Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2016

Ο Φ. Κουβέλης στο κατώφλι του ΣΥΡΙΖΑ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Οσο ήταν στον Συνασπισμό διψήφιο ποσοστό δεν είδαν οι σύντροφοι ποτέ. Με το που έφυγε άρχισε η απογείωση. Εκείνος όμως, είχε ήδη φτιάξει τη ΔΗΜΑΡ. Πλην, μέσα σε τρία χρόνια τα μονοψήφια του μικρού του κόμματος κατέληξαν δεκαδικά. Βλέποντας την καταστροφή πλησίασε ξανά τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά βρήκε την πόρτα κλειστή. Το κόμμα, βλέπετε, τότε ανέβαινε. Τώρα όμως, ο Φώτης Κουβέλης επανέρχεται δριμύτερος. «Δεν υπάρχουν πια λόγοι για να μην είμαι στον ΣΥΡΙΖΑ» είπε αυτή την εβδομάδα. Και πράγματι: η δυναμική των δημοσκοπήσεων λέει πως ο ΣΥΡΙΖΑ τώρα καταρρέει. Καθώς τα μονοψήφια γλυκοκοιτούν νοσταλγικά την Κουμουνδούρου, ο Φ. Κουβέλης σκουπίζει τις λάσπες της ΔΗΜΑΡ στο χαλάκι, έτοιμος να διαβεί το κατώφλι. Αν αυτό συμβεί, μετά τις επόμενες εκλογές θα μπορεί με αξιώσεις να διεκδικεί τον τίτλο της «μαύρης γάτας» της Αριστεράς.

Ο σεβαστός πρώην κομματάρχης, άλλωστε, δεν μοιάζει μόνο στο μουστάκι με τα συμπαθή τετράποδα. Οπως πρόσφατα ανακάλυψαν οι επιστήμονες στις γάτες αρέσουν πολύ οι σχηματισμοί. Αν φτιάξετε έναν κύκλο στο πάτωμα, θα καθίσουν στο κέντρο για να νιώθουν ασφαλείς. Προφανώς και ο Φ. Κουβέλης θα νιώσει ασφαλής αν καταφέρει να στρογγυλοκαθίσει στον σχηματισμό του ΣΥΡΙΖΑ. Σίγουρα πολύ πιο ασφαλής απ’ ό,τι ένιωθε στη ΔΗΜΑΡ με την ασφυκτική εκλογική διάμετρο του 0,49%. Κι έτσι, στον καναπέ του Μαξίμου στις αρχές του μήνα ο Φ. Κουβέλης έμοιαζε πανευτυχής, όπως άλλωστε και ο Αλέξης Τσίπρας απέναντί του. Κανείς απ’ τους δύο δεν έδειχνε να θυμάται πώς κατέληξε η προηγούμενη προσέγγισή τους, όταν ο Φ. Κουβέλης πίστεψε πως θα τρυπώσει στο Προεδρικό Μέγαρο, αλλά τελικά ούτε στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ δε μπήκε. Γιατί όπως παρατηρούσε και ο εμβληματικός γάτος Γκάρφιλντ, «αν είσαι υπομονετικός, και περιμένεις αρκετό καιρό... τίποτε δεν πρόκειται να συμβεί!». Βλέπετε, όταν μιλάμε για τις γάτες της εξουσίας, ισχύει πάντα αυτό που έλεγε ο Ντενγκ Ξιάο Πινγκ, που ήξερε καλά τι θα πει Αριστερά: «άσπρη γάτα, μαύρη γάτα, το θέμα είναι να πιάνει τα ποντίκια». Ή, στην περίπτωσή μας, τους ψηφοφόρους.
Πηγή: Καθημερινή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου