Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2016

Αυτό είναι το αυτοκίνητο του Παντελίδη

Κυριακή, 21 Φεβρουαρίου, 2016


Αυτό είναι το αυτοκίνητο του Παντελίδη
Ως ένα ιδιαίτερα ασφαλές αυτοκίνητο, χαρακτηρίζεται το SUV με το οποίο είχε το δυστύχημα ο Παντελής Παντελίδης. Ένα αυτοκίνητο, που εκτός των άλλων, θέλει ιδιαίτερες ικανότητες για να οδηγηθεί σωστά, λόγω της μεγάλης ιπποδύναμής του.
Πρόκειται για μία Mercedes ML63 AMG του 2008, η οποία εφοδιάζεται με βενζινοκινητήρα 6,2 V8 διπλού turbo, που αποδίδει 510 PS κι έχει μέγιστη ροπή 64,2 kgm!
Διαθέτει το 7τάχυτο αυτόματο κιβώτιο της Mercedes, ενώ οι επιδόσεις του τετρακίνητου SUV είναι… τρομακτικές παρά το ογκώδες – βαρύ αμάξωμά του. Η διαδικασία επιτάχυνσης 0-100 km/h καλύπτεται σε μόλις 4,4 sec (επιδόσεις διθέσιων supercars). Η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 km/h.
H ML63 AMG εφοδιάζεται με πολλά σύγχρονα ηλεκτρονικά συστήματα, μεταξύ των οποίων και το Active Curve System, το οποίο περιορίζει σημαντικά τον κίνδυνο ανατροπής του αυτοκινήτου σε ακραίες καταστάσεις. Διαθέτει αερόσακους στον οδηγό, τον συνοδηγό, κουρτίνας και πλαϊνούς.
Mercedes-Benz_ML63_AMG2
Σύμφωνα με τις δοκιμές πρόσκρουσης του ανεξάρτητου οργανισμού EuroNCAP το 2008 όπου και δοκιμάστηκε η τότε νέα ML, απέσπασε 5 αστέρια στην προστασία των επιβατών, δηλαδή πήρε το «άριστα».
Οι ίδιες δοκιμές έδειξαν ότι σε περίπτωση σύγκρουσης (με τα δεδομένα των δοκιμών του οργανισμού βέβαια) το κεφάλι και τα πόδια των επιβατών προστατεύονται άριστα, ενώ λίγο μικρότερο βαθμό πήρε η προστασία της θωρακικής χώρας.
Γενικά από τον οργανισμό έχει χαρακτηριστεί ένα ιδιαίτερα ασφαλές αυτοκίνητο.
Αναλυτικά τα αποτελέσματα για την ML του 2008:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου