Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2016

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Τρίτη, 23 Φεβρουαρίου, 2016

  • Νέο γύρο συσκέψεων ξεκινούν οι αγρότες στα μπλόκα, προκειμένου να αποφασίσουν τι στάση θα τηρήσουν μετά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό και τα μέτρα που προτάθηκαν. Πάντως, το κλίμα είναι βαρύ. Ουρές χιλιομέτρων το βράδυ στα Τέμπη που ξαναέκλεισαν. Από τα κόμματα της Αντιπολίτευσης ασκείται κριτική στην κυβέρνηση για τα όσα ανακοίνωσε στον αγροτικό κόσμο.
  • «Θέλω να δεσμευτώ έναντι της Πολιτείας, της πολιτικής ηγεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας, του προσωπικού του Σώματος, κυρίως όμως, έναντι της κοινωνίας και των πολιτών, πως θα καταβάλλω κάθε δυνατή προσπάθεια να ανταποκριθώ στις προσδοκίες και στις απαιτήσεις τους για μία Αστυνομία δίκαιη, δημοκρατική» δήλωσε ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας κατά την τελετή παράδοσης - παραλαβής.
  • To αίτημα για μεταφορά της δίκης της Χρυσής Αυγής από τη δικαστική αίθουσα των Φυλακών Κορυδαλλού στο Εφετείο Αθηνών, στη νέα, ειδικά διαμορφωμένη για την συγκεκριμένη δίκη, αίθουσα επαναφέρει ο δήμος Κορυδαλλού «ώστε να δοθεί η δυνατότητα κατάλληλων συνθηκών και ταχύτερης απονομής της δικαιοσύνης για τη δράση της εγκληματικής οργάνωσης».
  • Κυβερνήτης περιπολικού σκάφους της Λιμενικής Αρχής Μυτιλήνης τραυματίστηκε από προπέλα άλλου περιπολικού σκάφους, που είχε μείνει ακυβέρνητο, και στο οποίο προσπάθησε να επιβιβαστεί προκειμένου να αποτρέψει ναυτικό ατύχημα.
  • Ο απολογισμός του έργου του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής , του ΙΣΑ και της «Αποστολής», της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, το οποίο συμπλήρωσε τέσσερα χρόνια προσφοράς και αλληλεγγύης, έγινε στο πλαίσιο εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Κόσμος

  • Την ώρα που ΗΠΑ και Ρωσία μιλούν για εκεχειρία στη Συρία από το ερχόμενο Σάββατο, το καθεστώς Άσαντ ανακοίνωσε τη διεξαγωγή βουλευτικών εκλογών για τις 13 Απριλίου 2016. Οι προηγούμενες εκλογές είχαν γίνει το 2012.
  • Ουάσινγκτον και Μόσχα πρότειναν κατάπαυση του πυρός στη Συρία από το Σάββατο, αν και τα βασικά ερωτήματα για την εφαρμογή της παραμένουν. Οι αντιμαχόμενες πλευρές καλούνται να απαντήσουν εάν αποδέχονται την εφαρμογή της κατάπαυσης του πυρός, η οποία δεν θα αφορά τις επιχειρήσεις κατά του Ισλαμικού Κράτους και άλλων τρομοκρατικών οργανώσεων.
  • Ο βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον απέκλεισε την Δευτέρα το ενδεχόμενο να υπάρξει δεύτερο δημοψήφισμα για παραμονή ή όχι στην ΕΕ, απορρίπτοντας έτσι τους ισχυρισμούς ότι η Βρετανία θα μπορούσε να ψηφίσει υπέρ ενός Brexit, προκειμένου να επιτύχει καλύτερους όρους στη συμφωνία της με την ΕΕ.
  • Κέντρο φιλοξενίας που προορίζεται για ομοφυλόφιλους πρόσφυγες, το δεύτερο αυτού του είδους στη Γερμανία, ανοίγει τις πόρτες του την Τρίτη στο Βερολίνο για να υποδεχθεί περισσότερους από 120 ανθρώπους, γνωστοποίησαν οι υπεύθυνοι της οργάνωσης που ανέλαβε την υλοποίηση αυτού του προγράμματος.
  • «Πόσο αναίσθητος και δειλός πρέπει να είναι κανείς ώστε να μπαίνει μπροστά από ένα λεωφορείο που μεταφέρει πρόσφυγες και να βρίζει και να ουρλιάζει για να φοβίσει τους ανθρώπους που κάθονται μέσα, ανάμεσα τους πολλές γυναίκες και παιδιά;» Η καγκελαρία κατήγγειλε το επεισόδιο, στο οποίο ήλθε να προστεθεί το χειροκρότημα μπροστά από φλεγόμενο κέντρο για πρόσφυγες.

Οικονομία

  • «Οι τέσσερις συστημικές τράπεζες θα είναι με σημαντική παρουσία στα Βαλκάνια αν τα πράγματα πάνε καλά σε μία δεκαετία. Έχω κάθε προσδοκία ότι θα ξεπεράσουμε τα έσοδα των 5,7 δισ.» που δόθηκαν για την κεφαλαιακή ενίσχυση των πιστωτικών ιδρυμάτων δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, από τη Βουλή απαντώντας στη σφοδρή κριτική που άσκησε η ΝΔ, σε επερώτηση για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.
  • Tα 23,6 εκατομμύρια έφθασε ο αριθμός των τουριστών που επισκέφθηκε την Ελλάδα το 2015, σημειώνοντας αύξηση κατά 7,1% σε σύγκριση με το 2014. Οι ταξιδιωτικές εισπράξεις, σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία της ΤτΕ, εμφάνισαν αύξηση 6% σε σύγκριση με το 2014, διαμορφούμενα στα 14,2 δισ. ευρώ. Το ταξιδιωτικό ισοζύγιο παρουσίασε πλεόνασμα 12,16 δισ. ευρώ αυξημένο κατά 7,5% έναντι του πλεονάσματος του 2014.
  • «Τα capital controls έχουν τη θέση ενός δημόσιου αγαθού, διότι δεν επιβλήθηκαν από καπρίτσιο αλλά για να σταματήσει η εκροή καταθέσεων και η ασφαλιστική αγορά πρέπει να το εμπεδώσει αυτό» είπε ο Γιάννης Στουρνάρας από το βήμα της γενικής συνέλευσης της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος.

Αθλητισμός

  • Μεγάλο «δώρο» στη Γιουβέντους έκανε η Μίλαν! Οι «ροσονέρι» υποχρέωσαν τη Νάπολι σε απώλεια βαθμών στο «Σαν Πάολο (1-1) στο φινάλε της 26ης αγωνιστικής της Serie A κι έτσι το 0-0 της «βέκια σινιόρα» το περασμένο Σάββατο με τη Μπολόνια δεν άλλαξε την κατάσταση στην κορυφή. Οι «παρτενοπέι» έμειναν για δεύτερο σερί ματς χωρίς «τρίποντο», μετά την ήττα στο Τορίνο από τη «Γιουβε».
  • Εύκολη πρόκριση, όπως αναμενόταν, στους προημιτελικούς του Κυπέλλου Αγγλίας πήρε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο τελευταίο χρονικά ματς του 5ου γύρου. Η ομάδα του Φαν Γκάαλ επικράτησε με 3-0 στο «Γκρινχάους Μίντοου» επί της Σριούσμπερι (ομάδα της League 1) και στην επόμενη φάση θα συναντηθεί με την Γουέστ Χαμ στο «Ολντ Τράφορντ», οπότε έχει την ευκαιρία να περάσει στα ημιτελικά.
  • Με το εντυπωσιακό γκολ του Τάσου Μπακασέτα στο 77', ο κακός για 70 λεπτά Πανιώνιος έφυγε αήττητος από την Βέροια (1-1), στην αναμέτρηση με την οποία έπεσε η «αυλαία» της 23ης αγωνιστικής της Super League, και ανέβηκε μόνος στην 4η θέση της βαθμολογία, αφήνοντας πίσω του τον ΠΑΟΚ. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 23' με την κεφαλιά του Μαλόν.
ΠΗΓΗ: Σαν Σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου