Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2016

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Δευτέρα, 22 Φεβρουαρίου, 2016

  • Υπό την ανησυχία της ενδεχόμενης κατάρρευσης του διαλόγου με τους αγρότες, η κυβέρνηση απηύθυνε νέα πρόσκληση προς όλα τα μπλόκα να συμμετάσχουν στη συνάντηση με τον πρωθυπουργό, ξεκαθαρίζοντας ότι αυτή έχει οριστεί για τη Δευτέρα. Εμπλοκή έχει σημειωθεί ως προς την εκπροσώπηση των Τεμπών στο ραντεβού της Δευτέρας, ενώ εκπρόσωποι 69 μπλόκων στη Νίκαια αποφάσισαν να ζητήσουν ξεχωριστή συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα, την Τρίτη.
  • Τα Σκόπια επιβεβαίωσαν πως δεν επιτρέπουν τη διέλευση Αφγανών από τα σύνορα με την Ελλάδα, μετά από ανάλογη κίνηση της Σερβίας βορειότερα στον βαλκανικό διάδρομο. Μέχρι πρότινος, υπενθυμίζεται, επιτρεπόταν διέλευση σε Σύρους, Ιρακινούς και Αφγανούς. Το αδιαχώρητο για μια ακόμη φορά στην Ειδομένη λόγω εξονυχιστικών ελέγχων σε όλους τους πρόσφυγες. Εν τω μεταξύ, διάσκεψη χωρών των Δυτικών Βαλκανίων συγκαλεί η Αυστρία, σκληραίνοντας τη στάση της.
  • Την εκτίμηση ότι εάν δεν ολοκληρωθεί η αξιολόγηση μπορεί να προκηρυχθούν εκλογές ακόμη και τον Απρίλιο εξέφρασε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Αδωνις Γεωργιάδης. Ο ίδιος σημείωσε ότι ο κ. Τσίπρας «κάνει τεράστια ζημιά στη χώρα», ωστόσο σημειώνει ότι «το να μείνει ή να φύγει θα το αποφασίσει ο λαός».
  • Ομόφωνη απόφαση να ζητήσουν συνάντηση με τον πρωθυπουργό την Τρίτη έβγαλε η σύσκεψη της Νίκαιας, στην οποία συμμετείχαν οι εκπρόσωποι των 69 μπλόκων. Εμπλοκή φαίνεται να υπάρχει ως προς τη συμμετοχή εκπροσώπων του μπλόκου των Τεμπών στην συνάντηση με τον πρωθυπουργό, στις 12:00 το μεσημέρι της Δευτέρας. Σύσκεψη αυτήν την ώρα στο Μέγαρο Μαξίμου για την οριστικοποίηση του πακέτου των μέτρων που θα παρουσιαστούν στους αγρότες.
  • Στη Δικαιοσύνη προσφεύγει ο άλλοτε στενός συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά, Σταύρος Παπασταύρου, καταθέτοντας μήνυση και αγωγή για το δημοσίευμα που τον εμφανίζει να περιλαμβάνεται το όνομά του στη λίστα Μπόργιανς, που ερευνούν οι οικονομικοί εισαγγελείς.

Κόσμος

  • Λουτρό αίματος στη Συρία, με τους νεκρούς από βομβιστικές επιθέσεις σε Χομς και Δαμασκό να ξεπερνούν τους 140. Την ευθύνη για τις επιθέσεις ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος, ενώ οι αισιόδοξες προβλέψεις για συμφωνία κατάπαυσης του πυρός στη χώρα έχουν τεθεί εν αμφιβόλω.
  • Κατά δύο μονάδες, στο 32%, έχει αυξήσει μέσα σε ένα μήνα το ποσοστό του το ακροδεξιό εθνικιστικό Κόμμα των Ελευθέρων, το μεγαλύτερο κόμμα της αυστριακής αντιπολίτευσης, διευρύνοντας το προβάδισμα που διατηρεί ήδη εδώ και μήνες στις δημοσκοπήσεις, όπως διαπιστώνεται στην πλέον πρόσφατη δημοσκόπηση, που δημοσιεύεται στο νέο τεύχος του εβδομαδιαίου πολιτικο-οικονομικού περιοδικού «Προφίλ» το οποίο κυκλοφορεί τη Δευτέρα.
  • Μετά τη θέσπιση από την αυστριακή κυβέρνηση ανώτερων ημερησίων ορίων στον αριθμό των αιτούντων άσυλο και των διερχόμενων προσφύγων από τη χώρα, που ισχύουν από την Παρασκευή και τα οποία προκάλεσαν την έντονη κριτική της ΕΕ για παραβίαση του ευρωπαϊκού και του διεθνούς δικαίου, η Βιέννη συγκαλεί διάσκεψη με τη συμμετοχή των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων, για ένα συντονισμό των θέσεών τους στην προσφυγική κρίση.
  • Ο δήμαρχος του Λονδίνου Μπόρις Τζόνσον στηρίζει την έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ, ανακοινώνοντας ότι θα πραγματοποιήσει εκστρατεία υπέρ του Brexit. Νωρίτερα, ο Ντέιβιντ Κάμερον είχε πραγματοποιήσει έκκληση στον δήμαρχο του Λονδίνου να μην «ενώσει» δυνάμεις με τον Νάιτζελ Φάρατζ.
  • Το μήνυμα ότι πρέπει να γίνει ό,τι είναι δυνατόν ώστε να εγκριθούν τα σύμφωνα συμβίωσης για τους ομοφυλόφιλους, έστειλε ο ιταλός πρωθυπουργός Ματτέο Ρέντσι, μιλώντας στα μέλη της διεύθυνσης του κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος. Μάλιστα, δεν απέκλεισε προσφυγή σε ψήφο εμπιστοσύνης για το θέμα.

Οικονομία

  • Περικοπές κύριων και επικουρικών συντάξεων, μειώσεις στα εφάπαξ βοηθήματα και στα μερίσματα, μειωμένο ανώτατο πλαφόν συντάξεων και εναλλακτικά σενάρια για τις εισφορές αγροτών και επιστημόνων περιλαμβάνει, σύμφωνα με το Βήμα της Κυριακής, το «σχέδιο ΣΥΡΙΖΑ» για τον απεγκλωβισμό της κυβέρνησης από τις «συμπληγάδες του Ασφαλιστικού».
  • Συνάντηση, κατά την οποία στο επίκεντρο θα βρεθούν τα «κόκκινα» δάνεια, θα έχει με το προεδρείο της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών τη Δευτέρα ο Γιάννης Στουρνάρας. Την Πέμπτη, ο διοικητής της ΤτΕ θα αναγνώσει στην ετήσια Γενική Συνέλευση της Τράπεζας τα βασικά σημεία της έκθεσής του για τις κυριότερες δημοσιονομικές και οικονομικές εξελίξεις του 2015 και τις εκτιμήσεις για το 2016. Κατά την παρουσίαση, αναμένεται να σημάνει εκ νέου καμπανάκι για την αξιολόγηση, καθώς και για την γενικότερη πορεία των μεταρρυθμίσεων και της δημοσιονομικής πολιτικής.
  • Πριμοδότηση με επιπλέον 10% επιχορήγηση εκείνων των επιχειρηματικών σχεδίων που θα δημιουργήσουν θέσεις εργασίας, προβλέπεται στο νέο ΕΣΠΑ, όπως ανέφερε ο υφυπουργός Οικονομίας, αρμόδιος για θέματα ΕΣΠΑ Αλέξης Χαρίτσης.
ΠΗΓΗ: Σαν Σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου