Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2016

Ο οίκος Moody’s αναβάθμισε το αξιόχρεο τεσσάρων ελληνικών τραπεζών σε Ca από C

Ο οίκος αξιολόγησης Moody's αναβάθμισε σε Ca (από C) το αξιόχρεο των μακροπρόθεσμων ομολόγων υψηλής εξασφάλισης τεσσάρων ελληνικών τραπεζών - Alpha, Eurobank, Εθνικής και Πειραιώς - διατηρώντας ταυτόχρονα την αξιολόγηση Caa3 για τις μακροπρόθεσμες καταθέσεις στις τράπεζες αυτές, καθώς και στην Attica Bank, ενώ παράλληλα αναβάθμισε σε caa3 (από ca) τη βασική πιστωτική αξιολόγηση των πέντε τραπεζών. Οι προοπτικές για τα μακροπρόθεσμα ομόλογα και τις καταθέσεις είναι σταθερές, διευκρίνισε ο οίκος σε ανακοίνωσή του.
«Η αναβάθμιση του αξιόχρεου και της βασικής πιστωτικής αξιολόγησης των ελληνικών τραπεζών αντανακλά κυρίως την επιτυχημένη ολοκλήρωση της ανακεφαλαιοποίησης όλων των εξεταζόμενων τραπεζών, η οποία έχει ενισχύσει τους κεφαλαιακούς τους δείκτες, καθώς και την προσδοκία μας για ήπια και σταδιακή βελτίωση της χρηματοδότησής τους», ανέφερε το υψηλόβαθμος στέλεχος του οίκου, Νώντας Νικολαΐδης, προσθέτοντας: «Η αξιολόγησή μας εξισορροπεί αυτές τις βελτιώσεις στο πιστωτικό προφίλ των τραπεζών έναντι των σημαντικών ακόμη κινδύνων, λόγω του εύθραυστου λειτουργικού περιβάλλοντος στην Ελλάδα».
Η επιβεβαίωση της αξιολόγησης Caa3 για τις καταθέσεις των τραπεζών αντανακλά κυρίως τη διατήρηση των περιορισμών στην κίνηση κεφαλαίων (capital controls) στην Ελλάδα και τις ζημίες για τους καταθέτες που δεν έχουν άμεση πρόσβαση στο σύνολο των καταθέσεών τους, αναφέρει ακόμη ο οίκος.
«Αν και ο Moody's αναμένει σταδιακή μόνο χαλάρωση των capital controls τους επόμενους 12-18 μήνες, η αλλαγή των προοπτικών στις αξιολογήσεις των καταθέσεων σε σταθερές από αρνητικές αντανακλά την άποψη του οίκου ότι ο κίνδυνος για "κούρεμα" των ανασφάλιστων καταθέσεων (σ.σ.: των καταθέσεων άνω των 100.000 ευρώ) έχει υποχωρήσει κάπως μετά την πρόσφατη ανακεφαλαιοποίηση», σημειώνεται.
Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου