Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2016

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Κυριακή, 21 Φεβρουαρίου, 2016

  • Σίγουρος ότι θα κερδίσει τις εκλογές «όποτε κι αν γίνουν αυτές» δηλώνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στο ΒΗΜΑgazino. Ο πρόεδρος της ΝΔ τονίζει ότι η χώρα «δεν μπορεί τώρα να βρεθεί στη λάθος μεριά της ιστορίας» και εκτιμά ότι στην Ελλάδα «επειδή έχει προηγηθεί ο λαϊκισμός, ίσως το εκκρεμές να επιστρέφει σε λύσεις μετριοπάθειας, κοινής λογικής και αποτελεσματικότητας».
  • Ανοικτούς δρόμους προσωρινά, λόγω επιδείνωσης του καιρού, αποφάσισαν στα περισσότερα μπλόκα της Βόρειας Ελλάδας οι αγρότες. Εξαίρεση αποτελούν τα οκτώ μπλόκα στη Δυτική Μακεδονία και τον κόμβο Νησελίου. Ίδια παραμένει η κατάσταση στα τελωνεία του Προμαχώνα και της Εξοχής.
  • Το τελευταίο «αντίο» στον Παντελή Παντελίδη είπαν το μεσημέρι του Σαββάτου η οικογένεια, οι φίλοι, οι συνάδελφοι, αλλα και εκατοντάδες θαυμαστές του δημοφιλούς τραγουδιστή. Η σορός του, που εκτέθηκε σε λαϊκό προσκύνημα, έφτασε το πρωί στον ιερό ναό του Αγίου Σπυρίδωνος στη Νέα Ιωνία, όπου γινόταν το αδιαχώρητο. Δεκάδες τα στεφάνια από φίλους και συναδέλφους του τραγουδιστή. Φωτορεπορτάζ.
  • Με δημοσιοποίηση νέας επιστολής απαντά η Εκκλησία της Ελλάδος στην ανακοίνωση του Οικουμενικού Πατριαρχείου, το οποίο λεδωσε στη δημοσιότητα επιστολή του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου, με ημερομηνία 8 Δεκεμβρίου 2015. Στην επιστολή αυτή ο κ.Ιερώνυμος εξηγεί ότι δεν δύναται να παραστεί στη Σύναξη των Ορθοδόξων Προκαθημένων στο Σαμπεζί της Γενεύης, τον Ιανουάριο, για «προσωπικούς λόγους».
  • Με ελικόπτερο Super Puma μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου Κρήτης 52χρονος λοστρόμος του φορτηγού πλοίο «Thai Ping Shan», λόγω προβλήματος υγείας. Η αερομεταφορά του έγινε το μεσημέρι, ενώ το φορτηγό πλοίο έπλεε 50 ναυτικά μίλια νότια της Κρήτης.

Κόσμος

  • Νέα αυστηρά μέτρα ασφαλείας αποφάσισε να λάβει η τουρκική κυβέρνηση μετά την επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο που σημειώθηκε στο κέντρο της Άγκυρας και άφησε πίσω της 28 νεκρούς. «Θα προχωρήσουμε σε αλλαγές όσον αφορά στην ασφάλεια της χώρας» ανακοίνωσε ο Αχμέτ Νταβούτογλου, κάνοντας λόγο για προετοιμασία ενός αντιτρομοκρατικού «σχεδίου δράσης».
  • Χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν στο Δουβλίνο κατά των πολιτικών λιτότητας λίγες ημέρες πριν από τις βουλευτικές εκλογές της 26ης Φεβρουαρίου. Στη διαδήλωση συμμετείχαν οργανώνεις που διαμαρτύρονται κατά των μέτρων λιτότητας και κατά της νέας φορολογίας που επιβάλλεται στην κατανάλωση νερού και τέθηκε σε ισχύ στις αρχές του 2015.
  • Συμφωνήσαμε ότι είναι προς το συμφέρον της Βρετανίας να μείνουμε στην ΕΕ, δήλωσε ο Ντέιβιντ Κάμερον, μετά τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, στο οποίο παρουσίασε τη συμφωνία που πέτυχε στις Βρυξέλλες. Ο Κάμερον ανακοίνωσε δημοψήφισμα στις 23 Ιουνίου. Τώρα, καλείται να πείσει το κόμμα, και την κοινωνία.
  • Δύο μέλη του προσωπικού της πρεσβείας της Σερβίας, τα οποία είχαν πέσει θύματα απαγωγής στα τέλη του 2015, φαίνεται ότι σκοτώθηκαν στους αεροπορικούς βομβαρδισμούς κατά στρατοπέδου εκπαίδευσης του ISIS στη Λιβύη.
  • Ο Άλφρεντ Γούντφοξ καταδικάστηκε το 1972 για τη δολοφονία ενός δεσμοφύλακα. Από τότε, πέρασε 43 ολόκληρα χρόνια στην απομόνωση, μέχρι τελικά να αφεθεί ελεύθερος, αφού δέχθηκε «ελαφρύτερο» κατηγορητήριο.

Οικονομία

  • Περικοπές κύριων και επικουρικών συντάξεων, μειώσεις στα εφάπαξ βοηθήματα και στα μερίσματα, μειωμένο ανώτατο πλαφόν συντάξεων και εναλλακτικά σενάρια για τις εισφορές αγροτών και επιστημόνων περιλαμβάνει, σύμφωνα με το Βήμα της Κυριακής, το «σχέδιο ΣΥΡΙΖΑ» για τον απεγκλωβισμό της κυβέρνησης από τις «συμπληγάδες του Ασφαλιστικού».
  • Οι ΗΠΑ έγιναν ο πρώτος προορισμός των γερμανικών εξαγωγών κατά το 2015, ξεπερνώντας τη Γαλλία, για πρώτη φορά από το 1961, με δεδομένη τη θετική τάση ανάπτυξης που κατέγραψε η αμερικανική οικονομία, αλλά και ένα πιο αδύνατο συναλλαγματικά ευρώ, σύμφωνα με στοιχεία της γερμανικής στατιστικής υπηρεσίας. Ειδικότερα, οι γερμανικές εξαγωγές στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 19% στα 114 δισ. ευρώ ( 127 δισ. δολάρια) το 2015.
  • Αισιόδοξος, ότι η αξιολόγηση θα ολοκληρωθεί σύντομα, εμφανίστηκε ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης. «Νομίζω ότι είναι εφικτό να την ολοκληρώσουμε σε δύο εβδομάδες. Ο στόχος για το Πάσχα των Καθολικών είναι σαφώς ρεαλιστικός» επισημαίνει.

Αθλητισμός

  • Έστω κι αν δυσκολεύτηκε περισσότερο του αναμενομένου, η Μπαρτσελόνα επικράτησε στα Κανάρια 2-1 της Λας Πάλμας, σε αναμέτρηση για την 25η αγωνιστική του ισπανικού πρωταθλήματος, και (προσωρινά τουλάχιστον) ξέφυγε εννέα βαθμούς στην κορυφή της κατάταξης. Τα γκολ των Σουάρες και Νεϊμάρ αποδείχθηκαν αρκετά για τους «μπλαουγκράνα», που ενδιάμεσα είχαν ισοφαριστεί από τον Γουίλιαν Ζοζέ.
  • Ακόμη μία άνετη νίκη σημείωσε η Παρί Σεν Ζερμέν, συνεχίζοντας τον... περίπατό της προς την κατάκτηση και του φετινού γαλλικού πρωταθλήματος. Η ομάδα του Λοράν Μπλαν επικράτησε 4-1 της Ρεμς στο «Παρκ ντε Πρενς» και βρίσκεται στο +27 από τη δεύτερη Μονακό.
  • Στο κυνήγι της τρίτης θέσης του ιταλικού πρωταθλήματος, που δίνει το «εισιτήριο» για τα προκριματικά του Champions League, παραμένει η Ίντερ, η οποία επικράτησε άνετα 3-1 της Σαμπντόρια στο «Μεάτσα», σε αναμέτρηση της 26ης αγωνιστικής. Νίκη ελπίδας με 3-1 πέτυχε η Ελλάς Βερόνα στο τοπικό ντέρμπι με την Κιέβο. Ο Βαγγέλης Μόρας ήταν στη βασική ενδεκάδα των ουραγών, αλλά αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 71ο λεπτό. 
ΠΗΓΗ: Σαν Σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου