Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

ΚΤΥΠΑ ΕΔΩ ΣΤΑ ΜΠΛΕ ΓΡΑΜΜΑΤΑ. Κοίτα τι κάνει ο κορωνοϊός σε όλο το κόσμο.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ.

Μετά με το «ποντικάκι» κοιτάξτε τι γίνεται σε κάθε χώρα σε όλο τον κόσμο. Η σελίδα ανανεώνεται τακτικά οπότε κοίταζε όσες φορές θέλεις

Λόγω της κατάστασης με τον κορωνοϊό τα άρθρα που ανεβάζουμε στο panelikos.com καθημερινά είναι περισσότερα από πριν. Όλα τα άρθρα μπορείτε να τα διαβάζετε έστω και εάν δεν είναι στην αρχική σελίδα που είσαστε τώρα. Πάρτε το ποντικάκι και πηγαίνετε κάτω δεξιά και πατήστε Παλαιότερες Αναρτήσεις και θα πάτε στην προηγούμενη σελίδα και εάν κάνετε το ίδιο και στην επόμενη σελίδα-σελίδες θα διαβάζετε όλα τα άρθρα. Σας ευχόμαστε ΥΓΕΙΑ, όλα τα άλλα έρχονται μετά.

Σκότωσε τον κορωνοϊό. Και εσύ μπορείς. Πάρε τα μέτρα σου.

Κυριακή, 28 Φεβρουαρίου 2016

Ελευσίνα, Καλαμάτα και Ρόδος στη μάχη της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας

ΓΙΑ ΤΟ 2021

Κυριακή, 28 Φεβρουαρίου, 2016

Η Ελευσίνα, η Καλαμάτα και η Ρόδος είναι οι τρεις ελληνικές πόλεις που θα διεκδικήσουν τον κότινο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης για το 2021.
Η ανακοίνωση της βραχείας λίστας προεπιλογής υποψηφιοτήτων έγινε χθες το απόγευμα στο αμφιθέατρο του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, παρουσία του υπουργού ΥΠΠΟΑ, Αριστείδη Μπαλτά, ο οποίος μόλις είχε επιστρέψει από την Κωνσταντινούπολη.
«Η Πολιτιστική Πρωτεύουσα πρέπει να είναι και Πολιτιστική Πρωτεύουσα της φιλοξενίας για ολόκληρη την Ευρώπη. Η Ελλάδα μπορεί να ξαναβρεί τη θέση της πολιτιστικά γιατί το αξίζει και να αποτελέσει ένα τουλάχιστον από τα ισχυρά κέντρα πολιτισμού για όλη την Ευρώπη» κατέληξε ο υπουργός Αρ. Μπαλτάς στη σύντομη εισήγησή του. Νωρίτερα αναφέρθηκε στους «πρόσφυγες που πηγαινοέρχονται στα σύνορα» και τόνισε πως «κάποιες χώρες της Ευρώπης αρνούνται να καταλάβουν ότι μέσα στις ευρωπαϊκές αξίες είναι και εκείνη της φιλοξενίας... Μέσα σε αυτό το κλίμα εμείς συνεχίζουμε τον πολιτισμό με βάση τη φιλοξενία».
Τέλος, υπογράμμισε ότι «οι πρόσφυγες που αυτή τη στιγμή φιλοξενούνται στη χώρα μας είναι και πολιτιστικά υποκείμενα. Φέρουν μαζί με τη δυστυχία τους και τον δικό τους πολιτισμό. Και το να μπολιαστούμε και εμείς γνωρίζοντας αυτόν τον πολιτισμό αποτελεί σημαντική αξία για μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου