Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2016

Ελευσίνα, Καλαμάτα και Ρόδος στη μάχη της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας

ΓΙΑ ΤΟ 2021

Κυριακή, 28 Φεβρουαρίου, 2016

Η Ελευσίνα, η Καλαμάτα και η Ρόδος είναι οι τρεις ελληνικές πόλεις που θα διεκδικήσουν τον κότινο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης για το 2021.
Η ανακοίνωση της βραχείας λίστας προεπιλογής υποψηφιοτήτων έγινε χθες το απόγευμα στο αμφιθέατρο του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, παρουσία του υπουργού ΥΠΠΟΑ, Αριστείδη Μπαλτά, ο οποίος μόλις είχε επιστρέψει από την Κωνσταντινούπολη.
«Η Πολιτιστική Πρωτεύουσα πρέπει να είναι και Πολιτιστική Πρωτεύουσα της φιλοξενίας για ολόκληρη την Ευρώπη. Η Ελλάδα μπορεί να ξαναβρεί τη θέση της πολιτιστικά γιατί το αξίζει και να αποτελέσει ένα τουλάχιστον από τα ισχυρά κέντρα πολιτισμού για όλη την Ευρώπη» κατέληξε ο υπουργός Αρ. Μπαλτάς στη σύντομη εισήγησή του. Νωρίτερα αναφέρθηκε στους «πρόσφυγες που πηγαινοέρχονται στα σύνορα» και τόνισε πως «κάποιες χώρες της Ευρώπης αρνούνται να καταλάβουν ότι μέσα στις ευρωπαϊκές αξίες είναι και εκείνη της φιλοξενίας... Μέσα σε αυτό το κλίμα εμείς συνεχίζουμε τον πολιτισμό με βάση τη φιλοξενία».
Τέλος, υπογράμμισε ότι «οι πρόσφυγες που αυτή τη στιγμή φιλοξενούνται στη χώρα μας είναι και πολιτιστικά υποκείμενα. Φέρουν μαζί με τη δυστυχία τους και τον δικό τους πολιτισμό. Και το να μπολιαστούμε και εμείς γνωρίζοντας αυτόν τον πολιτισμό αποτελεί σημαντική αξία για μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου