Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Επειδή η Πρώτη Σελίδα εδώ που διαβάζετε δεν μπορεί να χωρέσει όλα τα άρθρα σας συμβουλεύουμε να πηγαίνετε κάτω και να πατάτε «παλαιότερες αναρτήσεις». Επίσης η ιστοσελίδα μας μεταφράζεται αυτόματα σε 98 γλώσσες! Εάν κάποιος δικός σας δεν διαβάζει στην Ελληνική πληροφορείστε τους για αυτή την δυνατότητα. Πως γίνετε αυτό; Απλούστατα εδώ αριστερά βλέπετε Translate και ακριβώς από κάτω επιλογή γλώσσας. Κάνε κλικ στο ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΛΩΣΣΑΣ αμέσως όλα τα κείμενα/άρθρα μεταφράζονται. Δεν είναι 100 τα 100 ακριβής αλλά βγάζεις νόημα. Ευχαριστούμε για την ανάγνωση και τη συντροφιά σας.

Λαμβάνουμε πάρα πολλά μηνύματα. Όλα τα μηνύματα να τα στέλνετε στο paneliakos@aol.com

You may read this Web Page in 98 languages! You can go herein on the left that says Translate and click under where it says Επιλογή γλώσσας. Choose the language you want and click again. The entire web page will change. Notice, the translation is very close but not 100%.

Κυριακή, 21 Φεβρουαρίου 2016

Ο Φ. Κουβέλης στο κατώφλι του ΣΥΡΙΖΑ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Οσο ήταν στον Συνασπισμό διψήφιο ποσοστό δεν είδαν οι σύντροφοι ποτέ. Με το που έφυγε άρχισε η απογείωση. Εκείνος όμως, είχε ήδη φτιάξει τη ΔΗΜΑΡ. Πλην, μέσα σε τρία χρόνια τα μονοψήφια του μικρού του κόμματος κατέληξαν δεκαδικά. Βλέποντας την καταστροφή πλησίασε ξανά τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά βρήκε την πόρτα κλειστή. Το κόμμα, βλέπετε, τότε ανέβαινε. Τώρα όμως, ο Φώτης Κουβέλης επανέρχεται δριμύτερος. «Δεν υπάρχουν πια λόγοι για να μην είμαι στον ΣΥΡΙΖΑ» είπε αυτή την εβδομάδα. Και πράγματι: η δυναμική των δημοσκοπήσεων λέει πως ο ΣΥΡΙΖΑ τώρα καταρρέει. Καθώς τα μονοψήφια γλυκοκοιτούν νοσταλγικά την Κουμουνδούρου, ο Φ. Κουβέλης σκουπίζει τις λάσπες της ΔΗΜΑΡ στο χαλάκι, έτοιμος να διαβεί το κατώφλι. Αν αυτό συμβεί, μετά τις επόμενες εκλογές θα μπορεί με αξιώσεις να διεκδικεί τον τίτλο της «μαύρης γάτας» της Αριστεράς.

Ο σεβαστός πρώην κομματάρχης, άλλωστε, δεν μοιάζει μόνο στο μουστάκι με τα συμπαθή τετράποδα. Οπως πρόσφατα ανακάλυψαν οι επιστήμονες στις γάτες αρέσουν πολύ οι σχηματισμοί. Αν φτιάξετε έναν κύκλο στο πάτωμα, θα καθίσουν στο κέντρο για να νιώθουν ασφαλείς. Προφανώς και ο Φ. Κουβέλης θα νιώσει ασφαλής αν καταφέρει να στρογγυλοκαθίσει στον σχηματισμό του ΣΥΡΙΖΑ. Σίγουρα πολύ πιο ασφαλής απ’ ό,τι ένιωθε στη ΔΗΜΑΡ με την ασφυκτική εκλογική διάμετρο του 0,49%. Κι έτσι, στον καναπέ του Μαξίμου στις αρχές του μήνα ο Φ. Κουβέλης έμοιαζε πανευτυχής, όπως άλλωστε και ο Αλέξης Τσίπρας απέναντί του. Κανείς απ’ τους δύο δεν έδειχνε να θυμάται πώς κατέληξε η προηγούμενη προσέγγισή τους, όταν ο Φ. Κουβέλης πίστεψε πως θα τρυπώσει στο Προεδρικό Μέγαρο, αλλά τελικά ούτε στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ δε μπήκε. Γιατί όπως παρατηρούσε και ο εμβληματικός γάτος Γκάρφιλντ, «αν είσαι υπομονετικός, και περιμένεις αρκετό καιρό... τίποτε δεν πρόκειται να συμβεί!». Βλέπετε, όταν μιλάμε για τις γάτες της εξουσίας, ισχύει πάντα αυτό που έλεγε ο Ντενγκ Ξιάο Πινγκ, που ήξερε καλά τι θα πει Αριστερά: «άσπρη γάτα, μαύρη γάτα, το θέμα είναι να πιάνει τα ποντίκια». Ή, στην περίπτωσή μας, τους ψηφοφόρους.
Πηγή: Καθημερινή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου