μηχανής Θεός» στο «Ολντ Τράφορντ» και έσωσε τη Μάντσεστερ Γιουναϊτεντ από τον διασυρμό. Ο Μάρκους Ράσφορντ πέτυχε δύο γκολ στο ντεμπούτο του και οδήγησε τους «κόκκινους διαβόλους» σε επιβλητική νίκη 5-1 επί της Μίντιλαντ και στην πρόκριση στους «16» του Europa League. Σπουδαία πρόκριση και μάλιστα με το ίδιο σκορ εκτός έδρας (0-3) πήρε η Σαχτάρ Ντόνετσκ επί της Σάλκε στο Γκελζενκίρχεν. Η Λίβερπουλ πέρασε με 1-0 (0-0 το πρώτο ματς) επί της Αουγκσμπουργκ στο «Ανφιλντ» με τον Κώστα Σταφυλίδη να προκαλεί... εμφράγματα στους οπαδούς των γηπεδούχων με το εξαιρετικό φάουλ που εκτέλεσε στο 89'.
  • Ασχημα ξεκίνησε η ρεβάνς του Ολυμπιακού με την Αντερλεχτ στο Καραϊσκάκη για τη φάση των «32» του Europa League. Σύμφωνα με πληροφορίες, περίπου μία ώρα πριν από τη σέντρα του αγώνα, υπήρξαν επεισόδια έξω από το γήπεδο με αποτέλεσμα να χρειαστεί η επέμβαση της αστυνομίας.
ΠΗΓΗ: Σαν Σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου