Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

ΚΤΥΠΑ ΕΔΩ ΣΤΑ ΜΠΛΕ ΓΡΑΜΜΑΤΑ. Κοίτα τι κάνει ο κορωνοϊός σε όλο το κόσμο.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ.

Μετά με το «ποντικάκι» κοιτάξτε τι γίνεται σε κάθε χώρα σε όλο τον κόσμο. Η σελίδα ανανεώνεται τακτικά οπότε κοίταζε όσες φορές θέλεις

Λόγω της κατάστασης με τον κορωνοϊό τα άρθρα που ανεβάζουμε στο panelikos.com καθημερινά είναι περισσότερα από πριν. Όλα τα άρθρα μπορείτε να τα διαβάζετε έστω και εάν δεν είναι στην αρχική σελίδα που είσαστε τώρα. Πάρτε το ποντικάκι και πηγαίνετε κάτω δεξιά και πατήστε Παλαιότερες Αναρτήσεις και θα πάτε στην προηγούμενη σελίδα και εάν κάνετε το ίδιο και στην επόμενη σελίδα-σελίδες θα διαβάζετε όλα τα άρθρα. Σας ευχόμαστε ΥΓΕΙΑ, όλα τα άλλα έρχονται μετά.

Σκότωσε τον κορωνοϊό. Και εσύ μπορείς. Πάρε τα μέτρα σου.

Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου 2016

ΗΠΑ: Δοκιμή βαλλιστικού πυραύλου επειδή «είμαστε έτοιμοι να χρησιμοποιήσουμε πυρηνικά»

Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου, 2016

Ο πύραυλος Minuteman III, ο οποίος δεν φέρει γόμωση, θα εκτοξευθεί από σιλό στην αεροπορική βάση Βάντενμπεργκ, στην Καλιφόρνια, και θα πλήξει στόχο κοντά στην ατόλη Κουαζαλέιν, στις νήσους Μάρσαλ, στον νότιο Ειρηνικό.
ΗΠΑ: Δοκιμή βαλλιστικού πυραύλου επειδή «είμαστε έτοιμοι να χρησιμοποιήσουμε πυρηνικά»
Οι ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ θα προχωρήσουν στην δεύτερη δοκιμή διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου μέσα σε μία εβδομάδα, πιστοποιώντας την αξιοπιστία των αμερικανικών πυρηνικών όπλων εν μέσω των αυξανόμενων εντάσεων με χώρες όπως είναι η Ρωσία και η Βόρεια Κορέα, δήλωσε ο αμερικανός υφυπουργός Αμυνας Ρόμπερτ Γουέρκ.
Ο πύραυλος Minuteman III, ο οποίος δεν φέρει γόμωση, θα εκτοξευθεί από σιλό στην αεροπορική βάση Βάντενμπεργκ, στην Καλιφόρνια, και θα πλήξει στόχο κοντά στην ατόλη Κουαζαλέιν, στις νήσους Μάρσαλ, στον νότιο Ειρηνικό.
Σύμφωνα με τον Γουέρκ, οι δοκιμές αυτού του είδους —έχουν γίνει τουλάχιστον 15 από τον Ιανουάριο του 2011— στέλνουν το μήνυμα σε χώρες όπως η Ρωσία, η Κίνα και η Βόρεια Κορέα ότι οι ΗΠΑ διαθέτουν αποτελεσματικό πυρηνικό οπλοστάσιο. «Ακριβώς γι' αυτό το κάνουμε», είπε ο Γουέρκ σε δημοσιογράφους.
«Εμείς και οι Ρώσοι και οι Κινέζοι κάνουμε διαρκώς δοκιμαστικές εκτοξεύσεις για να αποδείξουμε ότι οι πύραυλοι που έχουμε σε επιχειρησιακή ετοιμότητα είναι αξιόπιστοι. Και αυτό είναι ένα μήνυμα... ότι είμαστε έτοιμοι να χρησιμοποιήσουμε πυρηνικά όπλα εάν είναι απαραίτητο», πρόσθεσε ο ίδιος.

Πεπαλαιωμένο το πυρηνικό οπλοστάσιο
Αυτές οι επιδείξεις αξιοπιστίας του πυρηνικού οπλοστασίου έχουν αποκτήσει μεγαλύτερη σημασία για την Ουάσιγκτον το τελευταίο διάστημα καθώς το πεπαλαιωμένο οπλοστάσιο των ΗΠΑ πλησιάζει στο τέλος της ωφέλιμης ζωής του και μια σειρά σκανδάλων στις αμερικανικές πυρηνικές δυνάμεις είχαν προκαλέσει πολλά ερωτήματα πριν από δύο χρόνια.
Η κυβέρνηση Ομπάμα δίνει έμφαση στην αναβάθμιση του αμερικανικού πυρηνικού οπλοστασίου. Στον αμυντικό προϋπολογισμό προβλέπεται αύξηση των δαπανών για το πυρηνικό οπλοστάσιο κατά 1,8 δισεκατομμύρια δολάρια για να συντηρηθούν, να αναβαθμιστούν ή να αποκτηθούν βομβαρδιστικά, πύραυλοι, υποβρύχια και άλλα συστήματα.
Το συνολικό ποσό των 19 δισεκατομμυρίων θα επιτρέψει στο Πεντάγωνο και στο υπουργείο Ενέργειας να προχωρήσουν στην αναβάθμιση του αμερικανικού οπλοστασίου και των υποδομών του, που υπολογίζεται ότι θα κοστίσει 320 δισεκατομμύρια δολάρια σε μια δεκαετία και περίπου 1 τρισεκατομμύριο δολάρια μέσα σε μια τριακονταετία.
Η τεράστια αύξηση των δαπανών για τα πυρηνικά όπλα αποτελεί πάντως μια ειρωνική τροπή των γεγονότων για έναν πρόεδρο που είχε θέσει τη μείωση της εξάρτησης των ΗΠΑ από τα πυρηνικά όπλα στο επίκεντρο του προγράμματός του τα πρώτα χρόνια της θητείας του.
Ο Ομπάμα είχε απευθύνει έκκληση για έναν κόσμο ελεύθερο από πυρηνικά όπλα σε μια ομιλία που είχε κάνει στην Πράγα και αργότερα κατέληξε σε μια νέα διμερή σύμβαση με τη Ρωσία. Το γεγονός ότι του είχε απονεμηθεί το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης εν μέρει αποδόθηκε στην στάση του έναντι των πυρηνικών όπλων.

«Πανάκριβα και ανώφελα σχέδια
Επικριτές των σχεδίων του Πενταγώνου τα χαρακτηρίζουν πανάκριβα και ανώφελα, διότι προβλέπουν την απόκτηση της ικανότητας να εκτοξευθούν και οι 1.550 πυρηνικές κεφαλές που προβλέπει η νέα START. Ο Ομπάμα είχε σημειώσει ότι οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις θα μπορούσαν να μειώσουν το οπλοστάσιό τους κατά το ένα τρίτο χωρίς να υπάρξει η παραμικρή μεταβολή για την εθνική ασφάλεια της χώρας του.
Ο Χανς Κρίστενσεν, αναλυτής της Ομοσπονδίας Αμερικανών Επιστημόνων (FAS), επέκρινε ιδιαίτερα έντονα τους «καταστροφικούς» και εξαιρετικά δαπανηρούς σχεδιασμούς του Πενταγώνου, ενώ ο Κίνγκστον Ριφ της Ενωσης για τον Ελεγχο των Οπλων είπε πως τα σχέδια αυτά «έχουν πάρει διαζύγιο από την πραγματικότητα».
Το Πεντάγωνο θα εξοικονομούσε δισεκατομμύρια εάν μείωνε το μέγεθος των πυρηνικών του δυνάμεων, σύμφωνα με υποστηρικτές του ελέγχου των εξοπλισμών.
Ο Γουέρκ δήλωσε πως το Πεντάγωνο αντιλαμβάνεται το οικονομικό πρόβλημα, καθώς θα χρειαστούν δαπάνες ύψους 18 δισεκατομμυρίων δολαρίων τον χρόνο για τον εκσυγχρονισμό των πυρηνικών δυνάμεων. «Εάν γίνει σαφές πως (σ.σ. το πρόγραμμα εκσυγχρονισμού του πυρηνικού οπλοστασίου των ΗΠΑ) είναι πολύ ακριβό, τότε θα πρέπει να το συζητήσει η πολιτική ηγεσία», ανέφερε, κάτι που ίσως συμβεί όταν αναλάβει η επόμενη κυβέρνηση.
Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου