Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου 2016

Εκρυθμη η κατάσταση στα Γιαννιτσά: Έκαψαν δύο στρατόπεδα για να μη φιλοξενήσουν πρόσφυγες

Δευτέρα, 29 Φεβρουαρίου, 2016
ΝΗΦΑΛΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ ΣΥΝΙΣΤΑ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΛΛΑΣ
Εκρυθμη η κατάσταση στα Γιαννιτσά: Έκαψαν δύο στρατόπεδα για να μη φιλοξενήσουν πρόσφυγες
Νηφαλιότητα και ψυχραιμία συνιστά ο δήμαρχος Πέλλας Γρηγόρης Στάμκος, μετά τις τελευταίες εξελίξεις στο προσφυγικό, τις ανακοινώσεις για τη δημιουργία Κέντρου Μετεγκατάστασης Προσφύγων σε στρατόπεδο στα Γιαννιτσά και τις δύο πυρκαγιές που σημειώθηκαν μέσα στο τελευταίο 24ωρο σε δύο διαφορετικά στρατόπεδα στην πόλη.
Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, η πρώτη πυρκαγιά σημειώθηκε χθες το βράδυ στο στρατόπεδο Φιλιππάκου και η δεύτερη σήμερα το πρωί στο στρατόπεδο Καψάλη, το οποίο ήταν εντελώς εγκαταλελειμμένο και κάηκε ολοσχερώς. Σε ό,τι αφορά τα αίτια των συμβάντων, η αστυνομία αναφέρει πως αναμένει το πόρισμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.
«Δεν θέλουμε ακρότητες. Με νηφαλιότητα και ψυχραιμία νομίζω ότι μπορούμε να βρούμε λύσεις», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Στάμκος, ο οποίος υπενθύμισε την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου να μεταβεί στην Αθήνα, για επαφές με τους αρμόδιους, αντιπροσωπεία του Δήμου, με τους επικεφαλής των παρατάξεων, τους βουλευτές της περιοχής και εκπροσώπους της Περιφέρειας.
«Δεν είμαστε ρατσιστές, ούτε ξενοφοβικοί. Θα δεχόμασταν να φιλοξενήσουμε μεγαλύτερο αριθμό προσφύγων αρκεί να έμπαιναν όσοι έχουν την ευθύνη των χειρισμών στο προσφυγικό σε μια διαδικασία συζήτησης μαζί μας», είπε.
Προσέθεσε ότι το στρατόπεδο Φιλιππάκου -για το οποίο σχεδιάζεται η δημιουργία του Κέντρου Μετεγκατάστασης Προσφύγων- βρίσκεται στο κέντρο της πόλης των Γιαννιτσών, ένας δρόμος χωρίζει την περίμετρό του από 7 σχολεία, ενώ εντός του χώρου του στρατοπέδου βρίσκονται το δημοτικό ωδείο και η δημοτική επιχείρηση ύδρευσης.
Σήμερα, κάτοικοι της περιοχής πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της δημιουργίας του Κέντρου Μετεγκατάστασης.
Πηγή: Ημερησία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου