Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2016

Γράμμα από την Πανηλειακή Ομοσπονδία

Τρίτη, 23 Φεβρουαρίου, 2016
Μήπως είναι αργά!
Ενδέχεται να αποχωρήσει ο Πανηλειακός Σύλλογος Βοστώνης

Με καθυστέρηση (πάνω από ένα μήνα) και μετά το “σάλο” ήρθε επιστολή από τον Πρόεδρο και Γραμματέας της Πανηλειακής Ομοσπονδίας ΗΠΑ & Καναδά. Επιτέλους!
Στην επιστολή υπάρχουν μερικές από τις απαντήσεις στα ερωτήματα του Πανηλειακού Συλλόγου Βοστώνης ενώ άλλα δεν υπάρχουν αλλά ούτε και γίνεται αναφορά!
Η επιστολή θα συζητηθεί στο επόμενο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου και θα παρθούν τελικές αποφάσεις από τον Πανηλειακό Σύλλογο Βοστώνης.
Στο θέμα Ηλειακό Χωριό η διοίκηση της Ομοσπονδίας θα το συζητήσει στο τέλος Μαΐου στο Συνέδριο του Μόντρεαλ, ενώ το θέμα είναι επείγον δεδομένου ότι το ΤΑΙΠΕΔ έχει ανακοινώσει ότι την 1η Απριλίου, 2016 θα γίνει ο “πλειστηριασμός” (άραγε έτσι θα γίνει ή εικονικά και θα το φάνε;). Και το ερώτημα είναι τι δεν καταλαβαίνουν.
Να υπενθυμίσουμε ότι καυστικός στις απαντήσεις του ήταν ο κ. Δημήτριος Καυκάς στην επιστολή που έστειλε στην Πανηλειακή Ομοσπονδία αφού μεταξύ των άλλων γράφει:

α) Η Πανηλειακή Ομοσπονδία  I would like to explain a critical component that eludes you.  The Federation was reorganized in 1988 for purposes of promoting the project Elian Village. As a result, some 480 persons gave $20 each and filled out an application ($9,600.00 total received for a specific purpose). At no time during my capacity as Person in Charge and Committee chair was the money used even for a coffee, let alone plane tickets, room and board, stationary, certified copies and thus.  Therefore, that money through the years that was taken for a specific purpose and not used would remain available at the last moment for purposes of legal advocacy to achieve the goal of the Elian Village project
Δηλαδή: “...Θα ήθελα να εξηγήσω ένα σημαντικό μέρος του, σε σας. Η Ομοσπονδία αναδιοργανώθηκε το 1988 για την προώθηση του έργου Ηλειακό Χωριό. Αποτέλεσμα, ήταν 480 άτομα έκαναν αιτήσεις προς $20.00 στην Πανηλειακή Ομοσπονδία συμμετοχής για συγκεκριμένο σκοπό, δηλαδή συνολικά $9.600.00. Σε κάθε περίπτωση, με την ιδιότητα μου ως Πρόεδρος της Επιτροπής δεν χρησιμοποίησα ακόμα και για καφέ από τα λεφτά, για να μην αναφέρω τα εισιτήρια, διαμονή και γραφική ύλη, αντίγραφα κλπ. Ως εκ τούτου, τα χρήματα αυτά δεν χρησιμοποιήθηκαν για το συγκεκριμένο σκοπό που συγκεντρώθηκαν “Ηλειακό Χωριό” και είναι στο Ταμείο της Πανηλειακής.”

β) Στο #8 γράφει:  It is my unequivocal opinion that if this project goal of the federation is abandoned and since the initial application funds of $9,600 were not used for the intended purpose that this money be returned forthwith to the applicants otherwise the keeping of these funds and use on other matters can and will be construed as misappropriation and unfair and deceptive.
Δηλαδή: Αν ο στόχος του σχεδίου είναι να εγκαταλειφθεί το Ηλειακό Χωριό τα χρήματα αυτά $9.600.00 αφού δεν χρησιμοποιήθηκαν για την αρχική εφαρμογή του σκοπού πρέπει να επιστραφούν αμέσως αλλιώς το να κρατάτε τα χρήματα για άλλα θέματα, μπορεί να ερμηνευθεί ως υπεξαίρεση και απάτη!

γ) Σε άλλο σημείο και συγκεκριμένα #11 & #12 γράφει “μετά από 22 μήνες και αφού ο Πανηλειακός Σύλλογος Βοστώνης σας ζήτησε εξηγήσεις γιατί το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε να εγκαταλείψει το Ηλειακό Χωριό υπερβαίνοντας αποφάσεις Γενικών Συνελεύσεων ζητάτε στοιχεία που θα έπρεπε να είχατε στην κατοχή σας αφού σας εδόθησαν και εάν δεν είχατε κάτι να επικοινωνούσατε μαζί μου. Σε συνέντευξή μου στον Εθνικό Κήρυκα 17-18 Αυγούστου του 2013 σαν Πρόεδρος της Πανηλειακής Ομοσπονδίας έδωσα εκτενή απολογισμό για το Ηλειακό Χωριό ενώ το ίδιο έκανα και σε εκάστοτε Γενική Συνέλευση. Προσπάθησα από τον Δεκέμβριο του 2015 να επικοινωνήσω μαζί σας τηλεφωνικώς και ηλεκτρονικώς αλλά μέχρι σήμερα τίποτα.

Η επόμενη συνεδρίαση του Πανηλειακού Συλλόγου Βοστώνης θα γίνει τον Μάρτιο και αφού τρία μέλη (9μελές) θα επιστρέψουν από την Ελλάδα.

Ακούγονται "φωνές" από τα μέλη του Πανηλειακού Συλλόγου Βοστώνης ακόμα και αυτή της αποχώρησης από την Πανηλειακή Ομοσπονδία αφού ο σκοπός για τον οποίο ιδρύθηκε δεν υφίστατε πλέον!    
Όσο για το Συνέδριο που λέγετε ότι θα γίνει στο Μόντρεαλ γίνεται χωρίς καν να ερωτηθεί ο Πανηλειακός Σύλλογος της Βοστώνης που ήταν στη σειρά να αναλάβει το επόμενο Συνέδριο και τα τελευταία χρόνια γίνεται μεταξύ Νέας Υόρκης και Μόντρεαλ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου