Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Επειδή η Πρώτη Σελίδα εδώ που διαβάζετε δεν μπορεί να χωρέσει όλα τα άρθρα σας συμβουλεύουμε να πηγαίνετε κάτω και να πατάτε «παλαιότερες αναρτήσεις». Επίσης η ιστοσελίδα μας μεταφράζεται αυτόματα σε 98 γλώσσες! Εάν κάποιος δικός σας δεν διαβάζει στην Ελληνική πληροφορείστε τους για αυτή την δυνατότητα. Πως γίνετε αυτό; Απλούστατα εδώ αριστερά βλέπετε Translate και ακριβώς από κάτω επιλογή γλώσσας. Κάνε κλικ στο ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΛΩΣΣΑΣ αμέσως όλα τα κείμενα/άρθρα μεταφράζονται. Δεν είναι 100 τα 100 ακριβής αλλά βγάζεις νόημα. Ευχαριστούμε για την ανάγνωση και τη συντροφιά σας.

Λαμβάνουμε πάρα πολλά μηνύματα. Όλα τα μηνύματα να τα στέλνετε στο paneliakos@aol.com

You may read this Web Page in 98 languages! You can go herein on the left that says Translate and click under where it says Επιλογή γλώσσας. Choose the language you want and click again. The entire web page will change. Notice, the translation is very close but not 100%.

Κυριακή, 28 Φεβρουαρίου 2016

Ελευσίνα, Καλαμάτα και Ρόδος στη μάχη της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας

ΓΙΑ ΤΟ 2021

Κυριακή, 28 Φεβρουαρίου, 2016

Η Ελευσίνα, η Καλαμάτα και η Ρόδος είναι οι τρεις ελληνικές πόλεις που θα διεκδικήσουν τον κότινο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης για το 2021.
Η ανακοίνωση της βραχείας λίστας προεπιλογής υποψηφιοτήτων έγινε χθες το απόγευμα στο αμφιθέατρο του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, παρουσία του υπουργού ΥΠΠΟΑ, Αριστείδη Μπαλτά, ο οποίος μόλις είχε επιστρέψει από την Κωνσταντινούπολη.
«Η Πολιτιστική Πρωτεύουσα πρέπει να είναι και Πολιτιστική Πρωτεύουσα της φιλοξενίας για ολόκληρη την Ευρώπη. Η Ελλάδα μπορεί να ξαναβρεί τη θέση της πολιτιστικά γιατί το αξίζει και να αποτελέσει ένα τουλάχιστον από τα ισχυρά κέντρα πολιτισμού για όλη την Ευρώπη» κατέληξε ο υπουργός Αρ. Μπαλτάς στη σύντομη εισήγησή του. Νωρίτερα αναφέρθηκε στους «πρόσφυγες που πηγαινοέρχονται στα σύνορα» και τόνισε πως «κάποιες χώρες της Ευρώπης αρνούνται να καταλάβουν ότι μέσα στις ευρωπαϊκές αξίες είναι και εκείνη της φιλοξενίας... Μέσα σε αυτό το κλίμα εμείς συνεχίζουμε τον πολιτισμό με βάση τη φιλοξενία».
Τέλος, υπογράμμισε ότι «οι πρόσφυγες που αυτή τη στιγμή φιλοξενούνται στη χώρα μας είναι και πολιτιστικά υποκείμενα. Φέρουν μαζί με τη δυστυχία τους και τον δικό τους πολιτισμό. Και το να μπολιαστούμε και εμείς γνωρίζοντας αυτόν τον πολιτισμό αποτελεί σημαντική αξία για μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου