Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2016

Εμπλοκή στο ραντεβού Τσίπρα και αγροτών- «βέτο» από τα Τέμπη

Εμπλοκή προκλήθηκε τις τελευταίες ώρες εν όψει του ραντεβού του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τους αγρότες τη Δευτέρα, καθώς οι αγρότες των Τεμπών και τα συντασσόμενα μπλόκα εξέφρασαν διαφωνίες για τα πρόσωπα που έχουν προσκληθεί στο Μαξίμου, ενώ θέτουν όρους για την έναρξη του διαλόγου, βάσει του υπομνήματος και των προτάσεων που έχουν καταθέσει εδώ και μέρες.
Μάλιστα,  στέλνοντας σαφές μήνυμα αμφισβήτησης των εκπροσώπων που έχουν κληθεί στο διάλογο, εκπρόσωποί τους σημειώνουν ότι εκείνοι εκπροσωπούν «38 επίσημα και υπαρκτά μπλόκα».
Οι συντασσόμενοι με το μπλόκο της Νίκαιας αγρότες ζήτησαν μετά από συνέλευση το μεσημέρι της Κυριακής συνάντηση με τον πρωθυπουργό, την Τρίτη.
Χαρακτηριστική της κατάστασης που διαμορφώθηκε το βράδυ της Κυριακής, ήταν η δήλωση της κυβερνητικής εκπροσώπου, Όλγας Γεροβασίλη, μετά την κυβερνητική σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου σύμφωνα με πληροφορίες συζητήθηκε και οριστικοποιήθηκε η «αντιπρόταση» της κυβέρνησης με την προσδοκία να λήξουν οι αγροτικές κινητοποιήσεις.
Εξέφρασε την ελπίδα ότι στη συνάντηση της Δευτέρας με τον πρωθυπουργό θα εκπροσωπηθεί η μέγιστη πλειοψηφία του αγροτικού κόσμου.
Η κ. Γεροβασίλη τόνισε ότι ο πρωθυπουργός έχει εκφράσει εδώ και ένα μήνα την πρόθεση της κυβέρνησης και του ίδιου προσωπικά για διάλογο με τους εκπροσώπους των αγροτικών κινητοποιήσεων.
Η εκπρόσωπος υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση δεν παρεμβαίνει στον τρόπο με τον οποίο οι αγρότες θα ορίσουν τους εκπροσώπους τους και προσθέτει:
«Ευελπιστούμε ότι στη συνάντηση αυτή θα εκπροσωπηθεί η μέγιστη πλειοψηφία του αγροτικού κόσμου ακόμα και συλλογικότητες αγροτών και συντονιστικά των μπλόκων που μέχρι σήμερα δεν ήταν θετικοί απέναντι στην κυβερνητική πρόσκληση για διάλογο, έχουν κάθε δυνατότητα να επανακαθορίσουν την στάση τους και να συμμετάσχουν με τον εκπρόσωπό τους στη συνάντηση».
Στο μεταξύ, μποτιλιάρισμα και απίστευτη ταλαιπωρία περίμενε χιλιάδες οδηγούς στην Εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου, στο ύψος των διοδίων του Ισθμού και στο ρεύμα προς Αθήνα, όπου η ουρά των αυτοκινήτων έφθανε το βράδυ της Κυριακής τα δύο χιλιόμετρα. Τα αυτοκίνητα κινούνταν σημειωτόν από την παλαιά Εθνική Οδό, που είχαν ανοίξει από το πρωί οι αγρότες.
Προκειμένου να αποφευχθεί η κυκλοφοριακή συμφόρηση και να διευκολυνθούν οι οδηγοί, οι αγρότες από το μπλόκο του Ισθμού αναγκάστηκαν να ελευθερώσουν το δρόμο, ανοίγοντας τη νέα Εθνική Οδό στον Ισθμό, στο ρεύμα προς Αθήνα.
Από τις 16.00 της Κυριακής, είναι κλειστός ο αυτοκινητόδρομος Τρίπολης - Κορίνθου, στο ύψος των διοδίων Νεστάνης, έως το μεσημέρι της Δευτέρας και παρατηρείται μεγάλος κυκλοφοριακός φόρτος αυτή την ώρα στον Αχλαδόκαμπο.
Νωρίτερα, οι αγρότες της Αργολίδας έκλεισαν για ώρες και την παλαιά εθνική οδό Τρίπολης – Άργους, στους Μύλους, ενώ έχουν κλείσει για τις επόμενες δύο ώρες την εθνική οδό Σπάρτης-Τρίπολης, στο ύψος της γέφυρας του Ευρώτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου