Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Επειδή η Πρώτη Σελίδα εδώ που διαβάζετε δεν μπορεί να χωρέσει όλα τα άρθρα σας συμβουλεύουμε να πηγαίνετε κάτω και να πατάτε «παλαιότερες αναρτήσεις». Επίσης η ιστοσελίδα μας μεταφράζεται αυτόματα σε 98 γλώσσες! Εάν κάποιος δικός σας δεν διαβάζει στην Ελληνική πληροφορείστε τους για αυτή την δυνατότητα. Πως γίνετε αυτό; Απλούστατα εδώ αριστερά βλέπετε Translate και ακριβώς από κάτω επιλογή γλώσσας. Κάνε κλικ στο ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΛΩΣΣΑΣ αμέσως όλα τα κείμενα/άρθρα μεταφράζονται. Δεν είναι 100 τα 100 ακριβής αλλά βγάζεις νόημα. Ευχαριστούμε για την ανάγνωση και τη συντροφιά σας.

Λαμβάνουμε πάρα πολλά μηνύματα. Όλα τα μηνύματα να τα στέλνετε στο paneliakos@aol.com

You may read this Web Page in 98 languages! You can go herein on the left that says Translate and click under where it says Επιλογή γλώσσας. Choose the language you want and click again. The entire web page will change. Notice, the translation is very close but not 100%.

Τρίτη, 23 Φεβρουαρίου 2016

Ενοχή δήλωσε ο π. Δημήτριος Ντόκος στο Δικαστήριο για την κλοπή

Τρίτη, 23 Φεβρουαρίου, 2016Του Θεόδωρου Καλμούκου

DOKOS PROSWPO 1
Ο π. Δημήτριος Ντόκος (κατάγεται από το Lowell, MA)
ΒΟΣΤΩΝΗ. Ο ιερέας Δημήτριος Ντόκος, από το Σικάγο, δήλωσε «ενοχή» (guilty plea) για το θέμα της κλοπής των χρημάτων. Δεν θα πάει φυλακή αλλά υποχρεούται να επιστρέψει τα κλαπέντα χρήματα, πράγμα το οποίο ήδη έχει κάνει και να αφιερώσει 40 ώρες σε κοινωνική υπηρεσία. Ο π. Ντόκος, χτες Δευτέρα το πρωί, συμφώνησε να δηλώσει «ενοχή» στην κατηγορία της κλοπής των χρημάτων και να αλλαχτεί η δομή της κατηγορίας από ποινικό αδίκημα σε πλημμέλημα, σύμφωνα με δημοσίευμα στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας «The Chicago Tribune».
Μέσα στο δικαστήριο ο π. Ντόκος είπε στον δικαστή ότι κατάλαβε τους όρους της συμφωνίας, αλλά δεν μίλησε για τίποτε περισσότερο. Επίσης, αποχώρησε από το δικαστήριο χωρίς να προβεί σε κανένα σχόλιο.
Ο εισαγγελέας David Robles χαρακτήρισε την έκβαση της υπόθεσης ως «κατάλληλη» και είπε ότι οφείλει να «κλείσει» την υπόθεση. Ο κ. Robles είπε ότι παρουσίασε τους όρους της συμφωνίας στους αξιωματούχους της εκκλησίας στο Μιλγουόκι την περασμένη εβδομάδα και γενικώς την υποστήριξαν.
Συγκεκριμένα, σε βάρος του ιερέα, που είχε απαγγείλει επίσημα κατηγορητήριο το 2014 η Εισαγγελία του Μιλγουόκι για κλοπή χρηματικών ποσών από Τραστ πρώην ενορίτισσάς του, αναμενόταν να συνάψει επίσημα συμφωνία με τις Αρχές, σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα της αμερικανικής εφημερίδας «Chicago Tribune». Ο αριθμός της υπόθεσης του ιερέα Ντόκου είναι 214CF002934. Ο «Ε.Κ.» είχε γράψει για την επικείμενη συμφωνία την Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2016.
Ο π. Ντόκος είχε δηλώσει το 2014 στο Δικαστήριο «μη ενοχή» (not guilty). Η δίκη είχε οριστεί να ξεκινήσει σήμερα Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2016.
Στο δημοσίευμα της «Chicago Tribune» αναφέρεται ότι ήταν αρκετές οι φορές που ο π. Ντόκος δεν είχε εμφανιστεί στο δικαστήριο από την ημέρα που του αναγγέλθηκαν επίσημα κατηγορίες επικαλούμενος λόγους υγείας, όπως δήλωναν οι συνήγοροι υπεράσπισής του.
Γίνεται λόγος στο δημοσίευμα για τη στάση της Μητρόπολης Σικάγου, η οποία μετέθεσε τον ιερέα Ντόκο από την κοινότητα του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στο Μιλγουόκι Ουισκόνσιν, στην κοινότητα των Αγίων Πέτρου και Παύλου στο Glenview του Ιλινόις και πως όταν διαμαρτυρήθηκε ο πρόεδρος του κοινοτικού συμβουλίου κ. Τζιμ Γκότριτς ο Μητροπολίτης Σικάγου κ. Ιάκωβος τον έδιωξε από την προεδρία. Η δικαιολογία ήταν ότι το θέμα έπρεπε να επιλυθεί εντός της Εκκλησίας και όχι στα κοσμικά δικαστήρια.
Εν τω μεταξύ, ο πρωτοσύγκελος της Μητρόπολης Σικάγου, Επίσκοπος Μωκησσού κ. Δημήτριος, στον οποίον ο π. Ντόκος είχε δώσει χρηματικό ποσό ύψους $7.200 διοργάνωσε με μέλη της οικονομικής επιτροπής εσωτερικό έλεγχο και έβγαλαν τον π. Ντόκο αθώο τονίζοντας ότι είχε ξοδέψει τα χρήματα σύμφωνα με τις επιθυμίες του ζεύγους που είχαν στήσει το Τραστ.
Ο κ. Γκότριτς είπε πως εάν ο π. Ντόκος καταδικαστεί για κλοπή πρέπει να πάει φυλακή. Τόνισε ότι ο π. Ντόκος «έχει καταστρέψει δύο εκκλησίες, θα ήθελα να το δω να πάει στη φυλακή». Επίσης, ο κ. Γκότριτς είχε αντίρρηση να αντιμετωπιστεί το θέμα από την ηγεσία της Εκκλησίας, λέγοντας στη «Chicago Tribune» πως «το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι» και συμπλήρωσε πως «ο αριθμός των εκκλησιαζόμενων και οι δωρεές έχουν μειωθεί από την ημέρα του περιστατικού».
Υπενθυμίζεται ότι ο «Εθνικός Κήρυξ» απεκάλυψε τον Αύγουστο του 2013, πως η ηλικιωμένη ενορίτισσα Μάργκαρετ Φρανζάκ ίδρυσε Τραστ όταν ο π. Ντόκος υπηρετούσε στην κοινότητα του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στο Μιλγουόκι του Ουισκόνσιν και τον όρισε διαχειριστή (trustee). Το Τραστ δημιουργήθηκε το έτος 2008 και είχε μέσα περί τα δύο εκατομμύρια δολάρια. Ο π. Ντόκος, σύμφωνα πάντοτε με τα έγγραφα που έχει στη διάθεσή του ο «Ε.Κ.», όχι μόνο πλήρωσε δικούς του λογαριασμούς, αλλά έδωσε χρήματα και σε ιεράρχες. Οι Αρχές ξεκίνησαν την έρευνα έπειτα από καταγγελίες της κοινότητας του Μιλγουόκι.
Πηγή: Εθνικός Κήρυξ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου