Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2016

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Κυριακή, 28 Φεβρουαρίου, 2016

  • Μόλις 300 άτομα πέρασαν το βράδυ του Σαββάτου στην ΠΓΔΜ κατά το ολιγόωρο άνοιγμα των συνόρων. Η είσοδος στη Γευγελή επετράπη μόνο σε πρόσφυγες από το Ιράκ και τη Συρία. «Βουλιάζει» η Ειδομένη από τους πρόσφυγες που περιμένουν εγκλωβισμένοι.
  • Έκκληση για χέρια που θα προσφέρουν βοήθεια στους περίπου 2.000 πρόσφυγες, που βρίσκονται συνωστισμένοι τις τελευταίες ημέρες στις πύλες Ε1 και Ε2 στο λιμάνι του Πειραιά απευθύνουν οι εθελοντές που δραστηριοποιούνται ήδη εκεί. Μεγάλες οι ανάγκες και στην πλατεία Βικτωρίας, στο κέντρο της Αθήνας.
  • Την κήρυξη 48ωρων επαναλαμβανόμενων απεργιακών κινητοποιήσεων, μετά από συνεννόηση με τα πρωτοβάθμια σωματεία του χώρου σε ό,τι αφορά το χρόνο πραγματοποίησης τους, αποφάσισε το Σάββατο το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) κατά την έκτακτη συνδιάσκεψη που πραγματοποίησε μαζί με τις Ενώσεις στον χώρο του Τύπου.
  • Τηλεφωνική επικοινωνία με τον αμερικανό υπουργό Οικονομικών Τζακ Λιου είχε το Σάββατο ο Αλέξης Τσίπρας, παρουσία του Ευκλ.Τσακαλώτου. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, οι δύο άνδρες συμφώνησαν ότι η αξιολόγηση πρέπει να ολοκληρωθεί γρήγορα, καθώς η Ευρώπη δεν αντέχει να είναι αντιμέτωπη με δύο σοβαρές κρίσεις, όπως το προσφυγικό και η οικονομική κρίση.
  • Στην ανάγκη να δημιουργηθεί ένας ισχυρός πόλος μεταξύ της Δεξιάς και της «παράλογης χωρίς έρμα Αριστεράς» αναφέρθηκε ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, στην ηχηρή παρέμβαση που έκανε στο συνέδριο του Ποταμιού.

Κόσμος

  • Χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν στους δρόμους της Μόσχας και της Αγίας Πετρούπολης στη μνήμη του Μπορίς Νεμτσόφ, έναν ακριβώς χρόνο μετά τη δολοφονία του, η οποία δεν έχει διαλευκανθεί. «Δεν ξεχνούμε, δεν συγχωρούμε» τα συνθήματα που κυριάρχησαν, με έντονο το κλίμα εναντίον της κυβέρνησης.
  • Η Χίλαρι Κλίντον θεωρείται το φαβορί στην μάχη των Δημοκρατικών για τη Νότιο Καρολίνα, με τα πρώτα στοιχεία για μικρή προσέλευση στην εσωκομματική διαδικασία να ενισχύουν τις ελπίδες της -και λόγω του αφροαμερικανικού πληθυσμού. Ο Μπέρνι Σάντερς από την πλευρά του περιμένει τη Σούπερ Τρίτη, οπότε και τα κόμματα αποφασίζουν ταυτόχρονα σε έντεκα πολιτείες.
  • Περί τους 3.000 διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στις Βρυξέλλες για να υποστηρίξουν τους πρόσφυγες που διαφεύγουν από τους πολέμους και για να ζητήσουν «ασφαλή διέλευση» για να σταματήσουν να διακινδυνεύουν τη ζωή τους.
  • Οι πρώτες μετά το μνημόνιο εκλογές στην Ιρλανδία βγάζουν όλα τα κόμματα σε θέση αδυναμίας και, βάζοντας το Δουβλίνο στην τροχιά της Λισαβώνας και της Μαδρίτης, καθιστούν πλέον πιθανά μέχρι και προηγουμένως αδιανόητα ενδεχόμενα: Τον δύσκολο Μεγάλο Συνασπισμό ή την επιστροφή στην κάλπη. Η τελική κατανομή εδρών μπορεί να κρατήσει μέχρι τη Δευτέρα, αλλά όλοι αναγκάζονται να διερευνήσουν πλέον κάθε πιθανότητα.
  • Η εύθρυαστη εκεχειρία στη Συρία κυλά το πρώτο 24ωρο χωρίς σοβαρές παραβιάσεις από τις εμπλεκόμενες πλευρές, όμως η τζιχαντιστική ISIS -οι επιθέσεις στην οποία έχουν εξαιρεθεί- φαίνεται ότι συνεχίζει να προσπαθεί να επεκτείνει τη ζώνη επιρροής της. Οργανώσεις μιλούν για εξαπόλυση επίθεσης εναντίον της κουρδικής YPG στη βόρεια Συρία, με στόχο την κατάληψη του Τελ Αμπιάντ.

Οικονομία

  • Αποδείξεις ανάλογα με το ύψος του εισοδήματος θα πρέπει να συγκεντρώσουν για το 2016 μισθωτοί και συνταξιούχοι, σύμφωνα με την τελική πρόταση που φέρνει στη Βουλή το οικονομικό επιτελείο, την οποία παρουσιάζει το Βήμα της Κυριακής.
  • Υπό την πίεση του προσφυγικού το Βερολίνο εξετάζει, όπως όλα δείχνουν, ακόμα και την χαλάρωση των όρων του ελληνικού προγράμματος για να μπορέσει η Αθήνα να ανταποκριθεί καλύτερα στην διαχείριση της προσφυγικής κρίσης.
  • Ισχυρό όπλο στα χέρια της Ελλάδας αποτελεί η ενέργεια, δήλωσε ο πρώην υπουργός Ενέργειας Γιάννης Μανιάτης μιλώντας στο οικονομικό φόρουμ των Δελφών καλώντας την κυβέρνηση να συνειδητοποιήσει την ισχύ αυτού του όπλου.
ΠΗΓΗ: Σαν Σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου