Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Επειδή η Πρώτη Σελίδα εδώ που διαβάζετε δεν μπορεί να χωρέσει όλα τα άρθρα σας συμβουλεύουμε να πηγαίνετε κάτω και να πατάτε «παλαιότερες αναρτήσεις». Επίσης η ιστοσελίδα μας μεταφράζεται αυτόματα σε 98 γλώσσες! Εάν κάποιος δικός σας δεν διαβάζει στην Ελληνική πληροφορείστε τους για αυτή την δυνατότητα. Πως γίνετε αυτό; Απλούστατα εδώ αριστερά βλέπετε Translate και ακριβώς από κάτω επιλογή γλώσσας. Κάνε κλικ στο ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΛΩΣΣΑΣ αμέσως όλα τα κείμενα/άρθρα μεταφράζονται. Δεν είναι 100 τα 100 ακριβής αλλά βγάζεις νόημα. Ευχαριστούμε για την ανάγνωση και τη συντροφιά σας.

Λαμβάνουμε πάρα πολλά μηνύματα. Όλα τα μηνύματα να τα στέλνετε στο paneliakos@aol.com

You may read this Web Page in 98 languages! You can go herein on the left that says Translate and click under where it says Επιλογή γλώσσας. Choose the language you want and click again. The entire web page will change. Notice, the translation is very close but not 100%.

Τετάρτη, 24 Φεβρουαρίου 2016

Οργή για τον Κάρσον που είπε ότι «ο Ομπάμα ανατράφηκε ως λευκός»

Τετάρτη, 25 Φεβρουαρίου, 2016

Παρά την κατακραυγή ο Κάρσον επέμεινε ότι «όλοι όσοι έχουν λογική γνωρίζουν ότι ο τρόπος με τον οποίο μεγάλωσε (ο Ομπάμα) είναι πολύ πιο διαφορετικός από τον τρόπο που οι περισσότεροι Αφροαμερικανοί σε αυτήν τη χώρα έχουν μεγαλώσει».Πηγή: (RΕUΤΕRS)
Οργή για τον Κάρσον που είπε ότι «ο Ομπάμα ανατράφηκε ως λευκός»
O υποψήφιος για το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος ενόψει των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ, Μπεν Κάρσον προκάλεσε την οργή των χρηστών των ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης καθώς σχολίασε ότι ο πρόεδρος της χώρας Μπαράκ Ομπάμα «ανατράφηκε ως λευκός».
Πολλοί από τους χρήστες κατηγόρησαν τον νευροχειρουργό ότι είναι προκατειλημμένος με τα βιώματα και τις εμπειρίες των Αφροαμερικανών.
Ο Κάρσον, που είναι Αφροαμερικανός και μεγάλωσε σε φτωχή οικογένεια στο Ντιτρόιτ τη δεκαετία του 1960, δήλωσε για τον αμερικανό πρόεδρο σε συνέντευξη στον ιστότοπο του Politico: «ξέρετε, εκείνος έχει ανατραφεί ως λευκός».

Και προσέθεσε:
«Εννοώ, όπως οι περισσότεροι Αμερικανοί, είμαι υπερήφανος που υπερβήκαμε το εμπόδιο του χρώματος όταν εκείνος εξελέγη, αλλά δεν μεγάλωσε όπως εγώ μεγάλωσα. Εζησε για πολλά χρόνια στην Ινδονησία. Επομένως, για εκείνον, ξέρετε, το να διατείνεται ότι γνωρίζει τα βιώματα των Αφροαμερικανών, νομίζω ότι είναι λίγο παρατραβηγμένο».

«Μείνε μακριά από ΟΛΑ τα μικρόφωνα»
Πολλοί χρήστες του Twitter εξέφρασαν την οργή τους. Για παράδειγμα, η Κέιτ Σίμονς (@Foreignstorian) επισήμανε: «δεν μπορείς να διυλίζεις τα βιώματα των Αφροαμερικανών σε κάτι τόσο μυωπικό. Το να είσαι ‘‘φτωχός’’ ή ‘‘πλούσιος’’ δεν εγγυάται την αυθεντικότητά σου».
Ο Σον Κινγκ, ακτιβιστής υπέρ των πολιτικών δικαιωμάτων και αρθρογράφος στην New York Daily News γράφει:
«Σε παρακαλώ @RealBenCarson. Μείνε μακριά από ΟΛΑ τα μικρόφωνα… Το να λες ότι ο Ομπάμα ‘‘μεγάλωσε ως λευκός’’ είναι ανοησία».
Παρά τον σάλο, ο Κάρσον επέμεινε στην άποψή του κατά τη διάρκεια συνέντευξης την Τετάρτη τα ξημερώματα στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN:
«Ολοι όσοι έχουν λογική γνωρίζουν ότι ο τρόπος με τον οποίο μεγάλωσε είναι πολύ πιο διαφορετικός από τον τρόπο που οι περισσότεροι Αφροαμερικανοί σε αυτήν τη χώρα έχουν μεγαλώσει».
Και προσέθεσε: «δεν νομίζω ότι οποιοσδήποτε θα αρνείτο πως κάποιος που μεγάλωσε στην Χαβάη από τους λευκούς παππούδες του και πέρασε τα χρόνια που διαμορφώνουν τον χαρακτήρα του στην Ινδονησία με τη λευκή μητέρα του δεν έχει τα τυπικά βιώματα των Αφροαμερικανών». 
Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου